Lätta på hjärtat lite

Ibland händer det saker i livet som får en att stanna upp, tänka efter. Förstå vad man har och uppskatta saker och ting i ens närhet. Ibland gör man misstag, komplicerar saker och ting. Gör allt lite knepigare och onödigt svårt. Ibland kan man inte rå för dessa saker. Ibland händer det utan att det egentligen var det man tänkte.

Jag menar inte att jag inte står för mina handlingar och att jag inte styr över vad jag gör. Men ibland blir resultatet av en handling inte som man tänkt att den skulle bli.

Till dig min kära vän.
Det här är ett fegt sätt att berätta vad jag känner, det är ett fegt sätt att erkänna mina svagheter på. Men det är mitt sätt och låt det få vara så. Jag önskar att allting var lättare. Jag önskar att det inte skulle vara så komplicerat. Jag önskar att jag fick dig att må bra. Jag önskar att att kunde vara lätt. Men både du och jag vet att livet inte är lätt. Det finns inga genvägar. Det finns inga enkla val. Livet består av hinder, hinder som man kan ta sig över, med hjälp av vänner och familj. Du har varit en av mina stöd, på ett underligt, obeskrivligt och långväga sätt, men du har hjälp mig. Och det kommer jag aldrig kunna tacka dig tillräckligt för.
Vill bara att du ska veta att du är en betydelsefull människa i mitt liv. Önskar bara att du visste..



and off we go

Nu ska jag strax sätta min rumpa på cykeln och trampa iväg till praktiken. Det känns lite tungt idag, men det är onsdag och det går mot helg. Och helg betyder klassfest! Så vi kämpar på.

Uppdaterar under kvällen.
Puss

Andas in andas ut

Så var man äntligen hemma från dagens praktik. 13-21.15. Och jag kan lova er att det känns gudomligt skönt att komma hem till en nystädad lägenhet. Har man inte världens bästa sambo så säg. Nu tror jag att vi ska pussa lite på varandra och kanske till och med äta lika kvällsfika. Börjar 07.00 imorgon så det blir att stiga upp i tid.

Blir inte mer inspirerande inlägg än såhär idag. Känner mig rätt sliten, har haft nattens drömmar med mig hela dagen. Vilket ni förstår är rätt jobbigt, med tanke på vad dom handlade om.

Får ta nya tag inför imorgon och styrka ett sträck över denna dag.

Måste ju faktiskt passa på att säga att det värmer att få så mycket beröm av sin handledare redan andra dagen. Mitt självförtroende behövde det!

Ha en fortsatt bra kväll, och om ni haft en skit dag som jag. Det är en ny dag imorgon!
Godnatt

migrän och mardrömmar

Avslutade kvällen med migrän igår, blir så (ursäkta språket) jävla less! Jag vet att det förmodligen är mitt eget fel. Jag spännar mig för mycket, jag stressar mig och är orolig. Men jag kan inte rå för det. Det är inte precis ett val jag gjort. Det är inget jag tycker är kul.

Så natten har spenderats i mardrömmarnas land. Har vaknat av gråtattacker, panik och haft sjukt ont i hjärtat. Har drömt att mamma och pappa suttit framför mig hela natten och påpekat alla mina brister... Orkar inte berätta mer.

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

Vardags underhållning

Nej dagen har faktiskt inte bjudit på något speciellt. Lagade middag MED baby, som äntligen är hemma. Åkt och storhandlat ensam eftersom J fick killebesök. Gud vad jag ljuger, jag glömde totalt bort att världens sötaste hund och hans fina husse var och hälsade på. Kanske bjuder på en bild sen, men just nu hittar jag inte min kabel. Sen har jag varit huslig och bakat en äppelkaka åt pojkarna.

Har just legat på spikmattan men huvudvärken försvinner inte. Överväger att krypa isäng, men det känns så tråkigt. Vill krypa ned tillsammans med min sängkompis.

Tycker att det är jobbigt, önskar att du förstod..
Vill så mycket, men det är för svårt..

Ciao

happy smile

humöret är bättre nu, har lyckats städa undan det mesta här hemma. Har till och med hunnit städa lite i garderoben. Köpte nya galgar förra veckan, de andra räckte inte.. Så nu har alla koftor fått sig en egen galge och de är numera sorterade efter färg. Blev lite smått inspirerad av min kära vän Lisa. Kanske kommer en bild sen

Nu kommer min baby om typ en timma, och jag lovar att jag längtar. Han har ju varit borta sen i Onsdags, så det ska bli så fruktansvärt skönt att pussa lite på honom, somna brevid honom och känna lite värme.

Ska göra det sista nu, puffa upp lite kuddar och sådär.. Haha

Ciao!

Zzzz

Kunde inte somna igår kväll och vaknade inatt av en mardröm, och efter mardrömmer kunde jag inte somna om. Så jag har väl fått mig ungefär 4 timmars sömn inatt och det stör mig något så fruktansvärt! Jag la mig i tid och skulle kunna ha fått mig 7-8 timmar. Och nu sitter jag här, med ringar runt ögonen, och känner mig inte helt peppad på dagen. Jag har massor att göra innan jag börjar praktiken, och det sista jag borde göra nu är att sitta här. Men jag var bara tvungen att skriva av mig lite. 

Ska ta tag i allting nu och se till att få upp humöret en aning, min baby kommer ju trots allt hem om bara nån timme. Me like! 

Puss

Försvinn!

Hatar dessa tankar, funderingar ifall jag gjort rätt, valt rätt och utfört det rätt. Jag överanalyserar ofta och gärna allt som jag stöter på. Sa han sådär för att jag gjort något fel, gjorde hon sådär för att jag sagt något dumt, hände det där pga mig.. Ni vet, alla dessa dumma funderingar som det inte finns några svar på. Jag borde inte skriva här, men för att ni ska förstå en del av komplicerade jag, förstå att det är mycket som pågår innanför mitt pannben, väljer jag att göra det ändå. Ni ska veta att ni inte behöver förstå er på mig, för jag förstår mig inte på mig själv!

just a little bit stronger
just a little bit wiser
just a little less needy
and maybe i'd get there


Just klippt av alla mina naglar, kort, inte ens lite långa. Nejdå, kort kort kort och i hate it! Jag hatar korta naglar, och jag vet att jag förmodligen låter ytlig och blåst nu. Ska göras inför VFUn (praktiken) och vad ska jag säga, it´s done!Bläää..

Nu ska jag sova och hoppas att natten drömmar blir betydligt bättre än dom senaste nätternas..
Godnatt kära ni, ni är många som stärker mig. Tack för det!

Som en boll kommer jag tillbaks till dig..

Har varit barnsugen ett tag nu så jag åkte och hälsade på två sötnosar ikväll. Gud vad barn är underbara. Man både skrattar så man viker sig dubbel i ena stunden, i andra stunden smälter man av deras kommentarer.

Vi har gjort studsbollar ikväll, man valde form och färg och skapade egna. Helt underbart kul och jag kände mig som ett litet barn igen. Och när dom var klara så studsade vi dom fram och tillbaka. Tänk om man fick sitta och leka på golvet oftare. Jag älskar det!

Har även bilder från studsbollarna som jag måste visa, men blogg.se är inte min vän just nu..
Återkommer med bilder!

Ciao!


Söndag, min grubblardag

Jag tror att min kropp och hjärna är inställd på att söndagar är en dag för grubbel, funderingar och tankar. Det är precis som att när jag vaknar på söndagmorgonen så trycker någon play på min hjärna och den går på högvarv till batteriet är slut.

Vad mina tankar handlar om idag är för stora, för privata för att tas upp här i bloggen.

Någon annan än jag som alltid grubblar på söndagar?

Vill inte vara ensam längre. Har faktiskt skaffat min två barn att mysa med ikväll, vilket känns underbart. Vad är bättre än barns villkorslösa kärlek. När man kommer in genom dörren så slänger dom sig runt halsen, pussar en och säger "jag har saknat dig Evelina". Det är så rörande, så fint, så mycket kärlek.

En av de allra största målen i mitt liv är att få barn. Jag längtar så till den dagen, då jag får gå runt med en vacker rund mage, få känna sparkar i min mage. Känna att det här är mitt barn, vårat barn.

Mina tankar flög iväg, förlåt för det. Men idag har jag ett barnsug utan gränser..

Puss på er!

