Åker till stugan

Valborgs verkar idag bara handla om en sak, alkohol. Alkohol alkohol alkohol, jag är så spyless på allt det där. Och på tal om det, om jag trodde att det skulle accepteras mer bland vuxna så hade jag fel.

Förra helgen när vi var och lyssnade på Brolle så skulle jag skjutsa in 4 helt okända vuxna till stan där efter 00. Och då kom frågorna
Par i 40 års åldern - Men hur kommer det sig att du inte dricker ikväll?
- Jag dricker inte alkohol..
Par i 40 års åldern - Jaha.. Du är religiös!
- Nej..
Par i 40 års åldern - Jaha.. dina föräldrar är religiösa!
- Nej!
Par i 40 års åldern - Men alltså.. vem är det då som bestämt att du inte får dricka?!
- *suck*...

Min valborgs ska spenderas med människor som jag tycker om. Vi åker till stugan om någon timme och där blir det grillat och en helg med avslappning och mys.

Stugan är den plats på jorden där jag trivs allra bäst. Jag trivs med det enkla, att duscha utomhus, att inte ha rinnande vatten, att sitta och spela sällskapsspel, att ta en promenad, att kunna få vara precis den man är. Jag och Jerker hoppas att vi en dag kommer att få möjlighet att skaffa oss en egen stuga. Så långt ifrån stan som möjligt, där man bara får vara, där våra barn kan springa runt i skogen, snickra på gården och bara utforska livet.

Kan man annat än att älska det här?














Jag må han leva..

Stort grattis till min bror som fyller 23 år idag!


Grattis!

Bara en glimt i dina ögon
Kan krossa min sorg
Bara ett leende på dina läppar
Kan fylla den med glädje
Bara om du är beredd att kämpa
Ska jag hjälpa dig
Bara en kram av dig
Värmer mitt hjärta
Bara att se att du har det bra
Kan göra mig stark
Bara vårat blod
Kan göra oss till syskon
Bara döden
Kan skilja oss åt

Jag älskar dig!

Dumma dumma dumma smärta

Jag blir galen! Samma smärta inatt och idag igen. Så nu missar jag ännu en dag. Jag blir så less.

Magen känns som en ballong! Och det gör ont när jag andas. Så det blir att ligga i soffan idag igen.. Imorgon ska smärtan vara borta, det har jag bestämt. Då ska jag på VFUn, jag ska inte ha ont i magen, jag ska inte måsta vara hemma. Jag vägrar!

Smärtan satte stopp

Gick och la mig 21.30 igår för att jag mådde dåligt. Kände mig ostabil på benen och var helt tom på energi. Så då tänkte jag ju såklart att det skulle bli bättre bara jag fick sova. Men när väckaren ringde klockan 06 så hade jag så ont i magen och mådde då illa att jag inte tog mig ur sängen. Jerker fick ringa till avdelningen och säga att jag inte kunde komma idag. Tyvärr så höll detta i sig länge, jerker kom och väckte mig runt halv tolv, då hade jag alltså sovit i 14 timmar. Magvärken fanns kvar men det kändes mycket bättre jämfört med tidigare.

Så det blev ingen VFU för mig idag vilket gör mig lite irriterad. Jag har inte tid att missa saker i min utbildning. Men jag antar att det är viktigare att jag mår bra. Och imorgon får jag se till att lära mig dubbelt så mycket för att ta igen det jag missade idag.

Det är rörigt på in och utsidan..

Från och med idag är det besöksförbud hos oss.

Har börjat packa inför flytten så det är saker och flyttkartonger över allt. Har fyllt fyra kartonger idag med nu tog energin slut, tvärslut, höll faktiskt på att ramla omkull. Så nu plockar Jerker undan det sista och jag ligger i soffan och andas. Jag är så slut, och det är bara tisdag..
Tur att vi åker till stugan över valborgs, så efter praktiken på fredag åker vi.


En känslomässig dag

Jag känner mig helt slut i hjärna och hjärta.

