i mina dagböcker, där finns mina innersta tankar

Här kommer det några sidor ur dagböckerna som jag skrivit genom åren. Detta är mina innersta tankar under den tyngsta tiden i mitt liv.

3 januari 2007 (ca 4 månader efter att hon gått bort)
"Nytt år..
Antar att jag inte behöver påpeka att det blir ett bättre år än det förra. Nu rinner tårarna. Dagar som dessa, när varenda litet andetag är tungt, när varenda liten sak påminner mig om mamma, när livet känns tomt och ledsamt.. När jag ser att hennes plats vid matbordet är tom börjar jag gråta, när jag ser hennes hjärtfilt ligga brevid "hennes" soffa så skär det i mitt hjärta.."

19 september 2007
"Har tänkt ikväll, jag såg mamma liggandes död där framför mig, där på sjukhuset med vändningsschemat på sängbordet, en skål med bomullstussar som vi använt för att fukta hennes läppar och mun. Åh vad deit gör ont att tänka tillbaka. Sättet Johan höll min hand när vi skulle ta farväl av henne. Det hjärtskärande gråtet Thomas gav ifrån sig när han såg mamma. Hennes naglar hade börjat bli blå och dom bad mig att ta hennes ringar"

5 februari 2008
" Idag är det tisdag, fettisdag, den dagen då du mamma alltid brukade se till att det köptes hem semlor och eftersom du visste att jag inte tyckte om dem fick jag alltid något annat smarrigt. Sen när det var dax att äta dessa semlor värmde du och pappa mjölk och gjorde ett "mjölkbad". Vilket jag och min kära bror tyckte såg extremt äckligt ut.
I år är alltid annorlunda.. Jag jobbade kväll, pappa var hos Lotta och åt middag, och fick tydligen sin fettisdagssemla där, Johan bor inte hemma. Och du mamma, du finns inte ens med oss längre..
Mamma du har väl inte glömt bort att jag fyller 18 år nästa vecka? Det kommer säkert mycket med folk, men jag vill bara ha en enda sak, dig!! Men jag vet att det är i princip det enda jag inte kan få. För att du är borta, finns inte mer, du kan inte längre pussa mig, hålla min hand när vi går på stan. Jag saknar dig!"


Att läsa igenom lite tankar som finns nedskriva i mina dagböcker får mig att gråta. Minns den smärtan som fanns inom mig då, då det inte fanns någon morgondag. Levde en dag i taget. Det gick inte att planera för tiden stod still. Samtidigt som det är tungt att läsa mina egna ord så stärker det mig, jag läste att jag i någon av dagböckerna hade skrivit "kommer det någonsin att bli bättre?!" och idag, 3,5 år efter att hon gått bort, så kan jag säga att blir bättre. Det är så mycket bättre, idag ser jag en framtid, kan planera och längta. Visst finns det dagar då saknaden är så stor att det känns som att hjärtat ska spricka. Men livet i allmänhet fungerar, och jag är lycklig. Jag har en familj som alltid ställer upp, en sambo som jag får leva mitt liv med och som jag får vakna med varje morgon.

Även om livet går vidare så kommer saknade aldrig att försvinna


Den här bilden finns på väggen i vardagsrummet, där kan jag se henne varje dag och le, för alla minnen finns kvar.

Jag älskar dig Mamma!


Mycket vill ha mer..

Jag är sådär äckligs sugen på att klicka hem lite kläder från internet idag, har hittat några fina plagg som jag gärna vill ha i min garderob. Ska vänta till imorgon, men något måste jag unna mig, har varit duktigt på att spara det senaste halvåret. Mina utgifter på klädinköp är max 2000, på 7 månader. Det tycker jag faktiskt är rätt bra. Jag börjar känna mig aningens tråkig i min alltför tråkiga garderob. Nej lite förnyelse skulle inte skada.



Bland annat denna kofta får gärna komma hem i min brevlåda..

Känns jätte bra att jag lät sådär obehagligt ytlig nu, när jag först skriver ett inlägg om att vi borde vara nöjda med det vi har, och hjälpa dom som har det värre. Och sen skriver jag ett inlägg om hur jag vill ha mer kläder, trots att jag har en garderob full. Men jag kan lova detta, jag ska resa ur min garderob inom en snar framtid, och då ska jag skänka dessa kläder. Så att någon som behöver dom kan få dom. Låter väl ändå ok?


hjälp mig att hjälpa andra

Sitter och tittar på Hopkins, handlar om ett sjukhus i USA som är väldigt känt. Just nu visar dom en liten kille på dryga 2 år som kom in med förstorat hjärta. Och det fick mig att tänka till. Djupa Evelina kom fram och jag blir nästan lite ledsen. För vissa mornar när jag vaknar upp gnäller jag, jag gnäller för att jag är trött. För att jag måste upp i skolan, för att jag måste ha en vardag. Och jag kan bli så irriterad på mig själv när jag kommer på mig själv. Jag menar, jag har en lägenhet att bo i, jag är frisk, jag har männsikor runt mig som älskar mig, jag får må bra, jag har så mycket mer än dom flesta i denna värld och ändå har jag mage att klaga.

Detta fick mig också att tänka på Haiti, har ni skänkt pengar via röda korset, unisef eller någon annat hjälporganisation. Det har jag gjort, och det tycker jag alla ska göra. Jag tror verkligen att alla har 10, 20 eller 100 kronor över. Och om vi skänker dom idag kommer vi inte ens att sakna dom imorgon. Snälla ni skänk lite pengar och hjälp dom behövande!