Bakis?

Nej inte jag, pigg som en nötkärna! Känns skönt för att jag brukar oftas välja bort alkoholen för att jag inte vill slösa bort en dag på att vara bakis. Så igår tog jag det ganska lugnt och idag mår jag primaskinka. Helt ärligt så var jag inte på partyhumör igår, hade hellre legat hemma i soffan och myst med min efterlängtade sambo. Måndag snart va? För nu tycker jag att det är dax för dig att komma hem..

Innan jag cyklade hem igår så övertalade Pua och Andras mig om pizza idag, och eftersom det var länge sen så tänka jag att det ändå var tillåtet. Så jag ligger och väntar på att dom ska vakna och så. Helt ärligt så ligger jag fortfarande kvar i sängen men det behöver vi ju inte prata så högt om.

Idag måste jag ta tag i lägenheten lite. Har spridit ut alla mina saker medans baby varit borta. Så ska plocka ihop det, kanske var duktigt och dammsuga/damtorka också. Har inga planer för kvällen men jag har haft ett enormt barnsug i veckan så varför inte besöka två underbara sådana. Får se om dom är hemma och om dom vill ha besök. I hope

 

Förmodligen blir jag inte så populär för att jag lägger ut den här bilden,
men jag blir glad av den och jag vill bara säga att jag älskar dig!

Någon av er som mår mindre bra idag pga alkohol intag igår?
Ciao!


Renholmen

Bjuder på lite bilder



På denna gata tror jag minsann att det var någon som lärde mig cykla.





Sandviken



Trollstigen



Ett av massor med troll på stigen





Alla dessa bilder togs under gårdagen i stugan, jag älskar denna by. Finns nog inget så rofyllt och vackert ställe. Så mycket minnen



Denna togs på våran promenad strax efter 05.00 i morse. Lite mörkt fortfarande, med fortfarande vackert.

Nu ska jag tillbaka till detta underbara ställe. Dock utan internet.

Kommer hem imorgon. Sköt om er!
Ciao

Crazyfriday

Har lite hemligheter att göra idag så det är bäst jag sätter igång med det. Ska åka och handla till min och pappas middag ikväll först. Tacogratäng! Wiiie

Har hunnit slöa sova i soffan ett tag också, det kändes lite konstigt att stiga upp 05.05 frivilligt trots att jag är ledig idag. Men vem har sagt att jag är riktigt frisk.. Ska tillbaka till stugan ikväll när pappa jobbat klart. Imorgon kommer bror till skellefteå och ska spela innebandy, mot sitt gamla lag. Längtar!

Återkommer med bilder sen.
Puss

"Toka för sig"

Försökte övertyga mig själv imorse att jag inte är helt tokig. Fick för mig igår kväll, efter att ha sett en grym hockey match, att jag skulle upp med pappa och gå på morgonen idag. Så 05.05 knackade pappa på dörren, upp och hoppa sa jag till mig själv. Drog på mig kläderna och ut i kylan och mörkret. Men gud så härligt det är ute på hösten. Det är tyst och så vackert. Jag har två bilder som jag tänkte visa er, men jag måste nog ta och sova ett liten stund först.. Jag är ju faktiskt ledig idag.

Puss på er!

Tungt huvud idag

Somnade i soffan igår klockan fem och sov till åtta. Så då fick jag mig tre timmar, och inatt fick jag mig över åtta timmar. Ändå känns det som att jag fortfarande blivit överkörd. Som om delar av mig ligger utspridda på gatan och idag ska jag försöka plocka ihop dom. Lägga pusslet igen.

Måste ju bara säga tack, tack för att kommentarer igår. Vissa grät jag av för jag blev så berörd av erat stöd, men med tårar rinnandes så skrattade jag också, skrattade åt hur ni formulerade era tankar kring denna människa som sårade mig. Ni satte ord på mina tankar och jag insåg att det faktiskt inte var mig det var fel på. Vilket stöd jag har i er, kan inte tacka er tillräckligt!

Har ingen skola idag eller imorgon vilket känns skönt, så jag får samla mina krafter inför nästa träff med denna okänsliga människa! På måndag börjar praktiken. Det orkar jag dock inte prata om nu.

Vill bara tillägga att jag inte bara är tacksam över kommentarerna här på bloggen utan allt annat stöd, via sms, samtal. Skickar en stor kram till er alla

Skakar av ilska

Jag har ingen ork idag, känns som någon kört över mig och när jag ändå var överkörd så kom den personen tillbaka och backade över mig.

Jag kan börja med att berätta om bokseminariumet som jag antar att ni har väntat på. Jag mådde så dåligt när jag cyklade till skolan att jag inte visste vars jag skulle ta vägen. Fokuserade på mamma, på att jag ska fan i mig klarar det här. Darrade som ett asplöv och mitt hjärta kändes som att det skulle gå sönder. Jag var tvåa i min grupp och när jag skulle prata hände något. Jag kände mig lugn, fokuserad och insåg att det här blir tufft men jag ger inte upp. Tog mig fram till det avsnitt jag visste skulle bli tungt, skulle läsa en sida ur boken där hon beskriver hjälplösheten man känner som anhörig. Och jag kände då att nu brister det. För att folk då skulle förstå så beskrev jag hur mycket detta berörde mig just för att jag har varit i den sitsen. Mina kära klasskompisar gav mig ett sådant stöd att trots att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna så kunde jag tillslut hitta fokus igen. Genomförde det hela och jag har aldrig kännt mig så stolt, så fylld av stärkande tankar. Och kommentarerna jag fick av läraren sen kommer jag alltid att bära med mig. Jag hatar att bryta ihop, visa mig svag. Men när läraren efteråt inte kunde sluta berömma mig för hur duktig och stark jag är så växte jag. Insåg att jag faktiskt inte är svag.

Aldrig kännt en sådan styrka inom mig som den jag fann idag. Tack alla som bryr sig, som stärker mig och alltid ställer upp. Utan er vore jag inte lika stark!

Jag skulle ju även prata med en lärare från skolan idag. Jag tar en risk genom att skriva ut det här, men att bli bemött så och känna en sån ilska och besvikelse som jag kände efter samtalet gör att jag tar den risken.

Samtalet började med att hon säger - Hej Pernilla, vad har du att berätta för mig idag? Kändes redan då som ett slag i ansiktet, men valda att skaka av mig det. Så jag förklarade att jag inte alls hette eller var Pernilla. Efter det säger hon jahaa. Och fortsätter bara med- Jaha, vad har du att berätta för mig. Jag som inte riktigt visste vad samtalet skulle gå ut på visste inte vad jag skulle säga. Så jag frågade vad det var hon ville veta. Till svar fick jag - Vad vill du berätta för mig idag? Så förvirrad och lite frustrerad börjar jag berätta om mina vårderfarenheter, min utbildning. Ingen respons, ingenting. Hon svarar bara - Jaha, något mer du vill berätta? Och eftersom hon via mail framfört att hon vill prata med mig om mamma just på detta möte, så tänkte jag att det var nu jag skulle göra det. Berättade om mamma, sjukdomen och mina upplevelser. Till svar fick jag - Mm, har du inget mer att säga så kan du gå nu.

Ilskan som då dök upp inom mig och besvikelsen och frustrationen. Jag skakade av ilska, jag kände mig överkörd. Kände mig genomskinlig. Kändes som att jag bara var en historia. Ingen människa, ingenting..

Oj, känner hur arg jag blir när jag sitter här och skriver, känner mig så förnedrad.

Det blir inte mer än såhär idag mina vänner. Jag är stolt över mig själv och tacksam över er. Önskar bara att vissa händelser vore annorlunda..

Det står still

Mitt huvud, mina tankar, allt jag tänkt är borta. Idag har jag två hinder att ta mig över och jag känner mig inte redo. Känner mig inte tillräckligt tränad, det känns som att hindrerna är för höga.

På med fighting handskarna, för jag tänker inte ge upp utan en fight

Wish me luck

just a little bit stronger

Tack vare alla underbara människor som finns i min omgivning så kan jag ta mig igenom allt som kommer i min väg. Jag har pratat med vänner, fått fina sms och kommentarer, och gud vad det stärker mig. Jag känner att med eran hjälp, då kan jag, då vill jag kämpa, då vill jag testa. För jag vet att om jag skulle misslyckas, om jag faller så finns ni där.

