Klick klick

Godmorgon!

Har legat och snurrat hela natten, hemska hemska drömmar om att den personen jag har närmast mig vändes mot mig och det hände sådär sjuka saker som faktiskt bara händer i drömmarna.

Denna helg har det inte hänt mycket, jag har varit risig och febern har inte riktigt viljat släppa och huvudvärken har varit gräslig. Mitt älskade hjärta har inte heller varit så kry så soffan har i helgen varit våran bästa vän. Men ett kalas och två innebandymatcher har vi hunnit med. Och vi har ju en hel söndag kvar, så kanske hittar vi på något kul. Jag börjar känna mig lite piggare nu. Det pratades om en sväng ner på stan, sen tänkte vi göra bort veckohandlingen, marängswiss är inplanerat som kvällsfika och eventuellt blir det bio. Blir det inte bio så ska vi nog hyra en film och ha biomys i soffan i stället.

När jag har legat sjuk här hemma så har jag såklart hunnit kika på lite shopping på nätet, men har ännu inte klickat iväg en beställning. Tyvärr gick ju mina mediciner på 1600;- så jag vet inte riktigt hur mycket jag ska shoppa. Men något ska jag nog unna mig, jag fick ju faktiskt lite pengar när jag fyllde år.


Ja tack!

Födelsedagskalas

Fortfarande inte riktigt frisk, men har varit ut en sväng och hämtat ut lite (läs: massor) men mediciner. Astma och migrän, sved fint i kassan med 1600;- men det är nog värd det i längden.

Ikväll ska vi på födelsedags kalas. Tyvärr har dom hund, och min allergi blir hemsk när jag är förkyld så jag kan nog bara stanna en liten stund. Tycker inte att det är värt en kvälls nysande och att inte kunna andas. Men presenter ska hon få och så får vi se hur länge det fungerar med astman.



Här är paken som ska ges bort ikväll, läkra va?


mitt i natta..

klockan visar mitt i natten och jag borde verkligen sova nu. Men febern verkar försöka lämna min kropp, jag svettas trots att jag ligger i bara ett litet nattlinne och trosor i soffan. Så för tillfället är det lite svårt att somna, men det kommer nog. Med tanke på att jag sov 12 timmar i natt, som både jag och min kropp förmodligen behövde, kanske jag inte behövder sova så många timmar i natt. Har en känsla av att jag borde gå och lägga mig i sängen snart ändå. Imorgon var tanken att vi skulle på min brors tjejs födelsedagskalas. Men när jag pratade med älsklingen ikväll så mådde inte han heller så bra. Så morgondagens form får nog avgöra om det blir något kalas för oss eller inte. Måste ju hur som helst fara förbi och lämna våra paket till födelsedagsbarnet. Men jag hoppas att jag känner mig piggare imorgon när jag vaknar, nu vill jag inte vara sjuk längre, jag blir så rastlös. Dessutom måste jag försöka få mig ut och hämta ut mina mediciner på apoteket, det blir en dyrsmäll för min stackars plånbok.. Men hjälper det mot astma och migrän kan jag ju inte vara annat än nöjd, så vi får väl se..

Nu ska jag förflytta täcke och mig själv till sängen och se om inte John Blund vill ha en dejt med mig!





Nya mediciner

Läkaren ringde upp idag. Pratade både om astman och om migränen. Astmamedicinerna skulle han göra en receptförnyelse på, men sen när det gällde migränen så skrev han ut två nya recept. Betablockare som man ska ta regelbundet och som ska förebygga migrän samt dämpa stress. Sen skrev han även ut nässpray för migränen som jag skulle få prova. Får se om jag orkar upp ur soffan imorgon så jag kan gå och hämta ut mina mediciner.

Skönt ändå att det är pågång, det sker en förändring nu. Sen får vi väl se om dom fungerar. Jag kan inte annat än att prova och hoppas.


Tre värdefulla små ting



Här är det mest värdefulla smycket jag har, inte mätt i pengar men det finns ett stort känslomässigt värde.

Ringen som hänger i halsbandet är från 1920, jag hittade den bland mammas smycken. När jag hade på mig den en gång så såg min farmor det och då berättade hon att ringen egentligen kommer från hennes mamma. Så den är mycket gammal, jag tycker den är speciell.