Genom att skicka sms till något av detta nummer så skänker ni 50 kronor

Unicef:
UNICEF till 72 900
Rädda Barnen: KATASTROF till 72950
Röda Korset: AKUT till 72900
Läkare utan gränser: LIV till 72990
Svenska kyrkan: HAITI till 72950
Läkarmissionen: HAITI50 till 72930
SOS Barnbyar: SOSHAITI till 72930

Tycker ni att detta är för mycket pengar,  kan ni stödja Rädda barnens arbete i Haiti genom att smsa "10katastrof" för att skänka 10 kr eller "katastrof" för att skänka 50 kr - till 72950.

Snälla hjälp mig att hjälpa dom behövande!

We'll meet again

Vilken dag detta har varit, sett två innebandymatcher och sedan en hockeymatch på det. Vinst i två av tre matcher så jag är mer än nöjd. Fick även lira lite innebandy med en söt liten pojke, han fick på ett saftigt slagskott på mitt lår, jag är nog inte ritktigt gjord för att stå i mål..

Ikväll har vi sagt hejdå, eller på återseende, till Lars. Han och flickvännen åker till Norge imorgon och blir borta på obestämd tid. Satt och dippade lite grönsaker,såg Jackass och snackade lite skit. Det är helt underbart att umgås med killar, så enkelt så kul, så jag på något konstigt sätt..

Vi brukar umgås med Lars flera gånger i veckan, så att gå från det till att prata några få samtal över skipe känns både tråkigt och konstigt. Men det är klart, dom kommer ju hem och vi kommer att finnas kvar. Men det känns uppriktigt sagt lite ledsamt. Lars är Jerkers kompis sedan barnsben och de har alltid varit tajta, men under de tre år jag och älsklingen varit tillsammans så har även jag kommit nära Lars. Jag bad Lars måla lite på våran tavla som vi har i hallen, och det ska få sitta kvar där tills dom kommer hem, så vi kan titta på det och skratta lite. Ska ta en bild och visa. Lägger in den imorgon!

Nu ska vi nog ta och krypa ned i den där sköna sängen med fluffiga täcken och sova lite skönhetssömn, kan behövas har jag insett.

Godnatt!

Jag älskar helgerna!

Godmorgon kära vänner!

Tacogratäng, glasstårta, balzac, smarrig alkoholfri drink, isig bilfärd, statoil norr, ogenerade pojkar. Det får sammanfatta gårdagkvällen

Konstigt nog var jag pigg imorse och steg upp redan klockan nio, och det känns riktigt bra. Det känns lyxigt att det är lördag idag, då har jag hela denna dag ledig, och imorgon. Är det inte underbart med helg! Denna dag kommer att ha ett genom gående tema, sport. Klockan 11.30 är det innebandy på kaplan, 14.00 innebandy på edda och klockan 16.00 hockeymatch. Vad kvällen har att bjuda på vet vi faktiskt inte, våra kära vänner Lars och Sara åker till Norge imorgon och har tänkt lämna oss i några månader. Förhoppningsvis hinner de göra allt klart så vi kan träffas ikväll..

Om man kanske ska ha och slänga ihop lite scones som frukost, njuta av morgonen. För sedan måste jag piffa till mig lite. Jag glömde ta kort på min sminkning igår, hade tänkt göra det, visa hur läcker den var. Körde på en grön/silver/svart sotning. Idag blir det nog en mer neutral sminkning, kör kanske på en brunsotning, något kul måste vi ju göra, det är ju trots allt lördag.

Hur får man fart i lata pojkar en fredagkväll?

Jag är för rastlös för att sitta still ikväll, men vad gör man när man umgås med två segproppar och det är -22 ute. Försöker få lite fart i dom och har matat dem med både tacogratäng och glass, men det verkar inte fungera. Verkar som jag måste ta till med hårdhandskarna för att det ska hända något. Dom hakade inte ens på när jag sa att vi kunde springa ett varv runt huset nakna. Fegisar? Kanske är rädd att "han" ska försvinna i kylan..

Försöker skrämma liv i dom, men ingenting fungerar..


Positiva utlåtanden från läkarna!

Igår var en lång dag, bilkörningen var tuff, det var inte alls så bra före som vi hade hoppats på. Några mil utanför Skellefteå började snöröken och det höll i sig ända till Umeå, hemresan vill jag inte ens prata om, det var obehagligt!

Läkarbesöken gick över förväntan. Röntgen visade att hälen börjat bilda ben där alla de sprickorna tidigare var, att alla de skruvar som sitter inborrade är som dom ska, såret var enligt läkaren fint och jag fick beröm för min omläggning. Fick lite undervisning också av världens skönaste läkare som visade lite saker. Fick med mig omläggningsmaterial hem, vilket underlättar.

Jerker fick även veta att han redan nu kunde belasta foten med hela kroppstyngden. Han ska använda kryckorna så länge han tycker att han behöver dem och kan mest troligt köra bil om en vecka. Vilken skillnad från det vi fick höra sist! Då sa de 6 månader på kryckor och efter det rehabilitering på några månader. Nu har det gått 6 veckor och han får köra igång med rehabträningen direkt, han använder kryckorna om han tycker sig behöva dom. Detta tog bort lite av tungden från mina axlar. Han kan nu klara sig mycket bättre själv än han gjort dessa 6 veckor. Egoistiskt att jag tänker på mig själv kanske ni tänker. Men hans skada har inneburit mycket mer jobb för mig och det har tagit mycket av min tid. Och självklart är jag mest glad för att han snart kan gå igen, att han kan göra det han vill, att han inte behöver känna sig beroende av mig.

