Ikea

Fyra timmars sömn, sedan är man redo för att åka till Ikea, visst? Jodå, det gick bra. Och ni får ju inte glömma att jag faktiskt inte hade någon handlingslista, förutom det Agge beställt. Och jag kom ut från Ikea nöjd och 1500 fattigare. Jag tror vi gjort något slags rekord idag jag och Ronny, vi hade gått igenom Ikea 2 gånger innan klockan var 12, och då hade vi dessutom hunnit betala. Guinnes rekord bok nästa?

Nu känner jag mig lite trött, men vad gör det. Ikväll är det Halloweenfest som gäller och eftersom jag varken är särskillt planerad inför detta så bli det lite stjärnor i ansiktet och hårdsminkade ögon a lá Kat Von D. Kläderna får duga som jag haft på Ikea idag, har ju trots allt kortkjol, strumpbyxor och en lite finare kofta. Hade ju faktiskt köpt svart hårspray, men jag tror inte riktigt att jag orkar det.. Känner att jag inte riktigt går in för det ordentligt, men det kan ju bli en bra kväll ändå

Hoppas ni alla andra som firar halloween, och alla ni andra förstås, får en trevlig kväll. Jag kräver att ni som är utklädda dokumenterar det och sätter ut det på era blogger eller dylikt sen.
Ciao!

Jag utan lista påväg mot Ikea..

Upp och hoppa om dryga fem timmar då, det känns bra att jag inte är nära att påväg att krypa isäng. Tur man kan sova lite i bilen påvägen upp. Får tydligen inte köra Ronnys finbil iallafall.. Nu sitter jag och försöker kika lite på hemsidan om jag hittar något som jag måste köpa. Men det går inte så bra, så det kanske får bli en helt ny Evelina på Ikea imorgon, en som inte har en lista på precis varje liten sak hon ska köpa. Frågan är då "kommer detta verkligen att gå?"

Återkommer med svaret på den frågan.

Borde nog hoppa i duschen så jag har det bortgjort iallafall.
Godnatt


byta sexuell läggning?

Just agerat taxi en sväng, det kommer mera under kvällen. Vänner och idol känner helt rätt, eller rättare sagt lite dreggel framför tvn när Mariette syns. Hon är ju bara helt underbar. Jag har insett att om jag ska byta sexuell läggning så skulle det nog vara för hennes skull. Fast till skillnad från Tove som man bara vill krama, utstrålar denna tjej något helt annat..



Nu ska jag kika lite på Ikeas hemsida, måste ju göra en lista, annars kan jag ju inte åka. Jag kan ju inte åka helt oplanerat. Det går inte.. Jag måste vara strukturerad.

Jag hoppas ni får en trevlig kväll.


Page?

Måste ju bara visa er det här. Tok ett kort när jag hade håret i en fläta för att se hur jag skulle se ut om jag klipper page igen. Lite lockande är det faktiskt. Vad tycker ni?




Vackert med tungt

Har varit hemma hos en kompis idag och pluggat inför tentan. Det är skönt att kunna diskutera med någon istället för att bara sitta och läsa hemma. Så det var givande, sedan var jag förbi på kyrkogården, till mammas grav. Lämnade en vit sten som det stod "saknar dig" på. Blev fint bland höstblommorna och de som fanns där. Någon hade varit där och tänt ljus. Det är så vackert, så jobbigt men ändå så fint. Hon har en super fin gravsten, ångrar att jag inte tog kort så jag kunde visa er. Men det är iallafall en holk där man kan sätta in ett ljus bakifrån på stenen och framför det är det en ängel, det blir magiskt vackert när det är mörkt!



på gravstener står, minnena finns kvar, man kan skymta det i bakgrunden


Snacka om fläskgungning

Har varit ute på en två timmar lång promenad (som egentligen bara var ett cover för att få snacka skit och skratta tills magen krampade). Skönt att få prata av sig lite, och skönt att ta igen lite missad tid. Tack för ikväll vännen!

Mina fingrar är fortfarande stelfrusna, min rumpa känns bortdomnad och knäna värker, men jag lovar det var en bra kväll! Det gäller bara att väga det positiva mot det negativa. Och om man tittar på AIKs matchresultat (0-4) så missade jag ju inget genom att gå ut och gå istället.

Dagen känns allmänt lyckad och jag känner mig lite bättre tillfreds när det gäller den där tentan. Ska riva och slita och tugga på den lite imorgon, sen tar jag helg. Behöver en helg, sen hoppas jag nog på den på söndagkväll för en sista rond. Eller hur kära classmates, helgen ska väl inte behöva förstöras? (snälla håll med mig...)

Nej nu känner jag att jag flög iväg där på mitt rosa moln, jag ska försöka landa det för en stund nu och få något gjort. Eller så flyger jag det direkt till sängen. Sovgott!

Kärlek!

Så många gånger efter den dagen har jag försökt att sjunga Tears in heaven igen, lika många gånger har det då trillat ned tårar för mina kinder. Jag älskar den låten, för den var från mig bara till dig mamma. Om jag vetat det jag vet nu, att du skulle gå bort 2 månader efter att jag sjungit den för dig i kyrkan, då hade jag aldrig tagit mig igenom det. Jag tror fortfarande starkt på att det var du som gav mig den styrkan, hela kyrkan grät och jag sjöng, bara för dig. Jag grät efteråt, tro mig vad jag grät. Men just då visste jag att jag skulle genomföra det, för din skull. Det skulle bli våran låt för alltid.

Det finns en inspelning med oss mamma, när vi sjöng den låten. Jag och du.. Den ligger på pappas arbetsdator och lika jobbigt som det är att lyssna på den, så är det stärkande och vackert. Du finns alltid med mig. Tack för livet!

Jag älskar dig!


Hockeyfeeling



Tack Stiglund!

Ja tack!


A hard work work..

Nu har jag pluggat färdigt för idag. Imorgon ska jag träffa en klasskompis och plugga, då kör vi lite diskussion och jag tycker att det är ett bra sätt att lära sig. Det man pratat med någon annan om, eller diskuterat om fastnar på något sätt bättre än det jag själv sitter och läser om här hemma. Men idag känner jag mig nöjd med pluggandet, jag känner att jag kunnat fokusera, inte blivit riktigt så förtvivlad som tidigare.

Ikväll blir det lite catch up, en lång promenad, lite (läs: massor!) skvaller och en fin vän. Det är receptet för en bra torsdag kväll.

Nu ska jag spana in lite saker på internet, det är farligt att ha saker så tillgängligt. Internet shoppning är en av mina svagheter faktiskt. Ikväll ska jag faktiskt beställa lite saker, visar kanske lite smakprov sedan om ni är intresserade?


Jag bestiger mitt livs berg

Melissa Horn i hörlurarna och kommunikationsboken i knät. Illness, disease och sickness, kommuntikationsmodeller.. Jag vet inte om jag tycker att det här är överdriver intressant. Tacka vet jag vårdmiljö och hälso- och sjukvårdslagen.. Pluggandet går framåt idag, men jag kommer aldrig att känna mig säker på det här. Det är så difust och det finns egentligen inget rätt svar. Ibland undrar jag vad jag gett mig in på, men då finns det folk i min närhet och saker inom mig som påminner mig om att det är detta jag vill. För det är det, även om det tar emot ibland.

Det slog mig just att jag med mina ynka 19 år, är förlovad sambo och högskolestuderande. Jag borde vara stolt över mig själv, inte gruva mig inför det som komma skall. Jag har ändå kommit långt. Jag gör det jag vill, och framför allt, jag vet vad jag vill. Hur många 19 åringar vet vad dom vill och kämpar för det som jag gör. Jag är lyckligt lottad. Jag är tacksam för alla runtom mig som får mig att inse det, tack!

Jag trotsar oddsen och övervinner mina hinder

John blund är min bästa vän

Tog en liten sovmorgon idag, men nu är jag redo( eller så redo som jag kan bli..) för tentaplugg. Jag ska f*n klara det här! Så det är vad min dag ska bestå av, ikväll ska jag nog sätta mig ned och spana in lite saker från IKEA. Kan ju inte åka dit helt oförberedd, det vore ju inte likt mig. Så en handlingslista ska jag nog hinna skrapa ihop.