Började praktiken idag, och visste redan innan jag gick dit att detta kunde bli en jobbig dag. Och det är precis vad det blev. Jag gör min praktik på en avdelning där mamma låg väldigt mycket under sin sjukdomstid. Redan när jag klev in på avdelningen och kände lukten började min kropp skaka. Det är så mycket minnen, så mycket som jag förträngt för att orka med. Och allt kom tillbaka till ytan idag. Träffade personal som skött om mamma, som mycket väl kom ihåg både henne och hela våran familj.

Ibland gör minnena så ont och saknaden blir så stor

Brolle

Jag ska försöka att inte bete mig såhär imorgon, men jag lovar ingen....


ännu en dag fylld av glädje!

Hur bra är det att det är fredag idag
att solen skiner
att jag håller på att packa för att åka bort över helgen
att det är till stugan jag ska
att det är med mina favorit herrar
att vi ska äta smörgåstårta till frukost imorgon
att vi ska fira jerkers lillebror som fyller år
att vi imorgon kväll ska se Brolle i byastugan
Och att jag är på lika bra humör som jag varit hela veckan ( bortsett från när datorn hängde mellan liv och död och när jag trampade in nålen i foten..)

Så inga inlägg här i helgen.
Men vi hörs kanske på söndag kväll, lovar att försöka smygta en bild på Brolle, så ni också kan sukta lite ( för det lovar jag att jag ska imorgon!)

Make up



Jag kan inte låta bli att sukta efter den här..
Sambon tyckte att jag förtjänar den, den tror jag faktiskt att plånboken också tycker den här månaden

När allt faller på plats

När livet känns tyngre, när det känns som om världen är för trång, för liten och för oförstående, kan ni påminna mig och känslan som finns inom mig idag. Om känslan som fyller mitt hjärta och mitt huvud.

Bortsett från den lilla insidenten med nålen i foten igår, och att foten fortfarande gör ont. Och att min dator var nära döden igår så verkar allt gå min väg. Pusselbitarna trillar på plats. Jag har insett att några pusselbitar inte kommer att få plats, att vissa inte passar in i mitt pussel. Och det handlar inte om hur min pusselbit ska passa in i alla andras pussel, det andra om hur alla andra pusselbitar ska passa in i mitt pussel och i mitt liv.

Jag var på jobbintervju idag efter skolan, och nu är det helt klart. Får dessutom, som det ser ut nu, två veckors semester innan skolan börjar om. Och igår blev det klart att Jerker ska få jobba hela sommaren, förut de tre veckor de ha semesterstängt. Så nu behöver vi inte oroa oss över pengar, inte bekrymra oss över något!


En av snögubbarna vi byggde till påsk

Spik i foten, aj!

Började morgonen med att trampa in en nål i foten. Jag låg på vardagsrumsbordet, och hade hamnat på mattan, rakt upp!, och där kom min stora klumpiga fot och tramade rakt på den, med kraft. Så där satt den, fast i foten säkert 1 cm in.

Sen så har datorn haft ett virus hela dagen som jag kämpat med, försökt systemåterställa och fixa men inget fungerade, så jag har inte kunnat göra det jag skulle, och jag har varit allmänt irriterad.

Men jag kan med glädje berätta att både jag och Jerker har fått jobb i sommar. Vi har gått och gruvat oss ett tag nu, om hur vi ska klara oss. Och som från ingenstans så får vi båda jobb. Jag ska dessutom få jobba på lasarettet som jag länge velat, så det känns jätte kul. Jag ska dit och träffa dom imorgon och prata lite.


Vind under vingarna

Tjohooo!

Vilken toppen dag. Kan det verkligen stämma, att allt bara faller på plats. Att allt bara löser sig mitt framför mina fötter. Jag kan inte annat än att gå runt och le. Passade på att gå och klippa håret för att fira lite.