Mastigt inlägg, men jag tänkte att ni kanske var nyfikna på vad som händer i vårat liv och med Jerkers läkande fot

Norrlands universitets sjukhus

Skrev just ett lång inlägg men det försvann, så nu gör jag ett nytt försök.

Idag åker jag och Jerker till Umeå, han ska till sjukhuset och röntga foten, träffa läkaren och sjukgymnasten. Efter det så ska vi möta upp min bror och hans flickvän och äta lite middag innan vi beger oss hemåt igen. Jag blev lättad när jag tittade ut genom fönstet i morse, känns skönt att ovädret från igår hade lättat. För jag hade inte varit alltför nöjd om jag varit tvungen att köra 26 mil i det vädret. Men nu ser det lungt och fint ut ute. Hoppas det håller i sig hela vägen.


Här är Jerkers fot innan operationen


Vi hörs ikväll.

Me today


Vilken perfekt dag såhär mitt i veckan

Att bli spontanbjuden på bio på en onsdagkväll tycker jag var ett bra initiativ. (Tack Lars!) Såg Snabba cash, och även om jag är lite fundersam såhär efter filmens slut så tycker jag att den var bra. Längtar till andra filmen så man får svar på lite frågetecken.

Har hunnit skotta den fin plogkanten som den där (jäkla) plogbilen gjort vid infarten, för andra gången idag bör tilläggas. Sträckte mig i ryggen också bara för att göra det hela lite bättre. Tur att man har grannar som går förbi och berömmer mig i alla fall.

Som de flesta av oss vet är det ett hejdundrande väder ute just nu, snön må vara men blåsten. Jag och Jerker gick ju som sagt fram och tillbaka till bion idag. Och påvägen tillbaka kommer en kastvind och jag lovar, det var svårt att stå till, och gissa då hur min kära sambo fick kämpa på sina kryckor. Det såg ut som att han skulle blåsa iväg, så jag sprang och ställde mig framför honom och höll fast honom. Han tyckte jag överdrev och när kastvinden slutat så insåg jag att det är ju ologiskt att han skulle blåsa iväg, så lätt är han ju inte. Efter det fick jag ett hysteriskt skratt utbrott och skrattade nästan hela vägen hem.



Min lilla kämpe i snöyran/stormen

lär dig uppskatta andra människor tack

Om det är något som kan göra mig galen så är det människor som inte kan tacka för sig.

När jag kommit hem från universitet så skottade jag hela gården och infarten för att det inte gick att ta sig fram, och för att min handikappade älskligen inte skulle slå ihjäl sig. Medans jag skottade så hittade jag en börs. När skottningen var klar så kollade jag igenom börsen för att veta vems det var, det visade sig att det var en av grannarna. Så jag sprang upp och plingade på och förklade att jag hittat hans börs ute på gården. Karla jäkeln tar börsen säger tack och hejdå. Jag vill inte ha något, men han gav mig inte ens ett leende. Jag menar han hade trots allt körkort, kontokort och annat där i som man inte vill tappa bort. Nej skärpning, visst kan man tacka bättre än så.


När jag träffade dig förändrades livet

Tack för att du finns
för att just du andast bredvid mig
att just din vindpust stryker min arm
så full av längtan en gång

tack för att du såg mig som jag är
och oss som vi kunde vara
tillsammans och var och en för sig

tack för att du är
och lever
så nära mig




Tack för livet älskling, Jag älskar dig!



visste ni att jag har en speciell röst när jag ska skälla eller påpeka saker..

Typiskt mig, pratade men min sambo idag, som är på universitetet

Jag: Du... (med en ton som jag tydligen alltid har när jag ska låta lite arg..)
Han: Ja?
Jag: Såg att du glömde matlådan i kylskåpet, igen!
Han: nej jag hade lämnat den till dig, så du hade något att äta till lunch idag när du är hemma. Jag tog en från frysen
Jag: jaha... ( låter nu mycket snällare på rösten och känner mig aningens dum)

Han skulle alltså vara snäll och ge mig matlådan och så ringer jag och är sur. Typiskt!

När drömmarna inte längre är fina

Hann inte gå många minuter av min sömn i natt innan jag vaknade upp i panik och drömde hemska drömmar. Jerker höll om mig och det hjälpte verkligen. Somnade i hans famn och jag kände mig så trygg.

Någon som kan förklara för mig varför jag vaknar upp flera gånger varje natt, livrädd eller jätteledsen men när Jerker vaknar så kan jag inte ens förklara vad jag drömt. Det är så konstigt, det är som att det är för hemskt för att prata om. Jag blir så rädd ledsen att min omedvetna tränger bort det, kan det vara så?
Hur det än är så är det jobbigt att inte få sova bra. Jag blir så trött på morgonen och känner mig inte riktigt utvilad. Jag hoppas att mardrömmarna kan försvinna snart. Eller att jag kan få komma ihåg dom och bearbeta det jag drömmer, för det går ju inte nu när jag inte vet vad jag drömt.

Tips om hur man kan bli fri från mardrömmar är med än välkomna


Det finns ingen som du min vän

Jerker hoppar runt här hemma och kämpar på och gör det han kan. Men alltid går långsammare och allt är mycket tyngre. Efter 5 minuter vid spisen eller att jag lämnat middagen på bordet så är han helt slut. Därför blir det extra mycket för mig att göra. Det är rätt jobbigt, men han är tacksam och han gör så gott han kan. Så det fungerar ändå. Men dom gånger man blir less så känns juni väldigt långt borta. Och att då veta att han förmodligen behöver minst 3 månaders rehab på det gör att det känns lite sådär.

Igår lagade han faktiskt tacos åt mig, jag var ute och gick en promenad och tvättade och då passade han på. Och även om det kanske inte är det mest invecklade så betyder det mycket för mig.