Är förövrigt lite avundsjuk på alla er som har höstlov nu, njut säger jag bara!

Update

Var inte ute och gå i norra sverige vid den här tiden utan att vara förberedd. Fingrarna är bortdomnade och öronen har trillat av. Nu tänker jag avnjuta lite "nattamat"


In Flames

Sitter hos Josef och insåg just att jackan borde slängas på eftersom vi ska traska hem. Det tar ju trots allt typ en halv timma. Men tydligen så behövde han bärhjälp, så här sitter jag. OCh äntligen fick jag byta från deras hårdrock till Melissa Horn, så nu känner jag mig tillfreds igen. Finns det någon i denna värld som inte fastnat för denna underbara artists röst och texter. Det är magiskt! Har ni inte upptäckt henne, lyssna genast. Måste dock utfärda en varning, det är beroendeframkallande.

Nu kommer två starka karlar bärande på en stor möbel, ska nog titta på dem lite nu.

Jag hoppas att ni har haft en bra dag och jag hoppas att ni får sova gott och drömma söta drömmar
Natti kära ni

Tack för maten

Här hemma har vi just ätit upp maten, och jag antar att detta inte är så underhållande. Men efter maten så sa J " Tack för maten den var toppen, pappa brännde sig på snoppen" Efter det så var det kört. Ramsorna kom som tagna från minst tio år tillbaka. " Tack för maten den var god, hälften spydde resten dog" Tack för maten den var god, hoppas den var hemma gjord.

Någon som har en annan "tack för maten" ramsa?

Kan man få paltkoma av kroppkakor?

Blöt sadel resulterar i blöta byxor..

Kom just hem efter en cykeltur i vad som ser ut att vara en vacker höstdag, men det snålblåste alldeles för mycket. Huvva, har nu krypt ned under filten och tänkt värma mig. Överlevde oppenentskaper som vi hade idag, eller eximinationsseminarium om man nu så vill. Jag känner mig trygg med min grupp så det är skönt, men "hon" gör mig fortfarande skakis. Jag blir osäker så fort jag ser henne. Jag glömmer typ bort hur man pratar och andas..

Ska sätta mig och läsa lite till nu och sen blir det förhoppningsvis en skön kväll. Tentan närmar sig med stormsteg. Det gör även helgen och ikearesan. Så det känns väl lite både och. Om någon har en hammare att låna ut så säg till. Tänkte nämligen försöka att banka in lite inför tentan, våld borde ju nästan fungera, eller?

Annars har jag idag hållt tummarna för min söta vän som gör sin tenta idag. Alla tummar jag har faktiskt!

Försökte ta kort för jag tänkte visa er hur vackert det är ute idag, med detta som resultat kan jag ju konstatera att det är tur att jag läser till sjuksköterska och inte till fotograf.


Skellefteå AIK


Nu åker jag som sagt till stugan, ska se hockey i byastugan med alla penionärer!

Någon annan än jag som tror på vinst?



Skrattvärk!

Har just suttit i en telefonintervju i en halvtimma och dom frågade saker om allt och ingenting. Jag låg bubbelvikt i sängen när hon frågade " Har du under de senaste 6 månaderna rökt hasch?". För er som känner mig så har jag aldrig haft en cigarett mot min mun, så denna fråga var underhållande.

Sen frågade hon om vad min pappa jobbade med, och jag kände mig som jag var 10 år igen och någon frågade. För jag kan fortfarande inte svara på det. Och frågar man honom så säger han " jag gör allt möjligt". Måste ta reda på vad han har för yrke, det är ju pinsamt att inte kunna svara. Så detta får bli kvällens uppdrag. Ska åka till stugan och se på AIK ikväll. Så då kan jag fråga ut honom.



Pjuh, I made it!

Så vad tycker ni om min nya bloggdesign? Fick kämpa lite för att ens förstå hur man lägger in en färdig design, känner mig smart..

Hur som helst känner jag mig ganska nöjd, skulle vilja ha bloggnamnet större, men återigen brister min kunskap. Hjälp mig någon?



Hit kan jag tänka mig att åka tillbaka till.

Tub Island i Thailand, en av mina favoritplatser i världen!

It´s spinning round, round in cirkels..

Kan ingen bara förklara för mig vad det är jag ska kunna till tentan. Just nu känns det omöjligt, kommer jag ens att klara det här. Det känns som att det jag läser inte fastnar. Hur i hela ska man veta vad som är viktigt att lära sig, hur ska man veta vad av all litteratur man ska kunna. Just nu känner jag mig bara förvirrad.

Jag har kört fast!


Confident boost

Bara för att jag vill ge mig själv lite confident boost så tänker jag lägga upp mig själv, i glasögon och känna mig stolt över det. Tyck vad ni vill om det.

Lyxlunch

Nu är jag hemma igen, håller på att värma på min lunch. Middagsrester från helgen är alltid helt underbart, vilken lyxmat på en tisdag. Eller vad sägs om inbakadfläskfilé och pressad potatis?

Eftermiddagen ska spenderas till tentaplugget. Idag känner jag mig redo, jag känner att jag klarar det här. Idag har jag energi.

Eftersom J tappat bort sin cykelnyckel och hade tenta idag fick jag snällt låna ut min cykel så det innebar promenad för min del. 20 min till skolan och 20 hem, så skönt att jag tror att jag ska sluta vara arg på honom för att han tappat bort nyckeln. Ska ta mig en promenad ikväll, det är härligt att gå i stan när det är mörk och kyligt ute. Tar kanske någon bild ikväll.

Nu ska magen få bli belåten

Energipåfyllning, check!

Efter världens mysigaste kväll, en promenad på en timmar och sen glass och bara ta det lugnt i sängen är jag nu redo för världen. Idag ska jag iväg på skolan och sitta med en klasskompis. Ska förbereda inför opponent och respondenskapet imorgon. Jag känner mig lite förvirrad, har ingen aning hur man gör. 

J åkte just iväg, han har ju sin första tenta idag. Han kändes lugn och säker på sin sak. Jag tror att han kommer att klara det.

Nu ska jag dricka upp min välling och hoppa ur pyjamasen.
Hoppas ni får en trevlig dag, så hörs vi sen.

kaos och krig

Min hjärna och jag är inte kompisar idag. Så nu blir det en kväll med pojkvännen. Ska börja med en prommenad, som får avsluta på någon affär, för frukt ska inhandlas. Sedan har vi lovat oss själv att vi ska krypa isäng, ska äta glass i sängen och se på tv på min dator. Kvällar som denna behövs, människor som min J behövs!

Jag hoppas ni känner er starkare än mig idag, och gör ni inte det. Så går ni ihop med mig och tänker att imorgon blir än bättre dag. Det är bara att ta nya tag, det finns så mycket att kämpa för.

Delar med mig av en bild som får mig att känna lycka

 
Thailand, villkorslöst, lycka, frihet, semester, kärlek, lugn, värme
Ni förstår. Det är sånna studer som gör att man tar sig genom dagar som dessa

Vi hörs imorgon!


I´m cold..



Jag sitter och tentapluggar och håller på att frysa ihjäl. Filten har jag nu virat runt mig och tjocksockarna är på. Frågan är ju bara hur länge jag orkar hålla mig vaken..

Det första jag tänkte när jag vaknade imorse var, ikväll ska jag gå och lägga mig efter middagen. Kanske blir det så, jag hoppas att jag har energi för en promenad iallafall.

HLR

Hemma från en förmiddag på skolan. Har haft en föreläsning om ABCD och sedan tränade vi HLR, hjärt- och lungräddning. HLR tränas på någon som kallas för Mini-Anne. En docka som man kan utföra hela HLR förloppet på, hjärtkompressioner och nu får man till och med lära sig hur man gör med en defibrilator.

Detta är en Mini-Anne docka:


Hur många av er kan hjärt- och lungräddning?