Och så slänger vi ännu en tyngd från axlarna


Skallebang

Efter en riktigt bra helg är vardagen nu tillbaka. Vaknade strax efter 05 inatt med en huvudvärk som inte ville ge sig, tryckte i mig lite piller, men fick inte sova tillräckligt länge efter medicinintaget, så huvudvärken har funnits där hela dagen. Fick kämpa mig igenom föreläsningarna efter lunch. Så väl hemma somnade jag i soffan och vaknade när middagen stod på bordet. Sånt uppskattas! Så kvällen har inte bjudit på särskillt mycket. Var ute och gick en sväng med Jerker och försökte trotsa min huvudvärk. Men den blev värre och nu ligger vi i soffan och ser en film. Får väl se hur länge jag orkar hålla mig vaken.

With a smile on my face

Vilken helg! Jag känner mig som i ett lyckorus fastän inget stort har hänt. Att få spendera hela lördagen i underbart sällskap. Fullspäckade dagar och jag kan inte annat än att älska det. Gårdagen bjöd på våffellunch, tvspel, bortbjuden på ruskigt god middag, fest, kvällspromenad, godis och prat. Kan det bli så mycket bättre?

Idag ska jag hinna åka iväg och veckohandla, sen gå och hälsa på vänner. Och till middagen får jag gäster, pappa och mina kära vänner från klassen kommer förbi på hemmagjord pizza, tatziki och vitkålssallad.

Kan tyckas lite konstigt att man vaknar upp mitt i natten och bara ligger och ler för att man känner sig så lycklig och energipåfylld..

precis som en ledig lördag ska spenderas

Vilken lördag detta blir. Mina tre manliga vänner i klassen var sugna på våfflor men hade ingen våffeljärn. Så det blir våffellunch här om en timma. Sen tar vi våra rumpor och fulla magar till Edda och relaxavdelningen. Sen ikväll kanske vi ska dit på festligheter. Eller så blir det myskväll, får se lite vad vi känner för. Men det här blir i alla fall en bra dag. Som ska spenderas med människor som jag tycker om, och som gör mig glad.

Hoppas ni också får en bra dag!
Hörs kanske ikväll

min kantstötta pusselbit

Rackarns hur fel och missplacerad man kan känna sig ibland. Någon annan som brukar känna så?
Som att man inte passar in, som att man är den där fula ankungen, man är liksom vilsen och känner sig väldigt liten.
Kändes ju passande med tanke på att jag skrev just om vänner och umgängeskretsar idag..

Jag ska pussla ihop min pusselbit så att den en dag stämmer in i pusslet, så att min bit inte är kantstött och trasig längre. För något pussel måste vara mitt, lösningen på min ensamma pusselbit.


Jag har aldrig haft många vänner..

och aldrig egentligen varit den som vill ha så många runt i kring sig.

MEN, ett stort men. Jag känner mig för tillfället väldigt ensam, missförstå mig inte, jag har världens bästa familj och sambo. Men jag har egentigen väldigt få (nära) vänner. Jag vet att det till stor del är mitt eget fel, och att jag ibland kan ha svårt att släppa in nya människor.

När Mamma blev sjuk tror jag många av mina kompisar blev rädda. Cancer? Sjuk? Vadå borta från skolan? Dom förstod inte den situationen som uppstod, dom förstod inte varför jag var borta från skolan, varför jag var ledsen, varför jag inte bara kunde vara som förut. Och det klandrar jag ingen för, vi var ju bara 10 år.

Så under mammas sjukdomsperiod minskade vännerna. Och efter det så har även många av dom också fallit bort. Och det får mig att fundera.

Är jag så svår att umgås med? Är det mitt eget fel att det är så få som vill stå vid min sida? Eller vad beror detta på?

Jag har en sambo som jag delar allt med, han är min bästa vän och ger mig allt jag behöver. Men jag saknar att ha en kompis att ringa till, bara ta en fika med, skicka ett snyftsms när man är ledsen.. Jag saknar en vän som det inte ska vara så komplicerat med.