Du är min man
och jag vet du gör så gott du kan
Fast du inte tycker att du räcker till
Men du får tycka vad du vill

Jag älskar dig
Och jag ber du måste tro på mig
Det betyder allt att vi två har varann

Du är min man

På torsdag ska vi åka ned till Umeå på återbesök till läkaren. Jerker ska röntga foten, träffa sjukgymnasten och träffa en läkare. Så nu hoppas vi att sår och hälben ser ut som det ska. Inga komplikationer tack, det räcker nu!
Efter det tänkte vi träffa min bror och kanske hans flickvän och äta lite mat.

Måste kila iväg och hjälpa min älskade, underbara men för tillfället lite begränsade sambo

Idag älskar jag söndagar

Vad gör man för att få ut det bästa av en söndag. Man ringer hit två söta barn och bakar chokladbollar med dom. Så det är det som väntar mig och skrutten idag. Att vi måste tvätta och sånt spelar ingen roll. För nu får jag min dagliga dos av kärlek och mys med dessa söta barn.

Nu måste jag slänga på mig kläder så jag inte står här i pjamas när dom kommer.
Shit, havregrynen är slut!!! Kanske dom kan åka förbi och handla det på vägen, jag hoppas på det.

Kläder var det ja..

Ha en bra dag!

Det är en rikedom att få älska & att älskas

Denna dag får tummen upp, ni får nöja er med några bilder





look of today





Nu hoppas jag att våra kära grannar inser att klockan börjar bli mycket, att dom däckar, eller tröttnar på hög musik. Vad som helst bara dom skruvar ner volymen.. Jag vill faktiskt krypa isäng nu

Avsluta med en sång som jag och älsklingen satt och sjöng på i bilen på väg hem från hans föräldrar idag

Jag kryper tätt intill lycklig för att du finns till.
Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland,
stunder av lycka att bara ha varandra.
Det är en rikedom att få älska &
att älskas vår kärlek sparsamhet.
Är det vackraste jag vet

I have something to confess

Jag måste erkänna något här på bloggen..

Jag har blivit beroende, jag varken röker eller snusar, men nu är jag fast. Jag trodde aldrig att jag skulle fastna så i något, och känna sådan abstinens. Men nu finns det ingen återvändo.. Kan väl trösta mig själv med att det inte är särskilt skadligt. Eller det tar lite tid från annat men det är väl det beroenden gör. Tid och pengar..

Köpte hem AIK matchen idag, vi kunde inte hålla oss. Så 109;- fattigare är vi nu, men en hockeymatch rikare. Och AIK bjuder upp tills dans idag. Ska se klart matchen nu, sen sätter vi oss i bilen och åker till skruttens föräldrar.

Idag är en bra dag, och jag får dela den med världens bästa!

Inside my heart and brain..

Då var det helg, igen. Bara jag som tycker att tiden går helt ofattbart fort? Det slog mig i veckan att även om detta har varit en utmanande och tufft halvår där jag varit tvungen att utmana mig själv och göra saker jag tyckt varit jobbiga. Så är jag stolt att jag kommit såhär långt. Jag är redan inne på andra terminen av sex på min sjuksköterskeutbildning. Och det har kommit ett nytt gäng till skolan, som ser lika förvirrade ut som jag kände mig under den första tiden på högskolan.

Idag hade vi PBL, och jag fick möta den person som får mig att känna mig liten, osynlig och allmänt hjärndöd. Även idag fick jag bita ihop för att kunna överleva. Det låter kanske konstigt, konstigt att jag inte att starkare än så. Men denna kvinna får mig så ur balans så att jag tappar kontrollen över allt jag lärt mig i livet. Jag förstår inte hur en person, som själv förmodligen är livrädd i sin position kan göra att jag blir helt knäckt. Bara av tanken på att jag skulle måste möte henne under två timmar idag fick mig att drömmar marddrömmar i natt, fick mig att spänna alla muskler i min kropp under två timmar. Hon förstör allt jag byggt upp. Och jag är lite besviken på mig själv att jag inte orkar stå emot henne, att jag inte orkar hålla ihop. Men hon bryter ned mig på ett sätt som jag inte kan påverka. Jag har försökt tänka att det är hon som är svag, att det är hon som inte vet hur man ska hanskas med människor. Men det går inte riktigt, någonstans hittar jag en svaghet inom mig själv. Kan tycka att jag borde orka, men det gör jag faktiskt inte.

Tur att jag har männsikor runt mig som stärker mig, som inte bryter ned mig. Som fungerar som byggstenar och blir till den grund jag faktiskt har inom mig. Tack till er!



torsdag och snart helg

Godmorgon!
Har varit förbi en sväng på universitetet redan och skjutsat min sambo, nu ska jag bara slänga på min några andra kläder sedan bege mig dig själv. Ska åka och handla, pumpa däcket på bilen och betala våran förra punktering direkt efter skolan. Så jag gissar att jag kommer att vara rätt hungrig när jag kommer tillbaka hit hem ikväll.

Jag hoppas det blir hockey ikväll, har lite abstinens.

Nej nu måste jag kila, annars blir jag sen till föreläsningen

Kram

Här kommer dagens inhandlingar



Nattlinne från H&M 99:-



Trosor H&M 49,50:-



Puder 79:- (ordinarie pris 129:-)
Solpuder 110:-
Mascara 149:- (ordinarie 179:-)
Nagellack 59:-



Scaft 79,50:-



Ursäkta kvaliten..
Nattlinne 86,50:- (ordinarie 179:-)



Skjorta 149:-

 

Två ögonskuggor 29,50 :- styck (ordinarie pris 120:- )



Concealer 39,50:- (ordinarie 120:-)


This is me today





fri dag, utan måsten

Har varit på stan och ätit lunch med pappa, sen blev det lite shopping också som jag lär ha ångest över om en timma eller två. Men så kan det gå..

