Nutshell

Har bokat tandläkar besök på min lediga dag. Men tackvare en godnatts sömns så kändes det inte allt för tungt att stiga upp klockan 8. Det visade sig i alla fall att jag fått mitt allra första hål. Paniken! Så efter tandläkarbesöket blev det att åka på solbacken. Flourskölj, nya tandborstar, mellanrumsborstar och tandtråd införskaffades. Så nu är jag rustad för en kamp mot tandtrollen! Jag i ett nötskal, men tandtrollen ska få sig en match



Nu ska jag gå ut och fortsätta att fånga insekter med mina 5 åriga vän.

Det är bara att komma igen

Efter motgångar så kan man tro att man ska vara förberedd. Men jag tror på något sätt att man inte kan förbereda sig för allt. Så det är bara att krascha, låta det göra ont och sen komma tillbaka ännu starkare.

Jag har jobbat så mycket den senaste veckan och under midsommarhelgen att man nästan kan tro att jag är rik snart. Förutom de 3 skadeanmälningar ja g måste göra på jobbet, pga skada på mig själv.., så känns det riktigt bra. Jag har kommit in i det, surkärringarna har insett att sommarvikarier inte är det värsta som finns och jag känner bara att jag valt så rätt väg här i livet. Jag vill hjälpa människor, och det får jag nu göra. Så jag ska inte klaga!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen så jag får sova några extra timmar innan morgondagens 12-21.30 jobb.

Tack för att ni bryr er!


Det gör ont

Jag vet inte vad jag gör nu.

Jag vet inte om jag ska ge upp. Bara lämna allt och byta spår. Jag vet inte alls vad jag ska göra. Känner mig så förvirrad och ledsen.

Det skulle inte bli såhär..

Billionair


4,5 mil avverkade. 3 dagar av 6

En lårkaka och en handled som knakar och värker, en dag på jobbet helt enkelt. Tur att allt det positiva väger över, för trots lite kropps skador så trivs jag, som fisken i vattnet. (Även blå på foten sedan gårdagens jobb..)

Men nu börjar jag känna mig lite sliten. Lite trött. Tur att jag är ledig imorgon, min enda lediga dag på hela veckan faktiskt. Så jag ska njuta, jag ska ta en sovmorgon hade jag tänkt, en välförtjänt sådan!

Godnatt!

Förklaringen är enkel

Här är det dåligt uppdatering vill jag lova. Orsaken är enkel, jag jobbar äter och sover. Jobbar måndag, tis, ons, fre, lör och söndag i veckan så jag hinner inte med så mycket annat än att sova och äta. Så midsommar får jag fira något annat år. Försöker se det positiva, jag tjänar ju faktiskt rätt bra i helgen.

Ska snart hoppa på cykeln för ett eftermiddags pass på jobbet, mitt första faktiskt. Idag känner jag mig lycklig av någon anledning som jag själv inte vet. Känner mig tacksam för de saker och personer jag får ha i mitt liv. Jag vet att jag klagar mycket och inte alltid är nöjd med livet. Men idag är jag det, tacksam för att jag har ett jobb som ger mig kunskap, pengar och möjlighet att hjälpa andra människor. Jag är tacksam för att jag får komma hem till min fästman varje dag. Jag är tacksam för att jag vet vad jag vill med mitt liv, att jag vågar stå på mig trors alla förutfattade meningar, människor som inte vill att man ska lyckas och motgångar. Jag är tacksam för att jag kan cykla 1,5 mil varje dag även om jag just då tycker att det är det värsta som finns.

Idag är jag tacksam för att jag är jag och för att jag vet vad jag vill!


Ps. I love you!

Hejdå

Åker till stugan, hemma på söndag.

Jag tänker bara andas och njuta.
Ha en trevlig helg!

Tack för allt du ger mig

Idag mår jag bättre, fortfarande förkyld men det känns mycket bättre och jag hoppas att det håller i sig.