Jag är redo inför bokseminariumet imorgon, eller så redo som jag kan bli. Känner mig inte helt trygg i situationen och jag skulle nog egentligen vilja krypa ned under täcket och skippa det. Men problem försvinner inte av sig själv. Man måste kämpa och slåss. Och med er som mitt vapen så kan jag övervinna allt.

Jag vill bara säga tack, tack till er som gör som starkare!




Jag går sönder

Hjärtat bultar snabbt, det gör ont, känns som att det ska komma ut ur bröstkorgen. Tårarna rinner hejdlöst.. Jag vet inte om jag klarar det här.

Ångest inför seminariet imorgon. Vi har läst en bok om upplevelsen om att vara svårt sjuk eller att vara anhörig till någon svårt sjuk. Denna bok pratade jag ju om i ett tidigare inlägg. Det gick bra att läsa den, men nu, nu när jag ska bearbeta den, bearbeta det som står och ta ut det jag vill prata om i 15 minuter på seminariet imorgon, gör det bara ont. Jag är rädd för att jag ska bryta ihop, jag är rädd för att ingen ska förstå eftersom ingen vet om mamma, jag är rädd för att inte orka ta mig igenom detta obligatoriska seminarium, vad händer då?, jag är rädd för att inte klara det. Jag är rädd för att jag är för svag. Jag är rädd. Jag är arg på mig själv. Det har gått TRE år, du måste klara det här, DU MÅSTE

Hjälp...

____________

Tack Elin, tack för peppen. Jag ska fan klara det, om jag så ska gråta mig genom hela seminariumet!

Även ett tack till en vän långt uppe i norr, allt för långt upp.

Klumpen i magen

Imorgon har jag träff med min PBL handledare. Efter fyra veckor kan hon inte mitt namn, det vill säga för henne är jag bara en elev, en i mängden. Imorgon ska jag måste sitta ned med henne och prata om mitt liv, om mamma. Och det känns tungt. Jag berättar gärna för folk, jag har inget problem med det, men det är något som inte känns rätt. Som inte går att förklara. Det är en känsla i min mage som jag inte vill ha.

Vad händer om jag börjar gråta? Vad händer om jag inte får sagt det jag vill få sagt? Vad händer om jag inte orkar?


Skrattattack, thats my new name

Vilken dag, har varit på KTC hela dagen och arbetat praktiskt. Har bortat tänder, bäddad sängar, matat varandra, tvättat varndra, tagit tempen, tagit blodtrycket, plus. Utöver det så hade jag det roligaste lunchen på länge, gud vilka sköna killar som går i min klass, tummen upp! Satt och skrattade hela lunchen, så särskillt mycket mat fick jag inte i mig, men vad gör det. Efter lunchen hade jag fortfarande lätt till skratt och fick såklart två skrattattacker.. Så min klass tror mest troligt att jag är helt knäpp, inte för att dom har helt fel.

Skönaste kommentaren kom ändå från Anton när vi slutade "- Och du ska säga att vi Malåbor är lite konstiga?"

Jag känner mig full av energi, kände hur jag gick och log påvägen hem från sjukhuset. Tack för er underhållande dag!

Nu ska jag göra lite skolarbete sen blir det middag.
Ciao!


Smärta

Aj, min mage gör ont efter all morotssoppa som jag just tryckt i mig. Tänkte lägga upp receptet här sen, så även ni kan få njuta ( och få lite ont i magen) För den är smarrig! Men just nu kan jag inte röra mig pågrund av magontet. Så nu ligger jag här raklång. Väntar på att hockeyn ska börja klockan 19. Efter det blir det en promenad i höstmörkret. Tänkte få mig ut innan hockeyn, men risken är att jag får återse middagen då. Så det får blir en sen promenad istället.

Jag är lite less på att känna mig som ett vitt papper, utan ränder, utan text. Bara ett enkelt vitt papper som vilket annat papper i hela världen..

Give me a hug, please?

Idag vaknade jag upp med världens krambegär! Jag vill bara kramas och bli kramad. Jag känner bara att behovet av närhet idag är stort. Jag mår inte dåligt, det är inte det. Men jag vill bli kramad, jämt och hela tiden. Så träffar ni mig idag så kramar mig gärna!


(google.se)

Livet i övrigt, Idag är det föreläsningar och PBL som gäller. Kvällen hoppas jag bjuder på en långpromenad. Imorgon så spenderas dagen på KTC, kliniskt tränings centrum, där vi ska borsta tänderna på varandra och lära oss att sköta om patienter. Känns det helt bekvämt, nej. Jag kan mer än gärna ta hand om folk men vill jag bli omhändertagen? Nope! Jag vill inte att någon är i min mun, jag vill inte att folk jag inte känner till 110% kommer så nära.

Nu blir det välling till frukost.
Ciao!

Dämpa söndagsångesten

Man ska inte äta när man mår dåligt, nej men lite tacogratäng och en nybakad äppelkaka kan väl bota söndagsångesten lite grann iallafall. Det luktar ljuvligt, det luktar som hemma hos mormor. Har nämligen hennes recept på äppelkaka, så vi får väl se om det smakar ens i närheten så bra som hennes. Vi hoppas på det iallafall. Har hur som helst tre hungriga pojkar och dom brukar ju inte vara så kinkiga.

Idag har en liten donna som heter Lisa funnits i mina tankar. Kan egentligen inte förklara varför, för jag vet inte riktigt själv. Men jag fick ett sug efter Lisa när jag vaknade imorse. Varför måste det vara så långt till Uppsala? Aldrig träffat någon som fått mig att öppna mig så lätt, aldrig träffat en så genomsnäll och fin människa! Kärlek till dig vännen!




Kartongleken, visst Lisa?

Sun(ny)day

Det är sant, solen lyser. Men det är ju trots allt söndag. Och vi vet ju sedan tidigare att jag inte tycker om söndagar. Inte ett dugg. Förra veckan funderade jag hurvida man skulle göra för att utrota söndagar. Idag har jag kommit fram till att det förmodligen är smartare att försöka utrota ångesten som gärna kryper fram och kramar sig fast som en blodigel. Hur jag nu ska ta bort denna ångesten får jag nog lämna till nästa söndag, för jag har ännu inte funnit någon lösning. Och är det någon som har något förslag så please tell me!

Sitter nu och bläddrar i mina 1500 böcker och försöker göra klart PBL. Som ni förstår så går det inte så bra. Bloggen kändes mer lockande.

Snart blir det tacogratäng, har bjudit hit pojkarna på lite söndags middag. Efter det tänkte jag faktiskt slänga ihop en äppelkaka, mormors äppelkaka. Får se om jag lyckas lika bra som henne (mest troligt inte).

Tillbaka ned i böckerna blir det för mig nu.

 
Hösten är vacker!

Puss på er!

I love the dark

Hemma igen efter en liten, underbar och mysigt tripp till saknade Bror och Emma. Åt tacos, spelade spel, tittade på bilderna från deras resa i Asien. Underbar kväll! Tack snälla ni

Påvägen hem njöt jag av höstmörkret, jag älskar att åka bil när det är mörkt ute. Det är så vacker och rofyllt. Sträckan mellan Umeå- Skellefteå har jag åkt många gånger, många gånger till sjukhuset i Umeå. På vägen hem blev jag väldigt rörd, inte ledsen utan rörd. Kände att känslorna från tidigare resor kom tillbaka, kärleken från familjen.

Lyssnade på Michael Bolton - How Am I Supposed To Live Without. Lyssnade ofta på den när mamma gått bort. För det var precis så jag kände.

Tell me how am I supposed to live without you
Now that I've been lovin' you so long
How am I supposed to live without you
How am I supposed to carry on
When all that I've been livin' for is gone

Kom också ihåg en speciell gång när vi åkte hem från sjukhuset, jag minns att Johan övningskörde och jag minns hans allra första omkörning. Jag minns det så väl

Detta är för er säkert helt osammanhängade, det kan jag förstå.

Nu ska jag ta och krypa ned under täcket och njuta av känslan som nu finns i min kropp. Natti


Björkarnas stad

Har haft migrän idag på morgonen, 5 gången på en månad.. Och gick upp halv 1. Så på ren impuls så drar ju nu till Umeå och hälsar på Bror och Emma. Känns kul, se deras nya lägenhet och hälsa på dom. Bäst jag gör mig klar nu.