Här skulle bilderna på shoppingen varit, ska starta om datorn och prova igen, det fungerar inte att lägga in bilder just nu..

Vad ska jag göra nu då? Tror att jag kanske ska ta tag i denna för tillfälligt väldigt stökiga lägenget. Är det bara jag som har problem och slänger kläder på golvet? Det är alltid en hög med kläder på sovrumsgolvet, och tro mig, den består bara av mina kläder. Hur lyckas min sambo hålla undan så bra.. Förstår inte riktigt. fy på mig!

Dammsuga
Dammtorka
Skura

Konstigt att det kan vara kul att städa när man inte måste, för idag måste jag inte. Idag måste jag ingenting. Ingenting alls faktiskt. Jag får välja själv om jag vill städa, om jag vill göra något överhuvudaget. Åh det är så underbart med dagar som dessa.

I gotta feeling



Här har ni en låt och en video som jag tyckte var riktigt läcker, på ännu bättre humör blev man också!

Sunshine, you make me smile

Godmorgon!
Idag tog jag sovmorgon och det var så härligt att vakna upp av att solen lyste in genom fönstret, trots att jag mer än gärna kunde ha delat denna morgon med någon. Men att vara själv är inte så hemskt, jag drömde inga marddrömmar heller. Idag har jag bara en intervju som jag ska göra och den tar inte lång tid, så jag är alltså ledig idag. Är det inte underbart?  Jag vet inte riktigt vad jag ska göra ännu, lunch med pappa och en promenad ikväll med Lina är det enda som är planerat. Kanske blir det storstädning, eller kanske en sväng på stan. Eller det som faller mig in. Planera min superplan för min födelsedag, det borde jag nog göra..

Nu ska jag ta och göra en smarrig frukost och sen hoppa in i duschen och försöka få någon kontroll på fågelboet som valt att leva på mitt huvud.


du värmer mitt hjärta

Ligger i soffan, har just sett dagens avsnitt av Paradise Hotel. Är fortfarande mätt, var ute och åt med Cicci, och en pastasallad med kyckling slank ner. Satt och pratade från 17 fram till strax innan 22. Tack för en trevlig middag vännen.

Måste ju bara visa denna lilla sötnos som jag just såg på tvn



Med det säger jag godnatt, ska krypa i säng och sova själv. Känns lite konstigt, är så bortskämd med att få sova med världens vackraste, mest omtänksamma och bästa människan jag vet, varje natt. Men inatt får jag nöja mig med min egen värme, fast jag ska inte klaga. Han kommer hem imorgon, och då ska jag pussa lite extra på min skrutt!

What i wonderful feeeeling

Det känns helt okej att få käka middag med C idag och prata om allt mellan himmel och jord
Det känns helt okej att jag måste sova utan skrutt inatt, då kommer jag att längta efter honom sådär lagomt mycket tills han kommer hem i morgon
Det känns helt okej att jag inte har något speciellt som jag måste göra imorgon
Det känns helt okej att det känns helt ok




One of the small things that i love..

Om det är något jag kan spendera pengar på så är det smink, jag älskar nytt smink. Härliga färger, bra smink som gör precis vad det ska. Köper smink rätt ofta och har under de senaste åren fått köpa större och större sminkväska allt eftersom innehållet inte längre fått plats.

Igår skulle jag och skrutten göra ett ärende på stan åt hans mamma och då råkade det följa med en ny sminkväska och lite nytt smink.


Här har ni den nya sminkväskan, på rea för 79;- på lindex. Lagomt många fack och en svart härlig utsida och en fräsch rosa insida. Jag älskar den!

Slängde allt gammalt, trasigt smink igår, och saker jag faktiskt inte anväder och som bara ligger och tar upp plats.



Köpte också dessa två skönheter igår, 29;- styck, det är ju nästan gratis. Har tittat på dem förut, och jag tror att de ligger på 100;- styck i vanliga fall, så nu var jag ju bara tvungen att slå till



Ursäkta den dåliga bilden, men det var pennorna på bilden jag tänkte visa, de är nya. Den högra är en svart kol penna som sitter bra och jag älskar den möka svartfärgen den ger ifrån sig. 75;- men jag fick 30% rabatt
Och den vänsta pennan är en svart vattenfast eyeliner som fungerar perfekt, sitter hela dagen även om man gråter av skratt (jag har testat!). Även den 75;- men jag fick 30% rabatt även på den.

När jag ändå är inne på smink kan jag ju visa er min underbara samling på sminkborstar som jag har, tvättade upp dem med IsaDora Brush cleanser igår och på bilden ligger dom och torkar




Sen kan ju bara lägga till att jag önskat mig presentkort på makeupstore när jag fyller år.. hehe

just me and you

Godmorgon!
Har varit vaken sedan 9, hunnit baka scones och äta en härlig söndags frukost med min älskling.

Låg och slösurfade och kom att tänka på lite musik som jag lyssnade på när jag var i yngre tonåren, Bubbles. Någon annan som lyssnade på dom eller minns dom.