Jag förstår inte varför detta inte ingår i alla utbildningar, på alla jobb. Det tar några timmar att lära sig det, men när man kan det kan man rädda liv, är inte de timmarna värt ett liv? Tänk er själva att ni hamnar i en situation där ingen kan HLR och någon fått ett hjärtstopp, tänk att bara stå och titta på och inte kunna hjälpa. Bara för att man inte utbildat sig i hjärt och lungräddning.

Något väcktes inom mig

Läste just ett inlägg som en stark människa skrivit till sin avlida mamma. Jag blev så berörd att jag nu sitter här och tårarna trillar ned för kinderna. Känner mig både ledsen och glad, förstår ni vilken känsla jag menar? Jag kan inte förklara det bättre än så. Jag vill bara säga tack till dig B, för att du sätter ord på saker jag själv inte kan sätta ord på. Trots att det var längre sen min mamma gick bort så känns det som att du kommit så mycket längre. Och även om det känns som att min process går sakta, så glädjer det mig att se dig. Se på den styrka du bär på, se på dig och veta att det inte är omöjligt.

Tack!


Relationer mellan tjejer och killar

Någon av er tjejer som läser, har ni någon riktigt nära killkompis?
Ni killar som läser, har ni någon riktigt nära tjejkompis?

Jag personligen har mycket lättare för att umågs med killar. Jag tyker att det är enklare, man har alla kort på bordet och generellt sätt blir det mindre tjafft. Detta är mina upplevelser och erfarenheter, och ni kanske tycker  jag har fel.

Det som jag vill komma till är tjej- och killrelationer. Varför får man inte vara kompis med någon av det andra könet? Varför måste man då vara kär i personen? Jag förstår inte det, för mig är mina killkompisar precis lika betydelsefulla som mina tjejkompisar. Jag förstår inte problemet. Låt oss inte dela på tjejer och killar. Jag har tänkt fortsätta ha mina killkompisar, jag tänker fortsätta bete mig på samma sätt mot dom som jag skulle ha gjort mot en tjejkompis. Jag tycker inte att det är något problem att sova brevid varandra, att prata om personliga saker, att vara en riktigt vän.

Jag vill säga tack till mina killkompisar, för att ni inte dömmer mig eller behandlar mig annorlunda bara för att jag är tjej.


Take it easy..

Jag har fortfarande inte fått mig upp från soffan, ligger i pyjamasen och tittar på när någon som är mycket bätte än mig idag. Han orkar städa, och jag orkar knappt gå till toaletten. Tur att det inte finns några måsten idag, förutom att jag måste se Ensam mamma söker. Kanske att godisaffären ska få sig ett besök också. Får se om man blir insläppt med tjorvigt hår och i myskläder




Bobby´s hårprodukter

Fått förfrågningar om Bobby´s hårprodukter var lika bra som jag hoppats på. Jag köpte ju moussen och jag måste säga att jag tycker om den. Håret blir inte stelt och kladdigt och jag tycker man lyckas så riktigt fin volym om man använder den vid rötterna. Så jag måste nog säga att jag skulle rekommendera den. Kanske jag måste införskaffa hårsprayet också.


Godmorning beautiful

Har just vaknat och ligger i bäddsoffan.. Jerker snarkade så jag kunde inte somna inatt, så jag delade våran bäddsoffa med en vän istället. Vi hade dålig humor, låg och skrattade åt allt och ingenting och plötslit så var klockan 07.00, trots att jag vridit tillbaka klockan!

Känner mig lagomt sliten idag! Men jag måste säga att det var en otroligt bra kväll. Kul, lagom och en underbar skön blandning av människor. Tack allihop!

Nu tänker jag titta på Discovery och invänta min pizza som är på ingång. Känns som att den kan behövas idag.

Har ni haft en trevlig helg?

Finally!

Jag har gått runt och längtat hela dagen efter att få göra mig fin, klä på mig strumpbyxor( fastän det är oskönt), få sminka mig och fixa håret. Jag älskar det!

Nu tänkte jag hoppa i duschen, har ju varit duktigt och städat och varit och handlat inför kvällen. Blev dyrt med det blir garanterat gott. Så jag ser framemot en kväll med inbakadfläskfilé och pressad potatis. Glass till efterrätt och sen ikväll blir det grönskaker och chips med dipp samt lite mjuka tortillas med ost i som ska tillagas i ugnen.

So long my friends!

Det ligger snö på marken

Det började snöa igår och jag trodde att allt skulle ha försvunnit, men till min förvåning så låg det kvar i morse när jag steg upp. Hur fint och ljus som helst. Det är inte några stora mängder, men de täcker gräsmattan och ligger kvar på träden. Har inte varit utanför dörren ännu så jag vet inte om det är halkigt, men det får vi nog se snart. Ska åka och handla lite inför kvällen upp på solbacken. Lite Tequila, saker till den inbakade fläckfilén och snacks. Det känns som att detta kan bli en bra kväll.

Nu ska jag hoppa ur pjamasen som jag haft på mig när vi städat lägenheten på morgonen. Känner mig glad och peppad på livet idag.


(bild: google.se)

31 saker du kanske inte vet om mig

 

1. Jag tror inte på gud, är inte kristen
2. Jag har svurit 3 gånger i hela mitt liv
3. Jag var 15 år första gången jag kysste en kille
4. Jag tror på spöken, men är inte rädd
5. Jag tror på ett liv efter detta
6. Jag har svårt för att besöka mammas grav
7. Jag funderar på att tatuera mig på revbenen
8. Jag ser upp till min bror bland annat för att han är smart som få men han skryter aldrig om det
9. Jag har fått ett stipendium
10. Jag är inte rädd för döden
11. Jag klarar inte en dag utan fysisk kontakt
12. Jag har kallats pluggo, lärarens ängel och blivit spottad på i klassrummet
13. Jag tror på änglar, och jag har min alldeles egna
14. Jag hatar att ha korta naglar, men tycker att det är snyggt på andra
15. Pappa är en av mina tre närmaste vänner
16. Jag funderade på att sjunga på min mammas begravning
17. Jag har samlat på sudd, radergummin
18. Jag har svårt för tjejer och umgås hellre med killar
19. Jag är förälskad i Mariette i idol
20. Jag var utomlands första gången utan föräldrar när jag var 15 år
21. Jag tror att min mamma var närvarande under begravningen
22. Jag önskar ibland att man kunde stoppa tiden
23. Jag älskar att kramas
24. Jag tycker inte om att vara full
25. Jag älskar att göra listor och planera
26. Jag har aldrig varit rädd för blod
27. Jag är livrädd för djur
28. Jag älskar att känna mig fin, uppklädd och sminkad
29. Jag har tänkt vara blondin minst en gång i mitt liv
30. Jag är höjdrädd
31. Jag har börjat gilla hårdrock

Bjuder på lite saker om mig själv ikväll. Någon annan som känner igen sig i någon av dessa 31 saker?

Godnatt kära ni,imorgon är det lördag och det ser jag framemot!


To shape my new hair

Efter att alla dom "kända" bloggarna har pratat om Bobbys nya hårprodukter som börjat säljas på Kicks nu i veckan så föll jag förstås för det när jag gjorde ett besök där igår efter frissan. Så nu står den där på hyllan, om den håller förväntningarna eller inte vågar jag inte uttala mig om ännu. Testade den imorse och den kändes helt ok. Dock sattes håret upp i toffs rätt snabbt så det är lite svårt att veta om moussen håller. Återkommer kanske med det



69;- på Kicks

Stronger

We've been through the storm,
We've been through it all
We had some close calls,
But never would fall
We climbed all the mountains,
Walked through all the valleys,
And you never left me behind

I found my way through the clouds,
No more running scared and closing my eyes
I will be true, this love from my heart,
I'm laying my life on the line


Oh I will survive,
As long as it's you by my side
I will survive,
As long as it's you by my
ide
I'm stronger, stronger, stronger
I'm stronger, stronger, stronger

They said we wouldn't make it,
But guess what, we made it
And deep down, I'm wondering how
You were always for me,
Never been the one to hurt me
You gave me peace of mind

I found my way through the clouds,
No more running scared and closing my eyes
I will be true, this love from my heart,
I'm laying my life on the line

Oh I will survive,
As long as it's you by my side
I will survive,
As long as it's you by my side
I'm stronger, stronger, stronger
I'm stronger, stronger, stronger

Sometimes I can't believe,
That you are with me
There's nobody lucky as me
So I get on my knees,
To make sure that He
Knows that I'm grateful,
For what He gave me

I will survive

I will survive,
As long as it's you by my side
I will survive,
As long as it's you by my side
I'm stronger, stronger, stronger
I'm stronger, stronger, stronger

Said I'm stronger with you babe
I will survive, with you by my side

Stronger- Mary J Blige


the hair



tänkte göra mörka slingor i mitt liv solblekta hår



Bjuder på denna vackra bild, bara för att visa hur glamoröst det hela var.