Sköt om er!
Ciao

Fridaynight

Klockan 23.30 en fredagkväll, Då är det inte alla som står på alla fyra, eller det ska jag kanske inte uttala mig om. Men jag lovar att det inte är särskillt många som står på alla fyra och skurar avlopp. Jag fick en måste-göra-det-nu-känsla. Så jag skruntade i tid och dag, kavlade upp ärmarna och grävde runt. Mer tror jag inte att ni vill veta. För jag är inte särskilt känslig, men det var lite väl magstark för mig med.

Humöret har kommit tillbaka lite, vet inte riktigt varför det blir sådär. Men det händer ofta i mitt liv, ibland en gång om dagen, ibland flera och ibland väldigt sällan. Det är något jag får acceptera, förstår dock att det kan vara svårt för er.

Ska nog snart hoppa ner i pyjamasen och lägga mig under täcket. Känns mycket lockande måste jag säga!

Avslutar med det Mamma och jag alltid sa till varandra innan jag skulle sova när jag var liten.
- I love you
- I love you two
- I love you 3
...

Godnatt

Do you see the real me?

Mitt humör drog iväg med en av mina utandningar. Sitter här och funderar, killarna spelar NHL och tankarna går på högvarv i min hjärna.

Den senaste tiden här det hänt mycket som får mig att fundera. Fundera över vilka signaler jag ger till folk. Hur folk uppfattar mig. Hur folk tolkar det jag gör och säger. Jag känner mig i många lägen misstolkad. Som att folk inte ser den som finns innanför, som om folk inte ser mig. Det känns som att folk gör sig en bild av mig och inom mig känns det helt fel. Är det hur jag beteer mig som påverkar att folk missuppfattar mig och inte lär känna mig? Jag har svårt att förstå, och det kan hända att det är jag som är dum, trög eller bara missuppfattar situationer.

Upplyftande inlägg eller hur.

Halsen gör ont också..

__________________

Update: fick just ett sms där det stod " vill du ha en riktig kram kan jag lova dig på riktigt att jag hade satt mig i en taxi och och åkt ner till dig enbart för att ge dig en kram"

Är det inte underbart med såna människor. Människor som finns där, som vet vad som finns på insidan av detta, ibland allt för hårda, skal. Tack!!
 


Nhl 2010

Sitter och har just rockat lite i Guitarr Hero 5, nu ska pojkarna tydligen spela Nhl och då blev jag över. De är fyra stycken och Nhl är nog inte riktigt min grej. Så vad ska då jag göra en fredagkväll som denna, jag har faktiskt ingen aning. Är sugen på att hitta på något men har ändå ingen ork. Blir förmodligen kvar här med boysen, 4 killar och jag, kan inte bli så mycket bättre, eller hur tjejer?

Jag har inte så mycket nytt att berätta. Och om ni inte har något att berätta för mig så hörs vi sen.

Puss


Fooood

Förlåt kroppen och börsen men nu är det så att jag har tänkt äta en subwaymacka till middag, och det får ni leva med. Det ska bli så fruktansvärt gott och onyttigt. Precis som det ska vara på en fredag, man måste ju få unna sig lite fett och slisk.

And off I go!

It´s friday my friends

Och här sitter jag och pluggar, gör min PBL och det går faktiskt bra. Sitter och lyssnar på spotify och vad hittar man där om inte Fredagsmys-Fredagsmys All Stars. Sjunger för fulla halsar! Humöret är på topp och helgen är mer än välkomen, fast innan jag hurrar kanske jag borde slutföra veckans skolarbete.

Puss på er!



mållinjen

I´m finished, done. Bokens sista sidor berörde mig, det kändes innanför bröstkorgen. Det gjorde ont och var skönt på samma gång. Vet ni vad, jag klarade det. Att läsa till sjuksköterska och ständigt komma i kontakt med saker som berör mina erfarenheter kring mamma, det är ett stort steg i min process. Och jag kommer att klara det, det finns inget annat!


(google.se)

Nu tror jag att magen ska få sig lite frukost, den har envisats medans jag läst boken. Kurrar och skrikit " Ge mig mat". Så nu blir det frukost.

Ciao

Godmorning beautiful

Idag är en bra det, den kommer att bli bra. Det känner jag i kroppen. Är det inte underbart, när allting bara känns bra? Jag älskar det.

Som start på dagen ska jag faktiskt ta och läsa ut min Patografibok. Och vet ni vad, inte en tår har fällts trots det jobbiga ämnet. Och det handlar egentligen inte om tårarna, för jag tycker att det är bra att gråta. Men det är känslan i min kropp som är bra. Jag känner mig inte ledsen när jag gråter, jag känner mig full av kärlek. Jag känner mig stark. Mycket av det som står i boken känns så nära, som om det är mina ord. Och detta känns som en bekräftelse, jag är inte ensam som känner såhär.

Nu ska jag ta min an de sista 65 sidorna, vi hörs sen!




Rock on baby

Jag känner mig lite konstig i kroppen idag. Känner mig lycklig sprallig och jag älskar att jag har fredag i mitt huvud, då blir helgen en dag längre. Så vad ska man då hitta på ihelgen. Det vet jag faktiskt inte, men helg är ju alltid helg.

Har sett klart Idol, och jag hittade ingen som jag riktigt fastnade för. Det räcker inte med en bra röst, den måste beröra och vara unik. Jag saknar ett framfrädande som Anna Bergendalhs förra året, jag blev så berörd då. Jag och pappa satt och såg henne om och om igen på youtube och vi grät ikapp.

Jag råkar veta att någon har tänkt leka rockstjärna nu, Guitarr Hero 5. Ska bara befria mitt hår från hästsvansen först så jag kan headbanga lite.

Later!

Proppmätt

Min mage gör aningens ont nu, har ätit 3 skivor för mycket av det hemmagjorda brödet. AJ! Men jag ska inte klaga, för det var galet gott! Trevlig att ha Farfar och Margit på besök, kul att sitta och prata med dom om "Arjeplogarn".

Sitter nu och väntar på Idol ska börja, idag tror jag att jag kommer att bli berörd av någon stjärna. Jag är på bra humör och då får man tro utan att veta! Jag känner mig varm inombords, jag är fortfarande stressad. Men just ikväll så känns det bra. Jag känner ett lugn som jag inte känt på väldigt länge. Jag känner att leendet sitter där det ska och IDAG ÄR EN BRA DAG!

Jag hoppas ni också har en bra dag, och om ni inte har det så hoppas jag att eran morgondag blir en bättre.

Du väcker så många minnen till liv, det är skönt att prata med dig om mamma, för hon älskade dig. Och du förstår eftersom du var så nära henne hela sommrarna. Jag vill bara säga tack! Tack för att du finns



Puss

Torsdagsfrämmande

Snart kommer Farfar och Margit och hälsar på, jag längtar! Har fått mat i magen så nu är den nöjd och jag hörde en fågel viska i mitt öra att Margit skulle ta med nybakt bröd. 

Nu ska jag andas i några minuter, lugna ner mig och bara sitta på arslet!

Jag återkommer ikväll.

Ciao


Sekretess

Godeftermiddag mina kära vänner. Har suttit på föredrag sedan klockan 13 och jag lovar er att även om inte jag somnade så sov min lilla hjärna. En föreläsning som innehålls mässigt kunde ha gått på en halvtimma tog nu 2 timmar och 45 minuter. Så nu känner jag mig på lagomt bra humör. Men vad gör det, ska snart laga middag och konstatera att det är Fredag imorgon, Wiie!

Nej kanske rent utav ska göra middag nu, magen kurrar och jag kanske borde lyssna på min stackars mage.

Måste ju bara tillägga att det var med nöd och näppe jag överlevde cykelturen till och från skolan. Höll på att blåsa av bron!

Ciao


Bara en till tidig morgon, sen helg!

När kroppen och hjärnan inte ville ta sig upp ur den varma sängen, upp från det fluffiga täcket. Så försökte jag hitta på något sätt att motivera mig, och när jag kom på att det fredag imorgon, att det bara är en till tidig morgon man måste stiga upp den här veckan så gick det betydligt lättare. Att denna vecka flugit förbi är både på gott och ont. Det är självklart skönt när skoldagarna går fort, men helt plötsligt känns det som att man borde hunnit göra mycket mer skolarbete, hunnit göra mer hemma. Nu är det snart helg och jag har ju faktiskt bara några saker kvar att göra

*Läsa ut min patografibok, samt tänka ut vad jag ska berätta om på seminariumet.
*Skriva behovsinventeringen inför VFU
* PBL,
* Läsa i böckerna, ja dom för 3000 kronor..