Åh, det är så mysigt att tänka tillbaka på hur man såg på livet då, hur ens värld kunde gå under om man inte fick vara den personen man ville när man skulle mima till spice girl..

sextondejanuari

Har kommit hem efter att ha gjort tentan. Om resultatet behöver vi nog inte ens prata. Därför tänkte jag visa er denna video, kolla vad vi människor kan vara olika. Förstår inte hur vi kan sträva efter att vara lika..


jag kan inte annat än att hoppa på ett mirakel

Jag kräver nästan att ni som mina vänner (läsare eller vilka ni nu är..) håller alla era tummar, tår, tänder, knän och allt som bara går att hålla för min skull mellan 09-14 imorgon. Då sitter jag nämligen i en tentasal och ska försöka skriva den första riktigt stora tentan i mitt liv. 19 kapitel med anatomi/fysiologi fastnar inte så lätt som man kanske kunde hoppas att det skulle. Hoppas att något fastnat och att jag lyckas få ned det på papperet imorgon. Skulle göra väldigt mycket för att få se ett G på den där rackarns tentan. Nej nu ska jag krypa i säng med min skrutt och hoppas på det bästa.

Ursäkta för en tråkigt blogg, en osocial vän och allt vad jag nu varit den senaste tiden. Jag skyller på den här tentan, men snart.. då jä*larns ska det bli andra bullar.


Anatomi och fysiologi

Jag har drunknat bland böcker, anteckningar och åhörarkopior. Tenta på lördag och det finns bara en sak i min hjärna just nu. Denna vecka har varit tungt,e på alldeles för mycket plugg och för lite glädjande saker. Matlusten försvann i samma veva, men jag äter så det behöver ni inte oroa er för.

Igår kväll fick jag migrän och då kände jag mig väldigt liten och att jag inte kunde påverka något. Så igår la jag mig olagligt tidigt, men har man migrän så har man. Imorse när jag vaknade så hade jag inte drömt en enda marddrömm. Och bara det påverkar mitt humör med hästlängder. Idag kännde jag ett jävlarannama, så idag har det både rykt om pennan och ur hjärnan. Har varit så flitig att jag nyss tog mig en rast och myste lite med skrutten mig, som gjort bort sin tenta på förmiddagen idag.

Denna tenta är gigantiskt, läser anatomi och fysiologi just nu och samtidigt som varje liten sak är intressant så är varje liten sak viktigt, dvs inget skumläsande här inte. Varje ord är viktigt! Ni kanske förstår att det är lite svårt att trycka in 19 kapitel med fysiologi och anatomi i en, vad man många gånger kan tro, för liten hjärna. Men jag försöker vara positiv, och går det inte, så har jag i alla fall försökt och gjort mitt bästa.



Såhär hoppas jag kunna känna mig när jag lämnat in tentan på lördag. Visst håller ni alla tummar ni har?
Bilder är faktiskt tagen från Josefs soffkudde, läckra brudar va?


Att vara stark är

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.

Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.


Den här dikten fick jag av en nära vän en gång när jag fyllde år, hon hade gjort en tavla av den. Tycker att den säger väldigt mycket.
Tack E!

Medicinska termer och mardrömmar

Känner mig lite uppgiven, vi har i flera dagar nu försökt gått och lägga oss i tid, och det har faktiskt fungerat rätt bra. Men vad händer då.. Det börjar med att jag inte kan somna på kvällarna för att jag inte kan slappna av, och när jag väl lyckas slappna av, tackvare en underbar sambo som kan klia mig i håret eller på ryggen, så drömmer jag en massa mardrömmar som gör att jag vaknar upp i panik några gånger per natt och på morgonen förstår jag inte vad som är sant och vad som bara var drömmar. Det jobbigaste är att jag inte kan berätta vad drömmarna handlar om när jag vaknar, de är som bara en dimma och jag är livrädd/ledsen. Nu är jag less, jag behöver mig sömn för att orka med dagarna. Så snälla mardrömmar, sluta förstöra mina nätter!

Har varit och skjutsat sambo till skolan, agerar färdtjänst för att det är enklare. 4,6 km * 2 blir det, men enligt hans försäkrings bolag så ska vi få ersättning. Vi fick faktiskt välja, antingen så fick jag köra honom och få ersättning eller så får han ringa färdtjänst. Det tar lite mer av min tid när jag skjutsar honom, men samtidigt så slipper han anpassa sig efter färdtjänst tider, så jag tror att detta är bäst för alla.

Tillbaka till plugget då, tenta på lördag och jag känner mig som en hjärndöd zombie. Men det ska gå vägen, det är en ruggigt stor tenta och så mycket fakta att det snart sprutar latinska termer ur öronen på mig.

Typiskt!

Detta är så typiskt mig. Får höra en grej och direkt går alla cylindrar i min hjärna igång. Planerar och fixar och helt plötsligt har jag glömt bort att det faktiskt inte var säkert. Så här sitter jag nu, känner mig korkad och dum. Nu förstår ni säkert ingenting.

Min pappa ringde idag och sa att han pratat med min bror, han hade nämligen fixat en trea åt dom inne i stan. Jerker och jag har pratat om att skaffa en trea, men tydligen inte sagt det till min far. Så nu blev det min bror som fick förtur. Och dumma jag tänkte ju så klart att han inte skulle vilja ha den, dvs jag och jerker kan ta den. Hann planera vad vi skulle göra i det tredje rummet. Men nu sitter jag här, kollar lägenheter på internet, men det verkar ju inte finnas ett skit. Nu blev jag på dåligt humör, mest av allt irriterad på mig själv, att jag bygger upp förväntningar på saker som jag inte borde. Ska slå mig själv lite på fingrarna och försätta plugga istället..

Någon som vet av en hyresrätt, 3 rum och kök, ganska nära stan?

Det vore så perfekt.. Ska fortsätta drömma lite..

Skrutt, jag älskar dig!