Resultatet:
Nöjd med klippningen, syns kanske inte så mycket. Men det som var mest nött är borta och det känns nytt och fräscht igen. Slingorna syns knappt. Håret blev lite mörkare och lite uppfräschat.
Så, vad säger ni, få håret godkänt?






Löneavtalet

Slog på nyheterna när jag vaknade i morse och det första jag får höra är att sjuksköterskorna kan förlora förra årets löneavtal. Jag hörde tyvärr bara nyheterna med ett öra så jag vet inte riktigt vad det hela handlade om. Hörde någon om de 18 miljoner som "den nya influensan"vaccinet kostar och att det måste sparas in någon stans.

Det jag vill komma till är att jag nyss läste det mail jag fått från vårdförbundet och som de skickat ut till alla deras medlemmar för att kontra mot detta. Istället för att jag ska tolka detta mail får ni själv läsa det


"Under natten så har SKL övervägt krigsförklaringar mot våra medlemmar.

Vårdförbundet i avd Västerbotten tar emot beskedet via media med ilska. Detta är ett mycket oklokt utspel där SKL skapar oro & ilska bland våra medlemmar. Att använda Vårdförbundet som slagträ i den pågående avtalsrörelsen är oseriöst.

Vårdförbundets medlemmar är livsviktiga för vården. Vår kunskap ska finnas där den behövs, kris eller inte. Men det är orimligt att vi ska fortsätta betala välfärdssektorn med låga löner.

Under tiden som våra medlemmar mobiliserar inför svininfluensan & vaccinationer förväntas vi avstå från nödvändig & avtalad värdeförskjutning.

Medellönen för Vårdförbundets medlemmar förutom chef & ledare var 2008: 25 010 kr

Styrelsen avd västerbotten"

I woke up with a smile on my face

Idag vaknade jag upp med ett leende på läpparna. Varför vet jag inte, och jag vet inte om jag behöver någon mer anledning än att få vakna upp med den jag älskar mest.

Ska plugga nu på förmiddagen och sen klockan 14 så ska jag till lassarettet. De som går termin 5 på sjuksköterske programet ska ha hälsomottagning och vi stackare i termin 1 ska leka provdockor. De ska sticka oss, väga oss och undersöka oss lite sådär. Känns faktiskt rätt roligt, lite pirrigt att de efter undersökningarna ska prata med mig om min hälsa. Jag överlever nog det också

Idag känner jag mig fylld av energi och glädje. Trots att min lilla baby tappat bort sin cykelnyckel.. Tur att han är söt!




Dagens goda gärning

Hjälpte en söt gammal tant upp för den långa trappen i gångtunneln. Jerker tog så snällt rullatorn och jag hjälpte henne upp. Halvvägs upp så säger denna söta kvinna -Denna trapp kommer att ta livet av mig..
Jag kunde med nöd och näppe hålla mig för skratt. Hon överlevde då denna gång och tackade så mycket för hjälpen.

Dagens minus- mina mörka fina slingor som jag la i håret syns knappt, tummen ner för det. Kanske gör ett nytt försök, eller så får jag leva med mitt misslyckande. (Det lät dramatiskt) Känns bara lite surt att lägga pengar på det som i slutändan inte syns. Men kanske dyker det ned en färg när jag handlar imorgon, får se vilket humör jag är på.

Nu tänker jag iallafall gå och mysa tillsammans med J. Godnatt kära ni, kära och kära. Tycker att ni är lite väl sparsam på kommentarerna. Jag vet nog allt att ni läser!

Hugg av mina knän och ge dem till någon annan

Frågan är varför jag blir så ledsen när jag efter 15 minuters fotbolls spelande inser att jag aldrig kommer att kunna spela igen, trots att det var därför jag slutade. För att mina knän gör så jävla ont, de gör ont så fort jag försöker röra på mig. Jag är less, men frågan är om jag är tillräckligt less för att ringa läkaren, den läkaren som sagt att nästa gång så lönar det sig inte att göra en röntgen, då opererar vi direkt. Jag vet inte..

Nu ska jag fortsätta deppa lite över knäna, vara lite arg på dem och till slut ska jag nog komma fram till att det finns värre saker. Och att jag har mycket annat i mitt liv som jag kan glädjas över.

Changes

vågar man sig på en liten förändring, det är det som är den stora frågan. Funderar på att färga håret och leka lite grann.. Har klipptid 15.45, efter det ska jag köpa lite hårfärg. Resultatet kanske kommer upp här om ni är riktigt snälla.

Ciao!

tummen upp

Nightingale, Rappe och Norberg. Nästan så att jag känner mig lite duktigt. Har tvättat två maskiner och har läst om sjuksköterske yrkets framgång och dess pionärer. Tror att jag kan detta nu, så nu blir det lite vårdmiljö och kommunikation.

Har även fått lite mat i magen, så jag känner mig rätt nöjd. Ska snart hoppa i duschen. Känns inte så fräscht att gå till frissan med det här håret.. Spontanbokade en tid i morse och nu kom jag på att jag inte har en aning om hur jag vill klippa mig, smart Evelina!

Ska klura lite på frisyren nu och fortsätta plugga.



Såhär kort hår hade jag förra sommaren.. Ursäkta fotot, men jag hittade inget bättre.

Don´t give up

Ny dag, nya tag. Idag är det tentaplugg för hela slanten ( & klippning, tvätt, och lite städ..)

Så räkna inte med några nytänkande inlägg idag, fast man vet aldrig. Tröttnar jag på pluggandet är det ju inte alltför långt till datorn och bloggen..

Hoppas ni får en bra dag!

Man ska aldrig sluta förvånas- mitt motto för dagen

det finns bara en väg upp

Hur mycket man än tycker att man gått igenom, vad man tacklat under sina 19 år. Tjejslagsmål, skitsnack bakom ens rygg, svek, jag har bestämt mig för att aldrig sluta förvånas. Men frågan är då varför jag sitter här ikväll, tankarna bara snurrar trots att hjärnan stått stilla under största delen av dagen. Man ska aldrig sluta förvånas över folks beteenden. Ibland är det inte konstigt att jag inte väljer att öppna mig, att jag inte släpper in folk. För även om jag är hård i mitt sätt att säga detta nu så vet jag att jag förr eller senare ofta ångrar mig.

Det är få människor jag känner mig trygg med, få människor jag vill öppna mig för. Ibland tackar jag gud för Jerker, trots att jag inte ens tror på gud så måste det ju vara något större än människorna som såg till att jag får spendera mitt liv med honom. Han är inte bara den jag lever med varje dag, den jag älskar så mycket att det känns som att jag ska spricka. Han är inte bara en pojkvän utan också min bästa vän. Den person jag vänder mig till när jag vill prata om något. Den person jag vet stannar kvar fastän jag bryter ihop. Den person som jag ser upp till och är tacksam för. Han har stannat hos mig trots alla gånger jag kännt att livet vänd mig ryggen. Han har valt ett liv tillsammans med mig. Han har trots allt alltid haft möjligheten att vända ryggen till, klippa banden. Han har aldrig varit tvungen att stanna, och ändå har han gjort det. Du är kärlek för mig! Jag älskar dig

"Men vi är som ett pusselspel
Som passar med varsin del"


091021

DONT WORRY ABOUT THE PEOPLE IN YOUR PAST, THERE'S A REASON THEY DIDINT MAKE IT TO YOU FUTURE..