Nej, det är bäst jag börjar ser jag. Det var en hel del att göra.

Vi höres, Ciao!



Me,me,me & Me



Tyckte att det blev rätt häftigt!

Godnatt kära ni

Yoghurtglass

Sitter även ikväll och äter lite av min hemmagjorda glass. Den smälter så fint i munnen och smaken av hallonen, som jag själv plockat, är gudomlig! Tycker ni att jag skryter upp min glass för mycket? Då tycker jag att ni borde smaka den. Ben & Jerrys kan ju slänga sig i väggen..

Har bara en föreläsning imorgon så på förmiddagen ska jag sitta hemma, med nördbrillorna på såklart! Halva boken är avklarad, så jag är på god väg.

Hoppas ni haft en härlig höstdag, det har jag!

Prata med bror idag, det känns fortfarande lite konstigt att han numera bor i Umeå. Min älskade lilla bror, som inte är så liten, ska ju bo nära mig. Kanske inte är så långt till Umeå, men känslan är ändå lite konstig. Nästa helg så kommer han dock till stan, han ska spela innebandy med sitt nya lag mot sitt gamla. Det får man ju inte missa!

Ha en fortsatt bra kväll mina kära vänner.

Godnatt

Höstens färger





Tagna på kvällens promenad. Älskar hösten. Vackert!

Wet baby

Idag får ni mig nyduschat och med nördbrillorna på


Ciao!

Onsdag,det går mot helg

När onsdagens skolarbete är klart så går det ju mot helg, då har man avklarat den tyngsta delen av veckan och allt känns aningen lättare. Tycker inte ni också det?

Idag har jag som sagt haft hemma studier, läst halva boken. Det är tung att läsa, men jag tar mig igenom sakta med säkert. Det är så mycket man känner igen sig i, så mycket som känns så nära. Just nu gör boken mig arg, men ni måste läsa den för att förstå, så det lönar sig inte för mig att försöka förklara.

Dagarna bara flyger förbi, det är skönt men lite skrämmande också faktiskt. Första tentan närmar sig med stormsteg. Och vi har ju faktiskt bara en vecka kvar i skolan innan vi ska ut på VFU. Nästa vecka vankas det klassfest, Yeah! Känns som att det skulle vara rätt kul, måste ju ta och lära känna alla 30 unika som faktiskt går i samma klass som mig. Knan väl kanske hälften av alla namn, och namn är inte en av mina styrkor. Så några till namn hoppas jag kunna klämma in i hjärnan tillsammans med patografin och PBLen.

Nej mina kära vänner, om man kanske ska ta och göra sig något till middag. Kroppkakor? Jag de lät enkelt och smarrigt.

tack för fina kommentarer, de värmer ända in i hjärtat. Du är en underbar människa! Ärlig, skön och genomsnäll. Ta åt dig älskade du! Kanal 6, eller hur?

Vi hörs sen ikväll!


... och jag vill leva

Ligger och läser en patografi bok, den handlar om en ung kvinna som får besked om en hjärntumör vid bara 30års ålder. 10 år tidigare gick hennes mamma bort i leukemi. Boken berör mig något enormt, men jag blir inte ledsen, jag blir stark!

Utdrag ur boken " Det får mig att tänka tillbaka på tiden då hon var sjuk och jag stod brevid. Jag minns min hjälplöshet. Jag minns hur jag sitter brevid mamma på sjukhuset, hjälplös både inför framtiden, hennes död och även inför min oförmmåga att göra nånting för att hjälpa henne. Jag ryser. Än idag känns det fruktansävrt att känna in den vanmakt som jag  då bar på. " " Jag minns att jag, när jag satt brevid dig på sjukhuset, önskade av hela mitt hjärta att få byta plats med dig. Jag ville rädda dig från cancern och jag ville rädda mig från ångesten av att inget kunna göra, av att helt sakna kontroll."

Det känns som taget ur mina tankar när mamma var sjuk. Exakt så kände jag, jag ville byta plats. För hjälplösheten var för svår att hantera..

Boken heter som rubriken på detta inlägg. ... och jag vill leva. Jag har bara läst en tredjedel ännu, men jag törs nog rekommendera den ändå.


(google.se)


5,2 kilo 3000 kr

Jag pratar alltså om mina kära skolböcker som jag hämtade ut från Ica idag. De vägde ton, det gjorde dock inte börsen efteråt..

Ska ta på brillorna nu och börja läsa mig bok om patografi. Blir nog tungt, en 30 årig kvinna som skriver om sin kamp mot hjärntumören. Men som jag sa till Jerker idag vid middags bordet när han frågade om jag trodde att jag skulle orka. " Jag ska klara det, det finns inget annat" Och det gör det verkligen inte, jag ger mig inte förän jag nått mig mål. Jag vägrar!

Nej, nördbrillorna på och ner i boken.

Sen ska jag faktiskt göra en hemma gjord glass, turkisk yougurt hallon och lite florsocker. Muuums!

Ciao så länge

All you need is love

Har vaknat för en liten stund sedan och har hunnit ta en varm skön dusch. Insåg nu att det kanske var att ta i att stiga upp nu när jag har min första lektion på lasarettet klockan 08.30. Men vad gör det, nu har jag hunnit ta mig en mycket lång dusch som jag inte hade hunnit med annars. Jag hinner sitta här och skriva ett inlägg. Jag hinner sminka mig och äta frukost i lugn och ro. Se, idag finns det bara fördelar.

Idag känns modet och energin större. Att jag är stessad över allt jag borde gjort igår och allt som ska göras, det känns idag inte riktigt lika jobbigt. Det kommer nog och smyger sig på under dagen. Men jag ska njuta av den här stunden, för just nu känns det ganska bra.

Tisdag nu, vi går mot helg igen, visst?

Ciao

byta kanal

Som sagt så snurrar tankarna runt i huvudet i full fart. Jag låg och tänkte på mamma och kom ihåg en kväll när vi satt hemma och såg cityakuten tillsammans. Både jag och mamma har alltid älskat sjukhusserier och såg dom gärna tillsammans. Denna kväll visades avsnittet där en av dom manliga läkarna, som jag inte minns namnet på, dog. Han hade cancer. Och jag minns hur både jag och mamma grät. Och jag minns speciellt att mamma sa "älskade vän, om det blir för jobbigt kan vi byta kanal, vi måste inte se det här". Tänk om det var så än idag, när det blir för jobbigt så kunde man bara byta kanal, slå över på något annat. Jag och mamma såg klart avsnittet. Vi bytte aldrig kanal..


(google.se)


måndag kväll

migrän liknande huvudvärk som gör att horisontellt läge är det enda som fungerar. Tankarna snurrar, jag vet att jag borde gjort massa skolarbete, jag känner mig stressad inombords.

Har övervägs sängen nu i snart 2 timmar. Men jag orkar inte resa mig upp..

Jag har tyvärr inget att bidra med till era liv just nu. Det blir nog bättre snart

Godnatt

tack

Ville bara säga tack till alla som finns i mitt liv, som stöttar mig och tror på mig! Idag är det några personen som förtjänar ett extra tack. J som alltid stöttar, till R som tar bort lite ångest, till Pappa som bara är bäst.

Återkommer kanske ikväll med ett nytt inlägg. Ligger nu raklång i soffan, står jag upp så känns det som att skallbenet kommer att spricka och hjärnan komma ut. Med andra ord har jag rätt ont..


en lång utandning..

Även kallad suck!

Var jag på topp när jag skulle försöka somna igår, när jag vaknade imorse eller satt på lektionerna idag? Skulle inte riktigt tro det. Kände mig helt uppgiven igår när jag skulle somna, det gjorde ont i hjärtat och jag kände mig förvirrad. Resten förstår ni nog..

Jag förstår att ni kanske är less på att läsa om allt det här, men tyvärr så ser mitt liv ut lite så för tillfället. Det kommer att bli bättre. Men just nu måste jag försöka ta mig igenom den här stormen.