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way

Idag är det tentaplugg som gäller, ville bara skriva några rader här. Är tacksam för min sambo, den kärlek han ger mig och den tryggheten jag känner tillsammans med honom.

Nu ska jag försöka förstå mig på människokroppen med allt vad det innebär.
Hörs sen!

just a ordinary day

Bloggen hamnar lite i klämm när det är mycket annat att göra

Pluggar för fullt inför tentan som kommer på lördag och sen hinner jag med lite annat i mellan åt om jag har tur.
Ni får nöja er med lite bilder just nu



Innan jag och skrutt åkte iväg på fest igår, jag körde som vanligt



Min pappa var här och åt middag igår och då passade vi på att be om hjälp med lite borrning, så nu har vi ett mysigare sovrum. Ordet säger allt!





I fredags så var det pokerkväll här med killarna, kom tvåa i alla fall. Killarna drack öl och jag körde på med mina festisar



Synd att man måste sitta inne och pluggar när det är såhär fint väder ute..

Nej nu blir det lite middag och kanske lite målning på det innan jag börjar plugga igen.

Vill ha vill ha, jag vill också ha..

Typiskt! Skickade ju iväg en beställning till Gina i förrgår, men nu finns dom här tokläckra leggingsarna (?) inne igen, funderar om det är värt att skicka efter en till beställning...



Krävs en funderare, det är ju inte så att pengarna flödar in på kontot..

Skitpluggdag!

Hjärndöd
Energilös
Ingen motivation
På dåligt humör
Allmänt opeppad

Nu ska jag äta lite lunch och sedan dyka ned i böckerna igen, förstår ingenting och ingenting fastnar. Känns inte allt bra.


Några klädesplagg blev det..

Oj, klickade visst hem lite extra saker. Men jag har faktiskt inte köpt kläder på många månader, och nu när man har lite extra pengar efter jul, tack vare julklapparna man fick, så tycker jag faktiskt att jag är värd det. Hoppas att kläderna passa, tokläckra grejer blev det, känns som jag hela vägen. Och skrutten tyckte också att dom var fina.

Nu ska jag duscha sen krypa i säng

Jag har jagat dammråttor..

Vilken dag, pluggade till tre, sen har jag inte suttit ned förutom på toaletten och när jag åt middag. Har hunnit med så mycket idag att jag inte riktigt tror att det är sant. Skulle vilja räkna upp allt bara för att berömma mig själv, men jag tror inte att ni är så intresserade, så vi skippar det.

Jag vet inte om någon av er följer Tyras blogg, jag lämnade en kommentar där imorse, och sedan skulle hon svara på min kommentar, det roliga är att hon är i Thailand (tillsammans med Kenza ) och har inte åäö så hennes svar blev, enligt henne så pass underhållande att hon skrev ett inlägg om det. Lite kul tyckte jag..

Imorgon väntar skola, känns konstigt efter så många veckor med jul och hemma plugg.
Nu ska jag kolla om det inte finns lite kläder som jag kan klicka hem..



Dessa från Gina blir nog hemklickade ikväll skulle jag gissa..

Nu byter vi från ett måste till ett annat

Har varit duktigt och pluggat fram till nu trots att både kropp och hjärna ville allt annat än det. Men nu är det gjort och jag tror faktiskt att det fastnat lite i min hjärna. Idag ska det städas här hemma. Dammsugning, dammtorkning, skurning, bortstädning av julen, tvätta, vika tvätt, måla listen på valvet och ev kanske det kommer upp två hyllor och två sänglampor. Tror ni att det är möjligt att hinna allt detta idag, har ju som sagt en lite skadad karl. Men har får göra de mer stillsamma sakerna, som dammtorkningen och bortstädningen av julen. Jag ska måla och allt det andra.

Föresten så ska vi få oss ett nytt köksbord och det känns så bra. Det vi har nu lossar färg och är inte alls trevligt. Så inom en snar framtid så kommer ett nytt bord med stolar att hämna i vårat kök. Tur att skruttens föräldrar skulle byta ut deras, för det duger mer än väl till oss. Ska försöka komma ihåg att ta en före och efter bild så ni får se skillnaden.

Nej, nu måste jag nog börja om jag ska hinna med allt som ska göras idag.

Nick Pitera live

Jag har visat filmer med honom förut, men här kommer en som är live och då känns det hela ännu mer magiskt. Njut!

 

Nu ska jag och skrutt ta och spela lite lips och sjunga med våra otroligt vackra stämmor..


kan ni göra mig en tjänst?


The Wedding Crasher - Watch more Funny Videos

Snälla vänner, gör inte så här på mitt och skruttens framtida bröllop..

Händelselös men en välbehövd dag!

Ikväll har det inte hänt mycket här på norra järnvägsgatan. Tända ljus är det nu och vi ligger och håller om varandra under ett täcke i soffan. Klockan 22 ska jag se Paradise Hotel sedan ska vi krypa ned i sängen och jag lovar, jag har längtat hela dagen.

Måste passa på att säga grattis till C som får tillskott i familjen i juli. Blir alltid lika glad när jag hör att någon väntar barn, det är så magiskt, så unik och helt underbart. Jag hoppas allt går bra för er och att du får må bra under graviditeten. Skickar en kram ännu längre norrut!

You can´t play on broken strings

Så, söndag var det idag? visst.. Fortfarande är min hjärna lite förvirrad. Idag har jag inget spännande att delge, inte för tillfället. Dagens planer är lite tentaplugg, storhandling, det ekar i vårat kylskåp så jag gissar på en dyr handling.. Sen så ska vi nog ha en lugn kväll jag och min lilla skrutt. Vi har inte varit hemma på nästan tre veckor och det har satt sina spår. Lägenheten skulle behöva en genomkörare, vi skulle behöva andas lite. Både har tentor som närmar sig och det känns i både kropp och hjärna.