Har sovit två timmar i soffan och om hjärnan kändes seg innan så kan jag bara säga att den är som en gröt nu. Jag är hungrig och grinig. Kanske borde ta mig något i magen..

Jag känner mig lite liten idag, känner mig lite konstig och jag känner att imorgon blir en bättre dag.

Måste ju bara ge tummen upp till alla fina människor i klassen, kan inte annat än gilla er!

Det står still

Hahah, här hemma så är det aldrig tråkigt. Jag menar varför inte förgylla diskningen med lite vattenkrig, eller sitta och sjunga i stämmor kring middagsbordet. Underbart, galet och helknasigt.

Sitter här och torkar upp det sista från vattenkriget och njuter av att jag "tagit ledigt" ikväll. Min hjärna går på lågvarv, eller rättare sagt den har fastnat. Får smörja den till imorgon, för då blir det tentaplugg hela dagen.

Ursch ni ser ju, får knappt ihop till ett inlägg här, så still står det i skallen. Bäst jag lägger mig ned i soffan och tar det lite lugnt istället..


Vinn pengar åt mig tack!

När alla andra sitter i sista stund och skriver slutet på sitt examinationsarbete så känner jag mig ganska lugn och lättad för stunden. Det känns fruktansvärt skönt att veta att det är inskickat, även om jag kanske inte känner mig till hundra procent nöjd så känns det skönt att det är klart!

Funderar om ekonomin tillåter en tripp ned till huvudstaden i december? Kanske, kanske inte. Måste nog undersöka saken när jag kommer hem! Jag kanske hittar en trisslott på marken när jag cyklar hem idag, who knows?


It keeps me thinking

Åh, eximinationsuppgiften är inskickad och när ångesten över den släpper tar tentaångesten över.

Nej idag ska jag inte bara skriva negativa saker här, jag är faktiskt positiv. Har inte haft huvudvärk på en vecka, peppar peppar.., och jag känner mig nöjd med livet. (bortsätt från tentan då)

Jag måste ju bara berätta en sak för er, ett tecken på att jag mår bra och är på bra humör. Idag när jag hade varit och veckohandlat så kom jag hem och skulle packa upp allt. Och när jag skulle ta upp spagettin ur kassen så hände något och helt plötsligt låg var enda liten spagetti på golvet. Det komiska i det hela var att det första jag tänkte var inte ¤)#=¤"#(¤="# utan "vilken tur att det inte var ris". Hahah det måste jag ändå säga är ett tecken på bra humör.

Nu ska jag pussa lite på pojkvännens onda mage och kanske koka lite te. En kopp te i höstmörkret under en filt tillsammans med min underbaring är inte helt fel.


It keeps me thinking

Åh, eximinationsuppgiften är inskickad och när ångesten över den släpper tar tentaångesten över.

Nej idag ska jag inte bara skriva negativa saker här, jag är faktiskt positiv. Har inte haft huvudvärk på en vecka, peppar peppar.., och jag känner mig nöjd med livet. (bortsätt från tentan då)

Jag måste ju bara berätta en sak för er, ett tecken på att jag mår bra och är på bra humör. Idag när jag hade varit och veckohandlat så kom jag hem och skulle packa upp allt. Och när jag skulle ta upp spagettin ur kassen så hände något och helt plötsligt låg var enda liten spagetti på golvet. Det komiska i det hela var att det första jag tänkte var inte ¤)#=¤"#(¤="# utan "vilken tur att det inte var ris". Hahah det måste jag ändå säga är ett tecken på bra humör.

Nu ska jag pussa lite på pojkvännens onda mage och kanske koka lite te. En kopp te i höstmörkret under en filt tillsammans med min underbaring är inte helt fel.


Thinking of you...

Idag var första dagen tillbaka i skolbänken efter praktiken. Och den hårdstartade med en PBL-lektion med min inte allt för sympatiska lärare.. Denna lektion gick bra men jag känner mig som en myra redo att stampas på varje gång jag är i hennes närhet. Det känns som att hela jag skakar. Jag hatar att känna såhär, jag vill kunna stå upp rakryggad. Hon ska inte få skrämma mig, hon ska inte det..

Har inte kännt mig på topp ikväll, jag känner att jag inte riktigt vet vad som är fel. Jag bara känner mig lite nere, lite förvirrad, lite trött och lite vilsen. Jag ska snart krypa ned i sängen med min J, som gett mig en skön massage redan, och bara njuta av hans närhet. Jag tänker njuta av varje sekund!

The more I think, the more confused I get..

Ett enda stor leende

Vilken helg det har varit! Igår var helt underbart. Tänk er att sitta ute i skogen, vid en å i en badtunna och himlen är helt stjärnklar. Det enda vi såg var stjärnor, så vackert. Jag såg 9 stjärnfall, borde vara omöjligt men det är sant. Jag blev lite chockad när jag bara fortsatte se dom falla.

Idag har vi hunnit vara i burträsk hos J föräldrar och ätit middag, skinkstek med svampsås, så smarrigt! Jag är tyvärr allergisk mot hundar och deras två rackare har nu satt sina spår. Näsan är helt tät och jag har nog nysit 40 gånger idag? Ikväll ska vi ta det lungt, dricka lite varmchoklad med maschmallows i och mysa tillsammans i soffan. Först måste jag bara skriva på eximinationsuppgiften.

Har ni haft en trevlig helg?


efterlängtade helg, välkommen!

Sitter nyduschad, sminkar mig, lyssnar på musik och njuter av att veta att hemmagjord thaiwook, idol med lite öl och snacks, sovmorgon, middag med jerkers kusin och vänner, badtunna, lite till öl och middag hos jerkers föräldrar ligger framför mig denna underbara helg!

Jag kan inte annat säga än att livet är bra just nu. Jag tänker inte spendera en minut åt att tänka på tenta, eximinationsarbetet eller något annat jobbigt denna helg. (lögn! måste nog jobba lite på söndag kväll, men det tar vi då) Nu tänker jag njuta av ledigheten och vänner!

Vad ska ni göra i helgen?



Bjuder på mig själv, bara för att det är helg och för att jag är på bra humör!


Fråga Olle dokumentären

Satt just och såg Fråga Olle dokumentären på kanal5s hemsida. Denna gång handlade det om offentligt sex. Det är inte bara en gång under programmets gång som man höjer på ögonbrynen och undrar vad det finns för människor i vårt avlånga land.

Nu kurrar min mage och jag känner att te och hårdmackor med messmör inte skulle sitta helt fel. Ska försöka övertala min sambo först bara.


Hubba bubba

Sitter och tuggar på lite hubba bubba, är det inte underbart hur en smak kan få en att känna så mycket. Tänk så många gånger när man var liten som man öppnade fem hubba bubba samtigt och tryckte in dom i munnen, efter några minuters tuggande med öppen mun så var käkarna helt slut och man spottade ut det gigantiska hubba bubbat. Jag helt enkelt älskar det!


Bild: Google.se

Det regnade idag och tackar dig för det

Lovade ju tidigare idag att jag skulle berätta en kul sak för er. Jag berättade ju tidigare, igår tror jag?, om att vi hade ringt hyresvärden och klagat över att avloppen inne på toan inte höll undan vattnet. Idag kom hyresvärden som avtalat. Hon och baby höll tydligen på inne i avloppet och efter två försök så är nu avloppet rent och vattnet rinner undan. Man behöver inte längre oroa sig för att det ska bli en enda stor swimmingpool av badrummet. Nästan så att man bara vill slänga av sig kläderna och hoppa in i duschen.

Sen när hon ändå var här så tänkte vi passa på att visa att badrumsskåpet inte är i så fint skick och att väggen vid duschen inte ser så fräsch ut. Och till svar fick vi att dom snart skulle besikta alla lägenheter och då ska dom titta över vad som behöver göras. Hon sa att vi mest troligt skulle få ett nytt badrum. Och jag lovar, det är mer än välkomnat. Även om jag har blivit lite förtjust i våra rosa väggar så vore en upprustning inte helt fel. Så vi håller våra tummar. Håller ni dom också åt oss är ni snälla?