4 veckor med daglig huvudvärk, dålig matlust, och gräsliga mardrömmar. Det beror på stress, förvirring och förtvivlan. Jag vet vad det beror på. Då kanske ni tänker att det bara är att ta tag i de sakerna, jag försöker mina vänner. Jag försöker.

Igår kväll snurrade många tankar i mitt huvud, och när tänkarna gjorde mig påminnd om en kommentar jag fick av en killkompis samma år som mamma gick bort. "Evelina, det är så jobbigt med dig att ditt humör jämt pendlar. Varför kan du inte bara bestämma dig för om du ska vara glad eller ledsen?" Detta skär i mitt lilla omtåliga hjärna än idag. Det gör ont! Jag förstår att jag är komplicerad, att jag inte är den lättaste personen att ha som vän eller som barn. Men jag försöker göra det bästa av mitt liv. 

Mamma blev sjuk när jag var 10. Jag tvingades att växa upp fort och mitt liv och mina tankar om livet skillde sig starkt från de flesta andra 10 åringar. Under de år som gått och allt vi gått igenom, så har jag förlorat många vänner. Men jag har även fått flera nya, värdefulla underbara vänner. Förlusten av vännerna, barndoms vänner, är förstås väldigt tungt. Om det är jag som skrämt iväg er eller om vänskapen bara försvann. Det vet inte jag, oavsett så är saknaden större än ni tror..


dubbade filmer

Jag är besviken, hade höga förhoppningar på filmen som går på fyran ikväll. Den skulle ju bara så bra. Handling är helt ok, det handlar inte om det. Men dubbade filmer, nej tack!

Nu ska jag fortsätta se den och hoppas att den är se värd iallafall.

Jag har faktiskt inte så mycket annat att skriva om idag. Hjärnan är proppfull, skola och annat.. Men inget lämpligt att skriva här. Så ni får nöja er tills jag förhoppningsvis har något mer underhållande att komma med imorgon.

Sovgott kära vänner. Vore kul med en kommentar eller två. Ni är ju trots allt rätt många som läser.

Puss och Kram

Söndagar = ångest

Är det så för er också? Man går runt hela söndagen och har ångest för att det snart är en ny vecka? Egentligen är det superdumt, för då slösar man bort en hel ledig dag på att gå runt och gruva sig inför måndagen och den kommande veckan. Jag tror att jag på något sätt måste bearbeta min söndagsångest.

Har hunnit vara på hockey idag. Pappa bjöd med mig och baby så vi har sett Aik-björklöven. Om det var en bra match? Absolut inte, ingen fart och inget spännande hände. Förutom slagsmålet i 6e minuten då.. Aik vann och jag antar att det är huvudsaken. Men jag vill ha mer underhållande hockey!



Har funnits ovanligt mycket i mina tankar i helgen, tack vare prat med en fin vän. Det glädjer mig att det inte längre bara gör ont och gör mig ledsen. Nu finns glädje minnen och kärlek där och övervinner de andra känslorna.

Höst och solen lyser starkt

Vaknade nyss och blev lite irriterad på mig själv, varför har jag sovit såhär länge? Samtidigt så tror jag att det var välbehövligt. Hittills så har huvudvärken som jag haft varje dag i över tre veckor kommit. Och jag hoppas att den inte smyger sig på idag. Att hungern inte är särskillt starkt heller stör mig! Om jag är stressad, garatanterat. Men jag måste försöka strukturera upp min stress. Jag blir lite besviken, för jag har varit väldigt duktig på att planera. Och jag har försökt att inte plugga för mycket. Skulle gissa att detta inte intresserar er ett dugg..

Ikväll var en mysig kväll. Jag nös lika mycket som tidigare, men vi spelade lite rockband och såg en (underlig..) skräckis tillsammans med Lars och Sara. Jerker och jag var trötta som aldrig förr, så när de åkte just innan tolv så slocknade vi som två barn. Att vi sovit till nyss gör mig lite irriterad.. Man kan inte behöva så mycket sömn!

Nu ska vi äta frukost, söndags frukost tillsammans. Det tycker jag om!


(google.se)

Ciao!

hjälp mig tack

Jag är inget geni,vilken överraskning va? Tänkte bara höra med er om någon vänlig själ kan hjälpa mig. Hur lägger man in en låt/ ljudinspelning eller ett videoklipp här på bloggen?

Tornado

det bara snurrar.

Varmt i hjärtat

Igår pratade jag om mamma med en barndomskompis, en vän och då sa han " Hon var precis som du är. Genomsnäll, tänkte på allas bästa, och ville allas bästa" Jag tycker det var så himla fint sagt. När folk säger till mig att jag är lik min mamma, till sättet eller till utseende så växer något inom mig. En stolthet, en värme. Att få vara lik min mamma gör mig glad. Jag vill vara lik hennne. Hon var en så fin människa, så vacker och så underbar!

Tack kära vän!

 

Denna bild tog när jag gick ut 9an. Jag sjöng Eric Clapton-Tears in heaven till mamma. Detta är alltså taget 2-3månader innan hon gick bort. Kärlek till dig älskade Mamma!

Jag vill skicka en kram och ett tack till alla som ställt upp och funnits där för mig under mina tunga och mina bra dagar. Utan er vore jag svagare

Nu är det freeedags mys..

Hoppas inte föräldrarna stör..

Världens bästa vänner är på besök. Just ätit tacos så magen känns som en boll, nu sitter vi och andas med uppknäppta byxor i soffan och väntar på att Idol ska börja. Efter Idol ska vi starta våran egen rockkarriär. Rockband står på schemat igen. Riktiga rockstjärnor är vi!

Fredag, partar alla eller är det någon mer som fredags myser?

Ciao!

Aaatsho prosit

Har spenderat morgonen till att gräva mig djupt ned i skolböckerna. Men nu tänker jag ta helg! Söndagkväll får jag göra klart det. Inkontinens, matintag, vätskeintag, förebygga fallolyckor. Mitt huvud är fullt!

Hela förmiddagen har jag nysit (stavas då ens så?) Fråga mig inte varför. Jag känner mig inte så förkyld. Men den senaste veckan har jag nysit och nysit och nysit. Det är underhållande.. Eller åtminstone så går det åt några rullar toapapper per dag. Kul att höra förstår jag.

Paulina är påväg hit. Vi ska gå på stan och käka lite lunch och skvallra lite. Det är efterlängtat vill jag lova.



Trevlig helg föresten!

Puss

In i ugnen

just slängt ihop en pannkaka som nu ligger och jäser sig fin och gyllenebrun inne i ugnen. Me like! Mormors hallonsylt till det och vi har en 10 poängare.

I´ll me back!


Gröt i hjärnan

Det är precis så det känns nu. Har spenderat ännu en dag med föreläsningar och det börjar sakta men säkert bli fullt i min hjärna. Borde sätta mig ned och titta igenom anteckningarna från alla föreläsningar. Men just nu tänker jag bara andas först.

Idag är en bättre dag. Och min prins är hemma igen!


22.56

Nu ska jag krypa ned i min stora säng ensam. Pratade just med Jerker, sa "jag älskar dig". Så nu kan jag sova.

Någon annan som såg fråga Olle dokumentären förresten?

Godnatt


Ta hand om varandra

Sitter och kikar på Mami ink, och det var just en ung mamma som skulle tatuera in sin lilla fyra åringa dotters porträtt. Hon hade drunknat vid fyra års ålder.. Det påminner mig ännu en gång att ta hand om sina nära. Man vet aldrig vad som händer imorgon!

Glöm inte bort att berätta för dem ni älskar hur mycket de betyder och säg "jag älskar dig" ofta.

Jag och Jerker somnar aldrig utan att säga "jag älskar dig" tillvarandra! Det är viktigt för oss.

Nu hoppas jag att ni tänker en extra gång och sprider er kärlek.

Puss på er

090909

Var ju bara tvungen att använda dagens datum som rubrik. Jag och älsklingen, hade djupa samtal idag.., och då kom vi på att efter 121212, dvs 12 december 2012, så kommer det att dröja 88 år tills nästa gång datumet ser liknande ut, dvs 01 januari 2101. Nog om ingenting

Vad gör ni ikväll?