Ängeln fick jag av mycket nära vän, en människa som hade stort inflytande i mitt liv under en tid. En människa som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Och sen till guldhjärtat, det är min mammas dophjärta. Om man tittar noga på hjärtat så kan man se tandavtryck, det är från mammas små tänder. Jag frågade mormor och då berättade hon att mamma ofta bet i hjärtat och därav avtrycken.

Jag brukar låta dessa tre saker hänga tillsamma i en guldkedja, så att jag får ha sakerna nära hjärtat.

Jag är halvdöd

Jag mår skit! Har lyckats bli sjuk, vilket jag varken har tid eller ork att vara. (Kan det vara kroppen som säger ifrån?) Har legat i soffan sedan föreläsningen i eftermiddag. Tur man har en sambo som kan laga lite mat, lyfta upp datorn från golvet när jag inte orkar lyfta upp den (Vad händer?!)

Så nu när jag ändå är sjuk har jag blivit det ordentligt, lika bra egentligen. För nu är jag så slut att jag inte kan köra på och trots sjukdomen. Så raklångt läge är det som gäller till detta känns bättre. Forthoppningsvis går det ändå kanska fort. Tiden räcker inte till annars..

Upp? Ner? In? Ut?

Gissa vad jag märkte mitt under föreläsningen idag? Att jag hade min tröja bakochfram.. Jag undrar om jag var vaken när jag klädde på mig eller om jag fortfarande sov. Kul var det när jag fick försöka vända på tröjan mitt under föreläsningen. Det var faktiskt inte så illa som det låter, jag hade ingen urringning bak i ryggen och det syns knappt att vad som är fram och bak, men ändå, kul var det!

Migrän

Idag tog jag tag i något som jag länge skjutit på, inte orkar ellet velat ta tag i. De senaste månaderna har jag haft migrän ca 1-2 gånger i veckan. Och detta har varit både tungt, tidskrävande och smärtsamt. Idag skickade jag iväg ett mail och tidsbokning för att få träffa en läkare eller någon annan kunning för detta. Grunden till min migrän är nog många. Det är svårt att ta tag i saker och göra stora förändringar, det är svårt att se att orsaken till min migrän. Men att jag nu tagit första steget, jag har kontaktat någon som jag hjälpa mig så nu gäller det bara att försöka hänga med i det som händer.


tisdag och jag längtar efter helg..

Idag när vi vaknade kände både för att stänga av väckaren, krama varandra och strunta i resten av världen. Men det går ju inte på en tisdag. Så trots att det var tungt så drog vi oss upp den varma sängen. Jag har under hela dagen gått och längtat tillbaka, längtat att få lägga mig under täcket.

Nu ska jag laga lite hemmagjord pizza till någon som behöver det, fast för ska jag tvinga honom att lägga sig raklång i soffan och vila lite.

Ibland blir man påmind om hur mycket man betyder för människor, hur man turas om att vara glad, bära varandra. Jag älskar detta med kärlek, hur man kan hjälpa varandra genom en tung dag, genom en tung period eller en tung situation. Jag älskar dig min stjärna, min reservkraft

Nej nej nej, vad händer med världen?



Att 7 åriga små söta flickor ska dansa såna här danser är för mig helt oförståeligt. Hur tänker föräldrarna?

När jag var sju åkte jag skridskor på min brors hockeyträningar, jag lekte i lekparken, såg på tom och jerry, ville ha allt som min bror fick, men en sak är säker, jag dansade inte utmanande danser i en liten bikini..

Jag mår illa när jag ser sånt här!

Jag älskar denna känsla

Visst får man skratta lite åt sig själv när man vaknar upp och börjar gråta för att man är så lycklig? Det var i alla fall det som hände mig i morse. Och jag känner mig så full av kärlek, energi och lycka idag att jag inte kan beskriva det! Men det är inte så konstigt när man har en sambo som är mitt livs kärlek, har vänner som gjorde min gårkväll/natt hur underbar som helst. Det betyder så mycket för mig att få stunder som denna. Jag ska njuta, jag lovar!