Det är så löjligt, sen jag vaknade i morse så har jag längtat till middagen. Inte bara efter mat, utan specifikt efter dagens middag. Kan ju bero på att den består av hasselbackspotatis, grillad fläskfile och marinerad grillad fetaost. Efter några dagar med inte allt för stor matlust så känns middagen helt perfekt. Sen att jag bara jobbar imorgon och sen ska åka till stugan och mysa med pappa till på söndag känns inte allt för dumt.

Stugan och min älskade far har exakt samma effekt på mig. De ger mig trygghet, lugn, säkerhet, kärlek och en himla massa glädje!

Precis som stugan många gånger varit ett ställe där man kunde komma bort från allt. Där vi spenderade många stunder med familjen under min uppväxt. Där vi fått vara tillsammans och det har inte funnits några måsten, inga krav. Så känner jag i min pappas närvaro. Jag vet att så länge han finns så kommer allt att bli bra, allting kommer att lösa sig.

Jag älskar dig Pappa!


På en av min och pappas båtutflykter förra året, en av sommarens kanske bästa dagar!

Jag är en sjukling

Idag ligger jag hemma sjuk. Det känns lite jobbigt eftersom detta var min sista inskolningsdag. Men samtidigt så känner jag mig ändå ganska säker. Och man måste väl få vara lite frågvis i början?

Igår så gick jag 7,5 kilometer hem från jobbet och det var de tyngsta steg jag tagit någonsin. Så då förstod jag att något inte var som det skulle i min kropp. Jag hann inte mycket längre än in till soffan då jag fick feberfrossa, huvudet började sprängas och halsen kändes som ett öppet sår. Så när Jerker kom hem lagade han middag till mig som jag åt innan jag däckade på soffan. Där sov jag tills jordbävningen väckte mig vid halv elva. Och då visade det sig att mitt älskade hjärta hade diskat upp all disk som hade övertagit köket, han hade varit och handlat marmelad som jag tydligen hade sagt att jag var sugen på innan jag somnade. Och sen hade han köpt popcorn också, som jag skulle kunna äta när han är borta. Han är något alldeles speciellt min fästman, sambo och bästa vän.

Nu ska jag kurera mig här hemma, och enligt Doktor Björk så ska jag dricka mycket vatten, så det är bäst jag tar hit en tillbringare.


Här skakar marken

När till och med jag vaknar ur min vanligtvis oväckbara dvala så betyder det att något drastiskt hänt. Denna gång var det jordbävning. Jerker som stod i duschen sa att han upplevde det hela som om ett tåg körde in i huset. Dörren till duschen, där han stod, höll på att slängas upp.

Annars är jag sjuk, gick hem från jobbet idag och när jag kom hem bröt febern ut. Jerker lagade middag till mig som jag åt innan jag däckade på soffan. Vaknade inte föränn jordbävningen som var nu vid 22.30. Nu ska jag förflytta mig till sängen och hoppas att marken håller sig stilla under natten.

Nya jobbet går bra, har varit där två dagar, imorgon blir min sista inskolningsdag och jag hoppas så innerligt att jag tar mig upp imorgon och att jag inte mår ännu sämre. Men kroppen vet nog bäst.. Så vi får väl se

Vilar en stund

Inget sug på att blogga..

Så jag återkommer när tid och lust infinner sig. Och eftersom ni inte kommenterar heller så är det kanske lika bra.

Vi hörs!
(Förmodligen om någon dag då jag känner att jag har något att skriva om. Imorgon börjar jag på mitt nya jobb! Spännande!)

Jag är lycklig!

Idag är det ännu en underbar dag!

Solen skiner det är 20 grader i skuggan. Jag har ätit frukost ute på altanen och sedan satt jag där och målade mina naglar, så nu är dom fina och klara för en fullspäckad helg.