Jag skulle studera, men detta är som sagt ingen bra dag. Jag kan inte prestera annat än dumma tankar och lite pussar idag. Och eftersom min pussmottagare är i Burträsk till imorgon får jag göra något annat. Så jag ligger i soffan och ser lite tv. Längtar till Idol kl 21. Efter det ska jag se fråga Olle dokumentären. Läs mer här

Ska garanterat äta lite skorpor ikväll också, har fått lite av ett beroende. Har köpt hem både "vanliga" skorpor och Brandt´s.

Ciao

Som sagt ingen bra dag

Nu har Jerker åkt iväg till Burträsk. Men han kommer hem imorgon, så jag överlever nog.

Har haft en tung dag. Svårt att hitta motivationen och tvivlar på mig själv. En av de saker jag tycker är jobbigt med skolan är att man är så anonym. Vi är 30 personer i klassen,  de flesta kan inte mitt namn. De flesta vet ingenting om mig. Ingen vet om mamma.. Jag vet inte om jag vill att folk ska veta. Det känns som om jag på ett sätt inte vill det. För då skulle ingen tycka synd om mig, då skulle ingen vara rädd för att prata med mig. Rädd för att göra mig ledsen. Men om jag inte berättar, skulle ingen förstå varför jag tycker att det är jobbigt att prata om cancer och om döden.

Jag vet inte vem jag vill vara..


Förvandligen

Våran lägenhet har idag förvandlats till ett klassrum. Jag sitter vid min laptop och studerar och Jerker sitter vid sin och sörplar kaffe. Ingen av oss har någon energi skolarbetet idag, men det ska ju göra. Så vi pussas i mellanåt, på rasterna. Ska åter gå till behovsinventeringen inför VFU och läsa igenom mina anteckningar från de föreläsningar vi hunnit ha hittills. Försöker förstå hur man ska lägga upp högskolestudierna, men jag tror inte att jag förstår.

Känner mig lite energilös och seg idag. Ingen bra dag.

Ciao!

Min nya idol

Just sett idol och förundrats över "Idol-Jon". Han är en stjärna, en riktigt stjärna!

Det var allt för nu. Ska snart åka och hämta Pappa som ska övernatta här igen, det är mysigt tycker jag. Han tycker att det är underligt.

Ciao!

Ps.

Glömde visa vad jag och baby irriterat oss över i några dagar. Glädjen var stor när Jerker äntligen fick tag på inkrektaren. Mohahahha...



Ds

Yeah yeah wow wow

Sitter här och nynnar(läs:sjunger för fulla muggar) på Martin Svensson- yeah yeah wow wow. Blir glad i kroppen.

Tänkte bjuda er på lite bilder, från de senaste dagarna i brist på något vettigt att skriva.



Försökte ta en fin bild på elden när vi var på Tallön i helgen. Resultatet av mina 14 oskarpa, suddiga och konstiga bilder ser ni här.



För er som besökt våran lägenhet förstår det roliga i denna lapp som jag hittade här utanför igår. Svar ja, vi frös ihjäl idag när "värmen i radiatorerna (elementen) gradvis sjönk"..



Vem har sagt att vi är studenter?!



RockLars från härom kvällen när vi spelade rockband.



Igår myste vi och unnade oss lite skorpor och oboy till kvällsfika. Kanske slinker det ner någon innan denna kväll är slut också. Eller en smoothie kanske?

Ciao!

Nu i ro, slumra in..

Nej mina kära vänner, blir inget långt inlägg nu. Har just sett klart filmen och även om jag pendlade mellan rädsla, ilska och hämdkänslor så får den 5/5.

Imorgon ska ni få se några roliga bilder. Så kika in då.

Nu ska jag krypa ned i sängen och mysa. Ska ju trots allt upp på föreläsningar hela dagen imorgon.

Godnatt på er!

Min pudding

Kolla in min, observera bara min, fräsching

Årets skolfoto


219038748329174312

Detta inlägg fick en helt osammanhängande rubrik, det är jag fullt medveten om. Det bara kryllar av siffror i huvudet på mig. Ekonomi, hur underhållande och upplyftande är det. Jag förstår inte hur man ska kunna förstå och ha koll på sin ekonomi utan att att bli stressad och oroad över den. Studielån hit och studie lån dit. Hur vet man att man klarar sig på det lån man tagit. Vad händer om det inte går..

Jag och Jerker sitter här, helt tomma av allt som händer. Har suttit och pratat om hur vi ska göra för att hålla koll på ekonomin. Jag har tre år av studier framför mig, och då ifrågasätter jag mig själv. Är det värt att snåla och leva ett liv där sista veckan kommer att vara en kamp varje månad. Eller ska man ta lån så att man kan studera men samtidigt leva ett bra liv. Jag vet faktiskt inte. Jerkers lånansökning blev lite fel, så nu ska vi prova en månad där jag lånar 75% och han 100%. Och varje inköp ska bokföras. Får helt enkelt köra så en månad och ta ett nytt beslut sen.

Nu ska jag sluta prata om ekonomi, för jag antar att det för er lika uttråkade och deppig som det gör oss.

Ska snart åka iväg och vecko handla ( pengar skulle vi inte prata om, just det..) Ikväll ska vi se Män som hatar kvinnor. Någon som sett den?

Bjuder på en bild, för att inte hela detta inlägg ska bli dötrist..


Någon som är sugen på att köpa? Kan göra fler!

Får se om det kommer in fler inlägg idag, annars hörs vi ju imorgon.
Ciao!

Glasögonen i högsta hugg

Sitter på skolan och har just försökt äta min gigantiska lunchlåda, vilket resulterade i att det mesta hamnade i sopkorgen. Och det känns inte bra. Mätt som en pannkaka är jag, och snart har vi PBL. Ska även på lasarettet innan min skoldag är slut. Ska på introduktion på KTC.

Jag uppdaterar sen ikväll. Ska se män som hatar kvinnor också, tummen upp. Haar höga förväntningar på den filmen, alla har ju gett den så bra betyg.

Ciao

Rockband

Jag har skaffat mig en band ikväll. För att vara ärlig så har vi suttit bänkade framför tv och spelat tvspel. Rockband på xbox 360. Jag borde inte erkänna hur underhållande det är, för jag tycker att det är lite pinsamt.

Har suktat efter massor med plagg från bubbleroom.se en längre tid nu. Fick urläckra grejer som förhoppningvis kommer att klickas hem under denna vecka. Har köpt skolböcker för 2800 kr idag och det sved. Men jag har varit en duktigt flicka och inte shoppat så mycket i sommar. Så nu ska jag unna mig lite höst/vinter kläder. Behöver ju faktiskt lite kläder att ha på skolan, visst?

Tycker att det är lite tråkigt att ingen kommenterar. Alla ni som läser. Vem är ni? Lämna gärna en rad eller två.

Nu ska jag försöka övertala min baby om lite mys innan det är dax för John blund att hälsa på.

Sov så gott.

090906

Just hemkommen från Tallön. Och jag har haft en underbar helg. vi bastade i flera timmar. Tog och ett flertal dopp i det iskalla havet. Åt gott, drack gott och kvällen förgylldes av många härliga skratt. Jag känner mig trött och sliten men ändå full av energi. Det är så underbara människor, människor som ger så mycket. Det är så enkelt, så naturligt och så mycket livskvalitet.

Tror att en dusch vore rätt skönt och lämpligt just nu. Så jag ska se om jag lyckas övertala en viss person..

Hur har eran helg varit?

Puss


Tallön

Snart åker vi iväg, ska till tallön och spendera kvällen med vänner. Ska grilla, basta och kanske slinker det ned en öl eller två.

Filmen igår, Inglourious Basterds, var bättre än vad jag förväntat mig. Trodde, eftersom det Jerker som valde, att jag inte skulle tycka att den var särskilt bra. Men förutom att jag hade en alldeles för lång kille rakt framför mig så att jag inte såg texten, och med tanke på att de oftaste inte pratade engelska utan tyska och franska, så hade jag det lite kämpigt att försöka förstå. Så jag ska väl inte säga att den är bra, jag tror att den är bra.

Hörs imorgon. Puss!


Underlig stad man bor i

Igår efter skolan, så skulle jag gå genom staden för att ta mig hem. När jag var mitt inne i stan så kommer en karl i 40 års åldern gående mot mig. Några meter ifrån mig säger han - Du jag har något att erkänna. Förvånad över hans kommentar tittade jag mig runt och förstod att det måste vara mig han pratade med, gatan var tom. Jag stannade upp och just då passerar det tre karlar i samma ålder som karln som just fått mig att stanna. Då säger han högt och tydligt, så att männen som passerar hör, - Jag ska bara vänta tills dessa nyfika människor passerat. Jag står kvar och förstår fortfarande inte vad som händer. Mannen som stannat mig säger då - Jo, tänkte bara säga att du är riktigt läcker..