Yes baby yeees!

Huvudvärken försvann efter en dryg timma i soffan, vaknade av att världens underbaraste väckte mig och hade lagat mat. Och jag måste ju bara få berätta vad min söta baby gjorde idag. Under praktiken (3 veckor) så har jag inte haft min förlovningsring på mig eftersom jag inte får ha den av hygieniska skäl. Och det har blivit så att jag inte tagit på den på kvällar eller helgerna heller. Så under tre veckor har den legat inne på en hylla på toan. Så idag när jag kommit hem från praktiken, gjorde ju min sista dag, så kom han med världens leende på läpparna, gick ned på knä och frågade om jag ville vara förlovad med honom igen. Är han inte bra charmig min älskling? Jag tycker att det var så fruktansvärt fint. Vad skulle jag göra utan min lilla tokiga baby?



Sad but happy

Sista dagen på praktiken gjord, jag har lite ont i knoppen. Vet inte om det kanske beror på att jag känner mig ledsen för att lämna både personalen och vårdtagarna, som jag trivst något så fruktansvärt bra med. Kände att en liten tår var nära när en av vårdtagarna började gråta när jag skulle åka idag, "jag som var så rar" varför skulle jag sluta. Och det är lite så jag känner. Jag älskar att jobba, hjälpa människor och jag älskar vården ( inte lönen och arbetstiderna då förståss) På måndag är det tillbaka till skolbänken och med en storportion med självförtroende, med SÅ många fina värmande och stärkande kommentarer både från handledare, annan personal och vårdtagarna så känner jag att jag kan övervinna allt som sätt i min väg. Jag känner mig stärkt!

Nu ska jag vila mitt huvud lite, sen tänkte jag berätta om en rolig sak för er.


Damnsucker

Lyssna på det här kära ni. Dom är från Skellefteå och riktigt grymma. Dom har en spelning på Nocks den 30:e, kanske att det är något att se på, jag tror nog att jag ska dit. Älskar denna typ av musik måste jag ju erkänna.
Nej nog med gratisreklam.

Jag blev förövrigt lite arg här hemma för någon timma sen. Skulle för andra gången i veckan försöka dammsuga. Och vi har ju lyxen att ha en centraldammsugare, så vi hämtar bara slängen nere i källaren och trycker in den i ett hål i väggen. Men när vi skulle dammsuga sist så sög den inte, den fungerade inte. Gick ned med den i källaren igen och hoppade snällt över dammråttorna som kröp fram här i lägenheten. Tog fram den idag igen, och tro mig, nu springer råttorna runt i hela hemmet. Och den fungerar fortfarande inte. Ett samtal till hyresvärden, passade på att nämna att det snart är helt stopp i avloppet i duschen. Så hon skulle så snällt besöka oss imorgon. Det är så det ska vara, inget krångel. Så nu är jag inte lika arg som när jag insåg att dammsugaren inte fungerade. I am happy again! :)


Slut?

Jag har ångest. Ångest över att mina tre veckor på praktiken har rullat förbi i en hej dundrande fart. Jag tror inte att det är sant att jag bara har imorgon kvar. Det känns overkligt. Någon annan i klassen som känner så? Jag har trivts så bra att jag nästan känner mig lite ledsen över att fara, jag vill inte. Måste man tillbaka till skolan? Jag skulle inte tacka nej till att stanna några veckor till. Kanske är det lite ångest över eximinationsuppg och tentan också?

Ska försöka vara duktig och baka ihop vanilj/choklad muffins ikväll innan det blir fotbollskväll med killarna. Fast för av allt måste jag ju äta lite lunch. Bullens varmkorv, smaskens.


You´re the only one

Well I saw you with your hands above your head
Spinning around, trying not to look down
But you did, and you fell, hard on the ground
Then you stumbled around for a good ten minutes
And I said I'd never seen anyone look so dumb before
And you laughed and said I still know how to turn you on though

You're the only one who
Drags me kicking and screaming through fast dreams
You're the only one who
Knows exactly what I mean

And I probably forgot to tell you this
Like that time I forgot to tell you about the scar
Remember how uncomfortable that made you feel?
See you're not what I expected
But you're the only one who knows how to handle me
And you're such a great kisser and I know that you agree

You're the only one who
Drags me kicking and screaming through fast dreams
You're the only one who
Knows exactly what I mean

tenta hit och tenta dit..

Nu ska jag försöka få mig lite i magen och cykla iväg till praktiken, slutar som sagt 21 ikväll så det blir inte mycket till bloggande idag. Jag har inte så mycket att bidra med till era liv idag heller så det kanske varken för från eller till.

Har försökt tentaplugga på morgonen, resultat= noll, nada, zero...
Egentligen känner jag själv inte så jätte stor stress, känns som att man kan det mesta redan? Men alla andra i klassen stressar för fullt. De flesta har redan pluggat i flera veckor. Och det stressar mig. Är det verkligen så mycket att plugga? Är inte det mesta logiskt? Jag vet inte, och lär inte få något svar på det idag heller.

Ha en fortsatt bra dag
Ciao!

Månd.. nej tisdag

Jag är lite förvirrad, jag har gått runt här på morgonen och trott att det varit måndag. Tittade i almenackan och insåg att jag totalt missat en dag. Måndag var ju igår. Kanske inte så konstigt att jag har borta en dag. Jag sov från 00.00 på söndag kväll, vaknade 05.50 på måndagmorgon och insåg att jag hade migrän, sov då till 16.20 på måndagen. 16 timmars sömn, det är vad migränen ville ha av mitt liv denna gång.

När jag gick och la mig igår trodde jag att det skulle vara omöjligt att somna, men icket! Somnade vid 00 och när väckarn ringde klockan 08 i morse, så vad jag fortfarande trött!? Det borde vara teoretiskt omöjligt. Men nejdå, migränen påverkar mitt liv, och jag tycker inte alls om det.

Men idag mår jag bra, trötts att jag var trött imorse. Jag har kväll på praktiken idag, dvs 14-21, vilken känns lite både och. Skulle hemskt gärna ha slutat klockan 14, men samtidigt så fick jag mig ju lite sovmorgon.

Ursch vad jag svamlar på om klockslag och ingenting alls.

Försöka läsa lite inför tentan, men "Kropp och Genus i medicin" är inte alltför underhållande..


migränen & Jag

Det känns som ett upprepat fenomen det här. Känns som jag minnst en gång i veckan den senaste tiden haft migrän, och går jag tillbaka och kollar här på bloggen är det ju faktiskt mer eller mindre sant.

Vaknade av min väckare 05.50 imorse och insåg att jag knappt kunde röra mig för att det kändes som att hjärnan skulle komma ut genom ögonen, insåg att detta inte skulle fungera så jag släpar mig långsamt iväg från sovrummet, letade fram telefonnummret till praktikplatsen. Jerker fick ringa till min handledare, som tack och lov sa att det inte var någon fara. Jag ska ringa upp honom snart.

Men gud vad jag blir less på denna migrän, speciellt när jag vaknar med den. Jag har då ingen chans att trycka i mig mina migräntabletter, jag har ingen chans att förhindra anfallet.

Nu måste jag sluta, huvudet måste vila



En våg av känslor

Att det skulle vara jobbigt att flytta hemifrån visste jag redan. Att det skulle kännas så här konstigt visste jag redan. Men det hjälpte ändå inte.. Jag har ju bott i lägenheten sen i Juni, men jag har aldrig riktigt tömt allt hemma hos pappa. Så nu blev det att ta tag i det i helgen. Gud vad man sparar onödiga grejer. Och gud vad det är jobbigt att slänga bort vissa saker.. Allt som på något sätt har med mamma att göra. Jag är fullt medveten om att jag inte kan spara var enda liten papperslapp som hon skrivit något fint på, eller att jag kan spara allt som jag fått av henne, eller som kanske var hennes. Men det gör det inte mindre jobbigt för det. Jag hittade massvis med tavlor, brev och lappar som jag och Johan skrivit till henne " Krya på dig världens finaste Mamma, Vi älskar dig" På något sätt så hoppades man att dessa små ord skulle göra henne frisk. Det låter helt galet, men vad annars ska man tro när man är 12 år. Jag minns så frustrationen och hjälplösheten man kände. Man stod hjälplös, man ville hjälpa, man ville göra henne frisk. Men det hjälpte inte..