Idag börjar förberedelserna. Det ska städas, det ska bakas muffins och jag riktigt längtar till att få komma ihåg. Men först av allt ska jag ta mig en inlinessväng i det vackra vädret. Jag glömde nämligen att köpa strumpbyxor igår när jag var på stan och det är verkligen kris, jag har bara ett par med hål i och det kännes inte riktigt rätt. Så jag får ta mig en sväng till Ursvikens Konsum och hoppas att dom har några.

Frågan är bara vad man ska slänga på sig för kläder inför inlinesturen, för det är varm, men det blåser en aning. Tror jag satsar på shorts, linne och en kofta på det.

Nej nu måste jag ta tag i denna dag, för det är en del som ska hinnas med innan min släkt kommer runt 19.

Jag känner mig så lycklig idag, så förväntasfull och full av glädje. Så glad för att jag får ha så fina människor runt ikring mig. Att jag har möjligheten att göra vad jag vill av mitt liv. Att jag kan uppskatta livet och uppskatta stunder som den här.



Här är en värdelös bild på läshörnan i vardagsrummet. Bättre bilder kommer men jag tänkte för er som är nyfikna

Skaka rumpa

Jag är lycklig!

Idag har varit en riktigt bra dag. Jag har hunnit med både nytta och nöje. Har ätit lunch med en fin vän på stan, shoppat lite småsaker till mig själv, och lite gott till inflyttningsfesten på lördag. Sen har jag hunnit med att cykla dryga 1,5 mil, oljat in altan och bron samt två solstolar, tittat på när Jerker klippt gräset ( Ja, visst gjorde jag myckeer nytta då!)

Imorgon blir det  en storstädningen av hemmet och baka hallonmuffins. För på kvällen kommer min släkt på inflyttningsfika. Helgen är full med roliga, mysiga och saker att se fram emot. För på lördag kommer massor med fina vänner, rättare sagt 20 stycken hit på inflyttningsfest. Blir spännande att se hur alla ska rymmas, men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Söndagen blir att försöka få sig upp ur sängen och sedan städa undan lite innan Jerkers släkt kommer hit och fikar. Det här blir en helt underbar helg tror jag!

Nu tror jag att vi ska krypa ned i sängen, jag känner mig rätt trött och huvudet gör ont. Så nu tackar jag för en riktigt bra dag och hoppas att helgen fortsätter i samma spår.

Godnatt!

Angående rubriken, jag är löjligt förtjust i Jean Banans Skaka rumpa låt, den kommer att spelas här på lördag vill jag lovar.

Sunshine

Idag skiner solen, det är nästan sommarvärme ute och jag är på toppen humör. Jag ska snart hoppa på cykeln och åka in till stan. Ska möta upp Emelie och luncha med henne. Sen måste jag gå och köpa lite saker inför helgen. Stumpbyxor, lite onyttigt att bjuda på och lite sånt kul.

Det här blir en bra dag!

John blund, du kan komma nu

Borde krypa isäng nu, jag kunde inte sova igår så jag låg vaken till 03. Så ikväll borde jag krypa isäng i tid.

Imorgon tänkte jag cykla de 7 km in till stan, blev ingen tur idag, och köpa lite smått och gott inför helgen. Hade tänkt försöka få någon att luncha med, men pappa skulle till tandläkaren och Pua jobbade. Får se om jag får tag på någon annan hungrig själ, sugen på lunch? hör av dig!

Nu ropar sängen efter mig.
Godnatt

Nu i ro slumra in..

Jag kittlade upp jerker i sängen efter middagen och efter det så lyckades jag sjunga honom till sömns, med Björn Rosenström låtar. Så nu ligger han och sover så skönt. Jag börjar vara lite sugen på en inlines tur och han sa till middagen att han ville haka på, så det är kanske bäst jag väntar tills han vaknar.


SOS Alarm..