Skärrad över hela händelsen så går jag därifrån, inte ett ord sa jag. Killen såg helt reko ut dessutom, ca 40 år, fräscha kläder, kunde varit vem som helst pappa. Jerker tyckte dock att detta hänt allt för många gånger i denna stad, så han säger att snart släpper han inte ut mig själv..


Vi hörs. Puss!



Ut ur migränmörkret och in i biomörkret

Börjar kännas lite tjatigt det här. Migränen och trängt sig på allt för ofta de senaste veckorna. Tror att det är tredje gången på mindre än tre veckor? Har legat och sovit sedan klockan 1. Hade föreläsningar fram till klockan tolv och när jag kom hem small det bara till. Jerker har varit söt som vanligt och skött om mig. Så nu har det släppt. Känner mig lite "tjock i huvudet"(?), men jag får bita ihop. För ikväll ska vi gå på bio och mysa. Äta lite varma chips kanske, har varit sugen på det sen igår då vi var ute och gick och kom in på det av någon anledning.

Vad gör ni ikväll då kära vänner? Är det party som gäller eller ska ni ligga hemma och mysa i soffan? =)

Jag hoppas på att INGLOURIOUS BASTERDS, är kungligt bra. För jag är sugen på en underhållande film. Eller för att erkänna gick jag med på att se filmen som Jerker ville enbart för att det är han som bjuder och att jag får köpa massa snacks då man går på bio. Det är ju aldrig så gott som i biomörkret.

Ska uppdatera mig på lite bloggar nu, herregud jag hänger ju inte med..

Puss på er.


Nybakat



Detta armband var det jag pratade om tidigare, det jag pysslade ihop medans baby spelade lite nördspel..



Tog en mysig kvällspromenad tillsammans. Hösten är ju faktiskt helt ok!

Nu sitter nu och ska äta lite nybakade scones. Jag hoppas ni har en fin kväll.

Puss på er!

Ljuvating

Baby är hemma, min underbara skatt. Har mer eller mindre gått runt och fnissat sedan han kom runt 13. Känner mig som fjorton igen och jag älskar det!

Har dock inte bara fnissat och pussat upp min karl. Nejdå dukigare än så har vi varit. Jerker har fått låna min brors gamla cykel, men den hade som ett trasigt bakdäck. Så vi har varit och lämnat in den så får vi se om doktorn tror att den har någon chans att överleva. Gick på stan en sväng efter det, köpte lite småsaker och lite middag. Ungsbakade rotfrukter och fläskfilé. Lät inte alltför dumt va? Gick även in på duka, trodde jag, nejdå de har bytt namn eller hela kedjan har upphört. De heter nu Önska. Och vilken panik jag kände, vi som skulle gå dit och handla upp mitt presentkort. Tack och lov så fungerade det ändå, så vi fick med oss två urläckra saker. Om jag kommer ihåg kan jag visa bilder sen.

Har även hunnit producera ett armband, denna gång av smyckessakerna som kom i brevlådan igår från ljuvating.se. Vilka läckra saker! Kommer bild på det också sen.

Nu ska jag pussa lite på min tvspelsnörd och bara njuta av kärleken.

Hörs ikväll!


Solsken

Idag lyser solen utanför mitt fönster, jag ser det som ett tecken, för min efterlängtade baby kommer hem ikväll. Ska bli så härligt att somna vid hans sida och känna värmen.

Ingen skola idag, eller inget på universitet, jag sitter och försöker göra uppgiften som vi fick i tisdags. Den jag var frustrerad över, den som jag fortfarande inte förstår. Men den ska göras vare sig jag förstår eller inte. Så nu sitter jag och läser och studeringstekniker och motivation. Vad detta har att göra med sjuksköterskor att göra, det vet faktiskt inte jag. Ingen annan heller för den delen.

Ska ned på stan sen en sväng, tänkte köpa en liten present till J. Små saker i vardagen är det som gör att kärleken håller sig stark.

Tillbaka till pluggandet nu, så fortare jag gör det desto fortare kan jag göra saker jag vill.

Ciao!

Egen tid

Försöker lära mig det alla pratar om, det alla säger är så viktigt, det jag aldrig riktigt förstått mig på. Egen tid. Ligger nu i soffan, njuter av en ren och fräsch lägenhet( som jag knäskurade igår! ) och har just dukat fram lite grönsaker och dipp. Morötter, gurka och ranchdipp. Smsar med baby, vet inte om det är tillåtet under egen tid.., som om vi vore 16 och 18 år igen "räknar timmarna tills vi ses", "ingen får mig att känna som du" Ni vet så där pussigullit som man kan bli ibland. Kanske att det är nyttigt att vara ifrån varandra i några dagar. Man får lite mer perspektiv, man inser hur otroligt viktiga vi är i varandras liv. Jag älskar känslan, känslan av äkta kärlek. Min kärlek, min baby



När jag har egentid så är det ganska mörk och mysigt, därav den värdelösa bilden.

Tror förövrigt att våra grannars hund har rabies och att de håller på att bygga om eller riva upp golvet..

Ciao!


Nightingale

Just nu hoppar namn, benämningar, pijonärer och andra saker från föreläsningarna idag runt i huvudet. Utanför är himlen grå, det faller stora regndroppar mot fönstret, idag tycker jag att det är vackert. Idag kan jag njuta av det.

Jag känner mig lite bättre tillmods nu, jag har lugnat ned mig lite. Jag har andats, pratat med de andra i min klass och insett att I´m not alone. Att alla andra också kände som jag, gjorde mig på något sätt starkare, fast samtidigt så tycker jag att det är lite tragiskt. Som Camilla sa idag " det måste nya ju bli bättre om några veckor, för annars skulle ingen gå högskolan" Och det var så klockrent på allt jag kände.

Jag har lärt mig lite nya namn idag, lärt mig lite mer om mina klasskamrater. Och vet ni, jag som alltid och då menar jag alltid, är skeptisk när det gäller att lära känna nya människor, tycker att det är helt underbart. Det är ett skönt gäng med människor, från olika ställen runt om skellefteå. Vad sägs om en blandning av tärna, malå, piteå, umeå. lövånger. Jag älskar att se människor i olika åldrar, olika bakrund, olika förutsättningar sträva mot samma mål.

Ciao!


Mitt nattliga besök

Har skrivit ned allt jag oroar mig för nu, listat upp det. Och efter att ha pratat med pappa igår känns det lite bättre, även han kände denna stress i början. Han är en riktigt pärla!

Pappa sov förresten här i natt. Han skulle ut och äta med jobbet och tänkte att det var lämpligt att sova här efteråt, och våran bäddsoffa är då toppen. Han tyckte dock att det var konstigt att komma till sin "lilla dotter" och sova över. Det var mysigt tycker jag, även om jag vaknade samtidigt som honom imorse, dvs strax efter 6.

Idag är det långdag på skolan, 8.30-17.00, kan ju bara gissa om huvudet kommer att vara trött när jag kommer hem. Imorgon är det egna studier, dvs hemma jobb med uppgiften som jag inte förstår. Hurra!

Men imorgon kommer min efterlängtade älskling hem! Han längtar hem, det sa han igår.. Hemmet känns inte lika mycket som ett hem utan honom. Min skatt

Ciao!


Bigger then that, stronger then this..

Idag finns det inte mycket att säga. Huvudet gör ont, men förthoppningsvis släpper nu när maten landat i kroppen.

Andra dagen på skolan kändes bättre än den första. Det är fortfarande rörigt, stressigt av allt det röriga. Blev frustrerad när våran lärare inte kunde förklara vad våran första uppgift gick ut på. Vad som skulle göras och vad den går ut på, det har jag ingen aning om. Men jag gör som alla andra, jag gör den ändå. Det blir nog bra. Jag försökte fråga för att slippa känna stressen och paniken, men det gick ju mindre bra. Får se om veckan reder ut lite frågetecken, det vore skönt.

Det handlar om större saker än så..

Ciao!

RSS 2.0