Ska sätta mig och plugga lite, det känns hopplöst, men om jag är något här i världen så är det envis. Jag ska fan klara det här!!

Hur duschar man ute mitt i vintern?



-20,7 grader var det alltså en av dagarna när jag duschade i stugan nu i jul. Här kommer en bild som jag boktavligttalat höll på frysa av mig arslet för att ta..



Såhär gör man alltså i Renholmen om man vill duscha, det är faktiskt inte riktigt så hemskt som det ser ut. Man får lite av en adrenalinkick bara för att det är så kallt och för att man känner sig tuff. Kallt är det, och nu tycker jag att ni ska berömma mitt mod att våga duscha ute när det är över 20 minus grader..


Bättre sent än aldrig

Såhär såg jag ut på Nyårsafton




Jag duger, precis som jag är. Det gör du med!

Jag är ett bättre sällskap än jag trodde. Har haft en hemma kväll med mig själv som dejt ikväll. Har tagit en långdusch med ansiktsmask på och rensat lite tankar.



Efter duschen så har jag suttit i en långkofta under en filt, njutit av lugnet. Idag finns inget som kan skada mig. Idag känner jag mig stark, stark för att jag orkar känna, för att jag orkar fälla en tår. Jag är stolt över mig själv över att jag kunnat njuta av att vara själv ikväll. Men trots detta ser jag fram emot att få krypa isäng med min älskade andra hälft. Han värme tar bort allt annat, hans värme ger mig en stryka som inte ens går att beskriva.

Idag uppskattar jag mig själv, idag duger jag, den jag valt att vara och såna här dagar gör mig starkare som person.

What differens a day makes

Igår var en S K I T- dag och jag vaknade med gråten i halsen. Tur att man har en stöttepelare som sambo som alltid på ett eller annat sätt lyckas få mig att må bättre. Idag känns livet mycket bättre, har hunnit vara på biblioteket redan och gjort klart ett skolarbete, en tyngd borta, och när jag kom hem så var Jerkers föräldrar på besök. Med nya sötaste hunden Sigge



Någon annan än jag som har problem med att veta vilken dag det är? Med julafton, nyår så känns alla dagar som lördag och nu är det helt plötsligt Lördag igen. Inte konstigt att jag är försvirrad!

Nej, lite sugen på hockey blev vi nu, så det blir att sätta oss i bilen och köra till stugan och kolla. Och att man får umgås med pappa gör inte saken sämre.

Hörs sen!
Kram

the year that passed

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag förlovade mig och flyttade ihop med mannen i mitt liv.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja det gjorde jag faktiskt, jag har tänkt mer på mig själv i år än förut.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, men bekanta
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, och det är jag tacksam för
5. Vilka länder besökte du? Schweiz under några timmar sen så hade vi en underbar tid i Thailand
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ja, mycket faktiskt
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?  Förlovningen 1 januari, studenten 11 juni, 30 augusti när jag började på högskolan.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag nu äntligen vågar se framåt, planera min framtid och framförallt inte skräms av det som komma skall
9. Största misstaget?  Att jag oroar mig för mycket och inte riktigt kan lyda de signaler som min kropp försöker ge mig.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Sjuk och sjuk, har åkt in på akuten en flertal gånger för astman och sen har knäna krånglat som vanlig. Men inget dramatiskt.
11. Bästa köpet? Hm, måste nog vara något till lägenheten, eller kanske min dator..
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resan till thailand, hyra och skolböcker.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Oj, finns mycket. Små saker i vardagen. Att få vakna upp med någon som älskar mig lika mycket som jag älskar honom. Att få ha en familj som alltid ställer upp och att min relation till pappa växt ännu starkare
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? I gotta feeling, den får nog sammanfatta hela året
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Detta år har varit bra, jag känner mig gladare starkare och lyckligare än någonsin
16. Vad önskar du att du gjort mer? Uppskattat det jag har istället för att alltid vilja ha något mer, större och bättre.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jag önskar att jag inte oroat mig för allt och ingenting
18. Blev du kär i år? Jag är mer kär i år, kärleken verkar växa mer och mer och jag fullkomligt älskar det!
19. Favoritprogram på TV? Greys anatomi och House
20. Bästa boken du läste i år? I regnbågens slut och ... och jag vill leva får nog dela den platsen
21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag önskade mig nog egentligen inget speciellt. Men jag fick något som jag har med mig föralltid. Min tatuering på handleden där står mamma, fick den av min alldeles egna stjärna!
22. något du önskade dig men inte fick? Inte det
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag hade födelsedagsfika hemma hos pappa och njöt av att få vara i mina närmastes sällskap
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Finns det nog alltid, men det har varit ett bra år.
25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Stil? hm.. när köpte jag kläder sist.. Nej, det här med stil får jag nog hoppa på. Har definitivt inte följt någon trend, jag köper det jag gillar sen får folk tycka vad dom vill
26. Vad fick dig att må bra? Min familj och min älskling, och att jag är påväg mot mina mål, livet går framåt
27. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen!
28. Vem saknade du? Mamma och de vänner som spårlös försvunnit..
29. De bästa nya människorna du träffade? Det enda jag kan tänka på är Lisa, det var speciellt och obeskrivligt. Kommer att bära med mig det länge!
30. Planer för 2010? Klara av skolan och njuta av livet tillsammans med min skrutt. Han gör livet bra, sen spelar inte allting så himla stor roll..

RSS 2.0