Nejdå jag blir inte alls irriterad när jag sätter mig ned med datorn för att komplettera en skoluppgift och internet försvinner. Går in i sovrummet, där vi har routern, och försöker förstå vad felet är. Inser rätt snabbt att strömmer i sovrummet helt försvunnit. Glad över att det "bara" var det traskar jag vidare till säkringsskåpet, som våran bovärd vad och fixade imorse när han skrattade åt mig. Trodde mig kunna fixa det. Men då visar det sig att det inte alls gått någon säkring. Säkringsskåpet visar inga fel. Så nu har jag dragit en skarvsladd från hallen in till sovrummet, kopplat ihop ett grenuttag, och på så sätt fått internet att fungera. Just nu väntar jag på att någon ska komma och hjälpa mig så jag får tillbaka strömmen.

Det komiska i det hela var att jag klockan 12.15 skulle ringa och felanmäla detta. Och alternativet var "tryck 2  för akut felanmälan" Ja tänkte jag då, det är ju akut. Så jag trycker två och hänger kvar i luren tills en man svarar på andra sidan. " SOS alarm" Livrädd försöker jag förklara att SÅ akut var ju inte mitt problem och han har svårt att hålla sig för skratt på andra sidan luren.. Han hjälpte mig i alla fall och nu väntar jag på att någon som är mer kunning ska komma och hjälpa mig.

idag ska bli en bra dag

Idag blev jag väckt av Bosse bovärd. Han skrattade åt mig när jag öppnade dörren alldeles yrvaken och sa -Godmorgon! Så han fick sig ett gott skratt. Och i just den stunden bestämde jag mig för att detta blir en bra dag. Jag ska börja med att göra bort det allra sista och skicka in det till skolan. Sen funderar jag på att hoppa på cykeln och cykla in till stan en sväng. Måste köpa lite småsaker inför helgen. Det känns som ett bra upplägg på denna dag. Då hinner jag hem lagomt och laga middag till Jerker som är på jobbet.

Min pojkvän är löjligt förtjust i korv, ja vanling korv, och makaroner. Och själv är jag inte alls så förtjust i korv, men jag tänkte göra stuvade makaroner, då kan jag ju åtminstone äta en av sakena. För Jerker är korv som lyxmat. Och det kan bero på att han fått äta det typ två gånger det senaste året, när jag jobbar kväll och han ätit middag själv.. Men ikväll då ska han få som han vill, hoppas han blir nöjd!



jag funderar när solen gått ned..

Åh jag är så rastlös. Vill inte sova för jag är så stressad och förvirrad i mina drömmar just nu. Jag kan inte vara vaken för då kommer jag att sova bort hela morgondagen eller få ont i huvudet. Jag borde gå och sova, jag borde röra på mig, jag borde göra något vettigt, jag borde göra så mycket men ingenting blir av. Ingenting känns kul. Jag är hemsk, jag är ledig i veckan och kan inte ens njuta av det. Kanske för att magen gör sig påminnd och gör ont nästan dygnet runt. Kanske för att jag inte riktigt kan slappna av. Kanske för att jag helt enkelt inte uppskattar mitt liv som jag borde.

Jag funderar mycket på sena kvällar och nätter och det är min fälla. Då jag inte borde vara själv, då jag behöver någon som distraherar mig. Jag borde plocka fram min dagbok, eller faktiskt köpa en ny. Börja om på nytt. Skriva ned tankar som dessa, som inte hör hemma här på bloggen, men som jag ändå vill få ur mig. Jag har skrivit dagbok i många år, när mamma var sjuk. Och det blev mitt sätt att ventilera tankar och känslor. Jag fick inga svar, men jag fick skriva av mig, skriva ner funderingar. Som om cancern var ärftlig, om jag skulle hinna göra min mamma stolt, om jag skulle kunna ge henne allt hon krävde av oss, kärlek.. Än idag vet jag inte svaret på många av mina funderingar. Men jag vet att dagboken hjälpte mig att inte bryta ihop totalt. Den hjälpte mig att vara stark och ge henne all den kärlek jag hade i mig. Om det var tillräckligt, det kommer jag aldrig att få veta..

Solen skiner idag!

Malin blev jättesnygg och nöjd så jag tror jag också kan vara nöjd med sminket och håret. Jag har några bilder men jag glömde fråga om jag fick använda den så jag avvaktar med det.