Mitt humör är inte som detta inlägg låter, jag mår bra, jag är lycklig idag och jag älskar livet. Men det är såna här saker som påminner mig om vad jag faktiskt gått igenom under min uppväxt. Och trots allt det tunga, det svåra och det hemska. Så har jag haft en underbar uppväxt, en uppväxt som jag inte skulle byta mot någon annan i hela världen. Så klart skulle jag vilja att mamma fortfarande fanns kvar, men jag vet att hon gör det. Kanske inte rent fysiskt, men hon finns i mina och många andras tankar. Hon finns i allt jag gör. Och hon kommer alltid att finnas kvar. Hon har satt spår i så många liv, det är så många som minns henne, som älskade henne och som ville lika mycket som jag. Hon kommer alltid att finnas med oss.



Jag älskar dig!


High on life

Solen lyser och det är en underbar höstdag, 5 grader tror jag jag läste på termometern. Det är så vackern när solen lyser på de olikafärgade löven.

Igår skulle vi ha myskväll med Paulina och Andreas. Drack vin och såg idol, käkade lite snacks och pratade skit. Det slutade med att vi hamnade på pubrunda, mycket trevligt måste jag säga. Tog min "Kallesoskuld" också, fyllekareoken kunde ha varit bättre.

Idag ska vi som sagt till Pappa, ska städa ur alla kvarvarande saker. Tänkte gå och se hockeyn på folketshus, och middag och lite fotbolls på det. Jag ser framemot dagen! Och jag måste ju bara få tillägga att mitt grymma hurmör håller i sig. Och jag lovar det känns så skönt!

Nu blir det stor lördags frukost, oboy, juice, mackor, skorpor. Mums!

If you could only say
Why it feels so good
When you move closer
I think we're on our way
I just get this feeling over and over

Cuz it's just you that I see
Nothing but you, I feel so free
I just get this feeling over and over

Kiruna



Måste ju bara bjuda på denna underbart sköna bild på några slitna(?) vänner från en kall men vacker stad uppe i Norr! :)

Oh happy day!

Oooh happy daaaay!

Jag är på djuriskt bra hurmör idag med, vad är detta. Nästan för bra för att vara sant, men jag tokgillar det!
 
Helg nu och det känns så fruktansvärt bra, tänker njuta till max!! Imorgon ska jag till Skelleftehamn och städa ur mina gamla garderober och göra allt bra hemma, på pappas begäran. Förstår han, min flytt blev lite halvgjord och jag tog bara med alla saker jag skulle ha till lägenheten. Slängde aldrig sakerna som jag inte ville ha. Så det ska göras imorgon, och mitt underbara men konstiga humör gör att till och med det känns kul.. Hahah!

Självklart så ska vi se på hockeyn imorgon också, den får man ju inte missa. Tror dock att det blir lite tungt att slå HV71, men jag är den ständiga optimisten när det gäller sport, det lag jag håller på måste jag tro på. Så vinst imorgon då!

Ursch vad jag bara flamsar på.. Ursäkta mig!

Nej jag tänker inte sluta för det, men jag hoppas ni har överseende med mitt speedade humör.



En söt liten bild på Lisa får summera detta inlägg

People are all the same

Sitter och förundras över hur olika livet är beroende på vars man föds, i vilket land, i vilken familj och vilka förutsättningar man har. Läser mina dagliga bloggar och fastnar på mogis blogg. Idag har hon köpt ett par jeans för 2799;- och en klänning från Italien för 13 905;- och här sitter jag nöjd över att budgeten håller. Att vi faktiskt kan unna oss god lite dyrare mat när vi var och stor handlade idag. ( Om man bortser från kroppkakorna, blodpuddingen och pannkakan förstås..) Saken är den att denna donna, är ett år äldre än mig, bor hemma med sina föräldrar och hon varken jobbar eller pluggar. Hon shoppar och lever på sina föräldrar. Men jag menar, vilken 20 åring kan shoppa för 20 000-30 000;- per månad bara för att man bor hemma?

Jag är nöjd med allt livet har erbjudit mig, jag vill inte sitta här och klaga. Men jag tycker att det är intressant hur olika våra liv kan se ut.

Någon anna som känner hatkärlek till denna Mogi?

Khab kun khaa

Godaste drinken, ever!



Och en av mina favorit bilder från Thailandsresan i April


Brrrr

För att kommentera bloggtorkan som varit så kastar jag in en mängd inlägg nu.

Satt här och funderade och jag fick för mig att jag typ inte badat något alls på hela sommarn. Men jag hittade bildbevis på även det.

Midsommar i Burvik, 7 grader i vattnet om jag inte minns helt fel..

Har du tältat i ett vardagsrum?

Nej kära vänner det har inte jag heller, men min älskade (läs: galna!) vän Paulina fick för sig att ta med sig ett tält när hon skulle övernatta här i vintras. Det låter inte troligt, jag håller med er, men för att vara på den säkra sidan så har jag faktiskt bildbesvis.



Andra december tvåtusensex


No, I don´t need no drugs to make me high, no
I don´t need no pills to make me calm, and
I don´t need no beer to make me wild, no
I don´t need no booze to make me warm

No baby,
There is only one thing
Yeah honey,
All I need is you


Happy happy face

Jag känner mig så tillfreds just nu i detta ögonblick. Jag trivs i min kropp, i mitt eget skinn. Jag vet att mitt humör svänger ofta och mycket, och hur jobbigt det än kan vara så ser jag till att ta tillvara på dom här extra underbara dagarna. Allt känns kul idag, längtar till och med till att åka och veckohandla, vilket de flesta av er nog tycker är helt crazy. Men vet ni vad, jag är lite crazy, nej föresten, jag är inte bara lite..



Man kan ju fundera över varför jag gick runt och hade studenten skrivet på handen i början av Juni, tror inte precis att jag skulle glömma bort det..


Jag älskar Grey´s

Jag är nog den enda som inte följt denna serie, jag har alltid sagt att jag inte tycker att det är bra. Men nu har jag sett några avsnitt och är FAST. Älskar alla de djupa och kloka sakerna som sägs och som ligger som grund till allt som sker. Jag älskar det, jag kan inte förklara. Men det måste jag nog inte. För jag antar att de flesta av er också är fast? Ser ni Grey´s?

Nu ska vi hoppa i duschen sen blir det att krypa i säng, väckarn står på 05.50 imorgon. Snart helg sa vi, visst?

 


Onsdag, done!

Jag är fortfarande inget skrivsug. Är på bra humör idag och jag och Jerker har larvat runt här hemma, slagit vad om hur lång tid våran promenad skulle ta ( J vann, så det blir jag som får straffet..)

Jag slutar 14.00 imorgon och det känns så skönt! Har jobbat alldeles för mycket, ska ha 35h/vecka och jag insåg igår att jag har 12 h för mycket på mitt schema. Så detta ska åtgärdas nästa vecka. Bla bla bla tänker ni säkert nu, inte ett dugg intressant. Jag vet, men det får ni leva med.

Nu ska jag dippa lite grönsaker och se Grey´s!


Glöm inte det

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit

Denna brukar jag läsa lite då och då.

Tänker lite extra på dig ikväll E

Kram


Energilös

Förlåt för dåligt uppdatering, mina dagar består av praktik 07.00-16.00 i princip varje dag, huvudvärk på det och plugg och sömn så finns det inte så mycket tid eller ork över. Jag lovar att försöka skärpa mig, men just nu orkar jag inte vara kreativ och skriva något vettigt. Så jag hoppas att ni överlever så länge.