Jag förstår om det är trist

Jag vet att min blogg är tråkig för tillfället. Händer inte så mycket i mitt liv. Pluggar, sover, äter, myser, läser, och rör på fläsket. Mycket mer är det inte, och jag har en känsla att det inte är så intressant för er att läsa. Så det tillsammans med att jag inte har något bloggsug för tillfället gör att jag helt enkelt inte kommer att producera så mycket inlägg.

Men det kommer ett snart, jag måste ventilera lite tankar och känslor..

Stomach trouble..

Fick kramp i magen, och riktigt ont en stund innan lunchen idag, hade så ont att jag knappt fick i mig maten. Och det magonda ville inte släppa. Så jag stönade och krampade mig igen föreläsningen till klockan två, då fick min sambo komma och hämta mig. Men efter att ha legat i soffan ett tag nu, har jag kunnat få i mig några smörgåsrån och lite juice och det börjar kännas bättre.

Men usch vad jag är less på denna magsmärta. Jag förstår inte varför den kommer. Den har egentligen ingen regelbundenhet. Oftas är det efter att jag ätit något, men ibland kommer smärtan trots att jag inte ätit. Magen blir stenhård, precis som om jag hade magrutor.. , det gör ont allra längst upp i magen och nedåt. Hela buken är känslig för beröring och lätta tryck gör att det känns som att magen ska spricka. Någon som vet vad det kan vara?

Underskrift

Har varit och skrivit på kontraktet nu. Inflyttning blir den 15e maj.

Vi valde även tapeter som är, enligt mig och Jerker, ruskigt snygga. Vi valde en fondvägg trots att det kostade extra. Men jag tycker att det är så fint, speciellt i sovrum. Tog bilder på tapeten. Och jag känner mig lite nervös över hur det kommer att bli, för bastapeten är väldigt mörk. Men jag tror ändå att det kommer att bli riktigt läckert. Tror att det kommer att bli sådär mysigt mörkt men ändå fräsch med en ljus fondvägg.



Det här är fondväggen som ska vara längst den långa väggen mitt emot fönter och dörr i sovrummet.

Resten av väggarna, vilket egentligen bara är en kort vägg och ovanför fönster och ovanför garderoberna. Blir den mörka som man bara ser en kant av på bilden. Nästan svart med andra ord, fast med lite smala ränder i.



Då hjärncellerna gör det dom finns till för

Har jag glömt att berätta att jag klarat tentan, tentan som alla är rädda för, tentan som man ska ha 100% på, tentan som de allra flesta kuggar på i alla fall en gång. Jag klarade den på första försöket.

Evelina Vs. Läkemedelsräkninen- 1-0


Vår vår älskade vår!

Har massor med saker att pricka av på min lista idag


Har ni försvunnit och glömt mig?

Oj oj oj, nästan så att jag glömt bort att jag har en blogg. Är det så illa att ni också glömt bort att den finns? Hoppas inte det!

Idag har våren kommit till Skellefteå, det är 13 grader ute och jag tror jag hade klätt på mig för snöstorm i morse när jag gick till skolan, för svetten rann som om jag sprungit ett maratonlopp innan jag släpat mig och handlingskassen hem igen.

Jag ska försöka lägga över lite bilder nu från den underbara veckan som varit. Så dom kommer kära vänner, dom kommer!

Vilka ägg kommer du att äta?



Glad påsk!

Glad påsk!

Har städat här hemma mest hela dagen, tydligen så ska lägenheten visas ikväll. Och den var inte riktigt i det skicket. Nu tror jag dock att den ska vara tillräckligt städad för att visas.

Om en stund kommer pappa och hämtar upp mig, ska åka till stugan över påsk och det ska bli så skönt. Att bara få vara med dom man älskar, spendera tid på en av de mest rofyllda platserna jag vet, och äta lite påskäggsgodis.

Nu måste jag packa det sista. Och skära upp pannkakan som jag just lagade, och jag får då absolut inte glömma påsen med rödingar i frysen.

Jag hoppas ni alla får en riktigt skön och mysig påsk!
Vi hörs om några dagar

RSS 2.0