Nu ska jag slänga ihop en pannkaka så maten är klart när min älskling kommer hem från jobbet. Och efter det blir det mjukglass i kiosken här i bergsbyn. Min brors flickvän ringde nyss och frågade om vi ville följa och om dom fick komma och se hur vi bor. Och sugen på mjukglass är man väl mest jämt, så det är kvällen planer.

Jag känner mig nöjd med dagen. Känns bra att jag kunde hjälpa Malin inför balen också, vet hur mycket sånt betyder. Och jag fick en fin blomma som jag ska hänga ute på altanen som tack :)

Jag får sola naken i sommar..

Hur svårt ska det vara att hitta en bikiniöverdel i rätt storlek? Jag förstår inte, jag fick söka i 3 veckor för att hitta en bh. Och nu insåg jag att bikini överdelen inte fungerar i år. Så nu försöker jag hitta en ny, det är omöjligt! Jag kan inte hitta en enda. Eller nu ljuger jag, denna hittade jag ju faktiskt



Hej jag heter Evelina och jag är 40 år gammal...

balen är ett minne för livet

Imorgon ska jag fixa en kompis hår och smink inför balen. Känns lite pirrigt men fruktansvärt kul att hon litar på mig. Tyvärr känner jag mig lite osäker inför vad jag ska göra med håret. Sminket har jag redan bestämt, och sminket känner jag mig lite mer säker på, jag är inget proffs, men jag är löjligt förtjust i smink. Men håret vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Funderar på en halvuppsatt frisyr med lite volym och lockar.. Jag vi får helt enkelt se vad som känns rätt imorgon. Om jag känner mig själv så kommer jag att ligga vaken ikväll och fundera på vad jag ska göra imorgon. Jag gillar ju inte att göra nånting halvgjort. Ska det göras så ska det vara perfekt. Och min älskade vän förtjänar en perfekt bal.

Mysteriet med kolakaks receptet..

Stod i köket och ska just börja baka kolakakor då jag kom på en lite små komisk sak. Jag ringde min mormor förra gången jag skulle göra dessa kakor för att jag glömt bort receptet och jag minns att hon brukar göra dessa, och de brukar minsann bli smaskens. Så jag ringer henne och då skrattar hon åt mig och säger - Men gumman jag har ju ditt recept på dessa kakor. Men hon kunde inte hitta det. Så då ringer jag till min bror,Johan, som jag minsann också vet brukar göra dessa. Han svarar att han har mormors recept på dom kakorna.

Så mormor har alltså mitt recept, Johan har Mormors och jag har Johans. Så frågan är vars receptet kommer från i första början, och om vi alla inte har samma recept.

Måndag och solen sken..

en stund på morgonen men nu är det 11 grader och mulet igen.

Hemskt drömmar om tentor och misslyckanden i natt, så det var faktiskt ganska skönt att måsta stiga upp 07.30 för att vara vaken när dom skulle komma med den nya spisen. Sagt och gjort så nu har vi en fin glänsande spis i vårat kök.




Nu är det bara dom hemska bänkskivorna som ska bytas ut. Svarta blir dom till skillnad från dom ljusa träfärgade som nu syns brevid spisen. Jag tror att det blir ganska läckert!

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Jag hade tänkt att gå ut och röra på mig lite, men igår när vi var och spelade volleyboll i tre timmar så råkade jag trampa på en sten vilket resulterade i en blödning i hälen. Och idag gör det ont, så jag tror jag vilar foten till imorgon eller kanske den är bättre redan ikväll..

Jag är rätt sugen på att gå på stan en sväng, får se om jag hoppar på cykeln och åker in eller om jag kanske ställer mig och bakar inför helgens inflyttningsfika x2, måste ju inviga ugnen. Inga måsten, bara göra det jag känner för att göra, jag njuter!

glädjespridare med inlevelse


Så mycket att se fram emot!