Ikväll har jag faktiskt tagit tummen ur gällande min hemlighet, fortfarande så kan jag inte nämna det på bloggen, men mot slutet av veckan så..

Nej nu ska jag nog andas lite, fick migrän liknande huvudvärk när jag kom hem från praktiken idag, så jag fick sova på soffan med två alvedon och migrän tabletter i magen medans världens bästa lagade tokgod middag! Tack :)

Jag hoppas ni får se fin kväll, glöm inte bort att njuta av varandra och sprid lite kärlek.


Where did you go?

Mitt motivation för dagen har sprungit iväg, luften gick ur mig. Jag mår bra, men har ingen motivation till att jobba. Eller praktisera ska jag väl säga. Går 14.00-21.00 och jag känner att jag mer än gärna skulle velat ligga i soffan hela kvällen också kanske till och med ta en prommenad. Nej nu blir det att cykla järnet förbi psyket för att jag är livrädd och hoppas att jag inte fryser arslet av mig!

Nej nu ska jag vara positiv! Fast jag måste ju bara tillägga att jag bara hinner vara ledig i tio timmar, för jag börjar ju klockan 07.00 imorgon bitti. Wiiie!

Nu ska jag andas i några minuter till innan jag hoppar på cykeln, med min rosa underbara halsduk!

Njut av kvällen!

Måndag kära vänner

Så var det en ny vecka igen, solen skiner och det är sådär härligt kylig luft ute. Det blir min nya underbara rosa halsduk när jag cyklar till praktiken idag. Lovley!

Har hunnit vara på min mittbedömning, och jag övervann slaktaren! Hon kunde mitt namn idag, wiiie.. Och hon gav mig lite beröm till och med, men det satt långt inne vill jag lova. Hade bara fått positiva kommentarer från min handledare på praktiken och jag kände mig så stolt över just en sak som han sagt " kommunicerar bra med vårdtagarna". Det stärkte mig, för jag tycker att det är extremt viktigt att kunna det, och det kändes som att någon klappade mig på axeln, känns som att jag kan!

Nej nu svammlar jag iväg. Ska ta och göra lite varmamackor till frukost nu. Fick nämligen inte i mig någon innan mötet, jag hatar känslan hon bygger upp inom mig.. Men nu blir det mat!

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just den här dan
Den ger lust när den kommer


Vinter i skellefteå

Nej se det snöar, nej se det snöar, det var väl roligt. Hurra!
Nu blir det vinter, nu blir det vinter, som vi ha önskat. Hurra!
Då ta vi kälkarna fram och vantarna på.
Och sen i backen vi åka, hej vad det ska gå



4 oktober i skellefteå då med andra ord. Fram med skotern då!


091004



Bättre bild på skorna, mycket nöjd måste jag säga! Jag diggar dom, och att jag själv valt att vika upp kanten på stöveln gör att dom slutar lite högre upp på benet, strax ovanför knät, tokläckert!






Detta användes jag till sminkningen igår, reslutat-sotade ögon och nude läppar

Melissa Horn

Idag är en dag som ska spenderas i soffan, inte med för mycket rörelse, inte för mycket ljud. Inte för mycket av något. Hade en underbar kväll igår! Tack alla.

Ligger och lyssnar på Melissa Horn, hon är en stjärna. Sångerna griper tag, sjunger lite lätt till "Sen en tid tillbaka"

Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Nu ska jag fortsätta ligga här och bara andas och vara.

Hörs ikväll. Puss


Klassfest

Jag menar ska jag köra så är det väl lika bra att köra all in? Har haft en helt underbar kväll, har njutit av sällskapet till max och insett vilken skön klass jag har. Aldrig någonsin trivts så bra som i denna klass!

Tack för subway besöket efter timmarna på dansgolvet, trots att jag gick i bara strumpbyxor när mina fotter värkte så jag höll på att dö. Tack till världens skönaste männsikor! Tack tjejer för att ni ville dela taxi med mig hem, ni är toksöta! Och tack till killarna för middagen och förfesten, humör på topp!

Nu ska jag lägga mig raklång och jag gruvar mig en aning för att stiga upp imorgon, men det tar vi då. Idag njuter vi av humöret, människorna och livet.

TAck och Puss!

Mina nya ögonstenar!



Värdelös bild, men jag försöka ta en sy sen.
Från Din sko 599;-

Nu ska jag börja göra mig läcker inför kvällens klassfest.
Älskar mitt humör idag!

Panik kära vänner, löjlig panik

Som ni förmodligen förstått vid det här laget så har vi våran första klassfest imorgon, spännande. Och nu sitter jag och funderar vad i hela man ska ha på sig för något. Jag ska nog en sväng på stan imorgon och kika. Har resonerat med J och jag ska faktiskt unna mig något, jag har faktiskt varit duktig med att hålla mitt köp förbud. Så imorgon blir det lite saker på stan. Jag funderar på kjol, strumpbyxor, stövlar och en läcker topp. Får se vad jag hittar bland skellefteås stora utbud..

 
(google.se)

Dessa skulle jag inte tacka nej till. Läckra!

Några skal tunnare

Jag skalar och skalar av mig själv, och vet ni vad. Det känns helt underbart! Jag har svårt för att släppa in människor och jag har svårt att släppa någon innan för mina skal. Men sakta men säkert så skalar jag av dom.

Jag längtar något så gräsligt till klassfesten imorgon! Ska på förfest innan till Jeff och käka middag. Det ska jag tala om för er kära vänner, det är ett stort steg för mig.

För er är detta säkert obegripligt. Stolt över mig själv iallafall.

Puss på er, nu ska jag måla naglar och fixa mig lite. Njuta av fredagen!

FREEEEEDAG

Och jag lovar att jag ska njuta av varje sekund. Livet kändes lite tungt när väckarn ringde 05.50 imorse, nu känns livet inte lika tungt. Har blivit testad, testad och åter testad på praktiken idag. Klarade det tydligen med bravur. Men det är jobbigt att ge så mycket av sig själv, det går åt mycket energi. Men får igen lite genom allt beröm som jag får, och som jag tydligen "förtjänar". Jag lovar att jag aldrig känt mig så säker på mig själv som denna vecka, samtidigt väldigt osäker. Men jag har nog aldrig fått så mycket beröm som denna vecka. Att bli granskad 9 timmar på en dag och satt på prov hela tiden är krävande, men gud vilken kick man får efteråt när personen nästan bli chockad över hur bra resultatet blev. Är så tacksam för denna praktik!

Nu ska jag njuta av fredag kvällen själv här hemma i soffan. Idol, ostkrokar, trocadero, en varm dusch, ansiktsmask, hårinpackning. Loooovley!!!

Imorgon ska jag på stan och försöka hitta något läckert att ha på mig på klassfesten, som jag förövrigt är övertaggad på! Crazy..

Är det lagligt?

Jag sitter här och funderar om det är lagligt att vara på såhär bra humör. Det känns på något sätt lite olagligt, och för att vara jag är det ju ändå imponerande att vara så nära olaglig.. Jag har en känsla i kroppen som är helt underbar, känns som att jag bara vill hoppa och kramas och springa runt och skratta. Varför kan inte varje dag vara så här. Fast jag ska inte spekulera kring det, jag ska njuta av denna dag och vara tacksam för den!

Jag älskar livet idag, och många andra dagar, men väldigt väldigt mycket just nu!

Puss på er!

Neeeej..

Jag som för en gång skull varit duktig och bakat. Ställde mig och smyggjorde en tårta, vispade till och med grädden inne i sovrummet, medans killarna spelade tvspel. Josef fyller nämligen år idag så lite överraskningstårta blev det till honom. Gräddtårta med gelehallon och nobelesse på. Och vet ni vad, jag glömmer att ta kort på den. Tänkte ju visa er vad jag åstadkommit.. Men inte det inte.

Jag vet, springer och tar ett kort nu på den lilla tårbit som är kvar så ni iallafall får se lite. Lägger in den sen!

Klassfest på Lördag?

Ciao!

RSS 2.0