Det känns så skönt att ha en hel sommar att se fram emot.

I veckan har jag flera roliga saker att se fram emot. Ska förhoppningsvis få besök av Anna och Assar. Och sen så ska jag förbereda Malin med smink och hår inför balen. Fredag är det inflyttningsfika med min släkt och på lördag är det inflyttningsfika med Jerkers släkt. På kvällen på lördag så ska vi ha inflyttningsfest. Så det här är verkligen en vecka att se fram emot. Jag längtar!

Andra saker som är ett måste i sommar

Åka wakeboard med vänner i en varm sjö
Att sitta ute på altaten och äta isglass
Grilla och njuta av sommarvärmen
Åka båt med pappa i stugan
Spela vollyboll i solvärmd sand
Sitta på altanen och höra åskan
Jobba och förhoppningsvis lära mig massor med nya saker
Att få vara ledig när man är ledig
Att bara få vara..

Hela jag mår så mycket bättre på sommaren och det tror jag många av oss gör. Vinter må vara mysig och härlig. Men ljuset och värmen som finns på sommaren gör att allt känns mycket lättare, jag mår så mycket bättre.

Och jag vill egentligen bara önska er en helt underbar sommar. Och kom ihåg en sak, livet är vad man gör det till, och alla förtjänar att få vara lyckliga

Här är en av de personer som gör mig lycklig. Är det inte en helt underbar bild. "Pappa instängd i jordgubbsland.."



Puss och kram på er!


att bara få vara tillsammans

Sommarlovets första dag. Jag är ledig i 10 dagar innan jag börjar jobba mina åtta veckor. Och det känns så skönt att bara få vara, bara få göra det jag vill i några dagar. Kan behövas känner jag, både för kropp och själ. I skrivande stund så får jag faktiskt massage av sambo och det är inte fy skam ska ni veta. Vi är lediga tillsammans till på måndag då han börjar jobba. Så idag tänkte vi cykla iväg och handla och kanske köpa oss en sommarlovsglass.

Hemmet börjar mer eller mindre vara klart nu. Mormor har lovat att komma hit nån dag under nästa vecka och hjälpa mig att sy upp gardinerna. Sen är allt nästan helt klart. Det står några kartonger ute i garaget med vinterkläder, så dom ska packas upp och sen är det ju alltid lite små fix kvar. Men jag tror minsann att jag kan bjuda på lite mer bilder snart. Måste ju visa vardagsrum och sovrum för det antar jag att ni vill se?


Sommarlov


Lägenhet? Radhus? Villa?!

Inte märks den väl att vi har flyttat?



Terminens sista tenta!

Imorgon går terminens sista tenta av stapeln. Jag har kännt mig lugn, fram till nu. Vad ger det att bli nervös 22.33 dagen innan tenta. Jag blir så irriterad på mig själv. Nu har jag gjort det jag kan, och kuggar jag så kuggar jag. Det kommer fler tåg. Att jag inte kan lära mig..

Dagen har spenderats till största delen med tentaplugget men jag har även hunnit med en hel del annat. Allt utom att sitta ner och andas. Åkte inlines till stan och handlade lite krokar, spikar och spotlights hit hem, där hämtade pappa upp oss och sen blev det kycklingsallad till middag här hemma hos oss. Efter att pappa åkt så har vi skruvat upp tavlor, hyllor, krokar och speglar här hemma. Stökat med saker och ting och försökt få allting att hitta till sin plats. Det börjar kännas rätt bra nu, det mesta är på plats och nu väntar bara några kartonger med ytterkläder och lite annat, som för tillfället fått en plats i garaget. 

Nu ska jag äntligen andas en stund innan det är dags för skönhetssömnen och hjärnåterhämtningen. Jag räknar med att ni alla håller tummar och tår imorgon!

Efter tentan imorgon så har jag sommarlov, eller det är sommar, skolan är slut. Jag kan andas och inte känna denna prestationsångest som så lätt kryper sig på hos mig.


RSS 2.0