Ikväll ska jag bjuda min älskade på bio, han förtjänar lite uppskattning. Innan det tänkte jag göra lite hemmagjord pizza till honom, mums jag längtar redan! Han är ju en stjärna, han ställer alltid upp, orkar för oss båda när mina krafter inte räcker till. Jag har inte varit så lätt att bo med de senaste veckorna, jag har varit stressad och ledsen. Mina krafter har inte riktigt räckt när både plugg, hemtenta och tenta skulle göras. Men med hans hjälp klarar jag allt!

Nu ska jag pussa lite på snyggingen min och njuta av att han är min ♥

Man är inte äldre än man känner sig..

Vet ni vad, jag tänker inte prata om tentan. Jag tänker inte prata om det som kändes eller vad jag tror. För idag, idag är en bra dag. Idag släpper jag dessa veckor av stress och prestationsångest. För ikväll ska mina älskade vänner komma hit och fira med mig, ikväll är det 20års kalas.

Och vad passar då bättre än detta..













Måste måste måste

Nu är det hög tid för mig att klara anatomitentan. Annars är risken stor att lägenheten dammar igen, jag får magproblem pga all alvedon jag äter pga all huvudvärk pga allt stress och prestationsångest (ja ni förstår..), innan jag blir utan pojkvän, innan jag skrämt iväg mina nära och kära.

Jag hoppas att alla ni som läser håller tummarna imorgon, och ni måste göra det! För jag kommer att behöva varenda liten tumme jag kan få.


Svimma inte nu!

Nu ska jag säga något som jag aldrig trodde skulle lämna min mun. Vet ni vad jag saknar? Skolans mat! Ni hörde rätt, grundskolans och gymnasiets mat. Att få gå och sätta sig i matsalen, äta mat och sedan gå därifrån.

Jag tycker inte om matlådor, även om det är jag själv som lagat maten, så tappar den all konsistens, det ser tråkig ut och smakar inte alls gott.

Jag skulle nog kunna offra min vänsta arm för att få gratis skolmat igen, att få klaga lite över maten.. hehe

Skolboksträsket

Ja kära vänner, vad säger man. En dag till nerbäddad (önskar jag kunde skriva sängen här) i skolboksträsket. Hemtentan skickades in igår kväll efter många timmars slit. Och idag är det stenhårt plugg till tentan som äger rum imorgon. Jag känner mig nervös och spänd. Men jag försöker tänka att jag inte kan göra mer än mitt bästa.

Imorgon är det kalas här med mina vänner, och bara för att trotsa att jag fyllt 20 så blir det barnkalas. Ska visa lite bilder sen, ska försöka hinna med det idag.

Någon som har en kul lek, så tipsa gärna. Jag har både dåligt om tid och energi just nu. Men lite planer har jag nog. Men som sagt, har ni något kul tips, så bring it to me!


Hemtentan inskickad

Har suttit och skrivit hemtenta tills nu, från klockan 9 imorse, är så less så jag vill spy. Men nu är den inskickad, så lite tyngd från mina axlar är nu borta. Bara anatomitentan på lördag och alla förberedelser inför mitt 20 års kalas innan jag kan slappna av igen.

Ska blir skönt att bara få andas igen, utan massa måsten. Men det är klart, kursstart på måndag så någon vila blir det ju inte. Men jag tänker ha lite kärlekstid på söndag ( efter att ha städat upp efter ett 20års kalas förståss..hehe). Då blir det bio för mig och min älskade underbara sambo, som ställer upp för mig när jag inte klarar av saker själv. Han förtjänar det allra bästa. Så på söndag blir det lite sånt.

Nu kommer det snart en lite lurvig hund hit så då blir det OS och hundbus. Så mycket som min allergitillåter såklart..

När du står en dag
vid ett vägskäl i ditt liv
som ett vilset litet barn
är jag bredvid dig och jag följer varje steg du tar
och hos dig stannar jag kvar


Då är jag hellre vaken

Jag tycker inte alls upp om att vakna upp efter såna här drömmar..

Vaknade för ett tag sedan, ont i magen hade jag och mådde dåligt. Natten har bestått av drömmar om mamma, mamma som riktigt sjuk. Det är inte så jag vill minnas henne, det är inte den bilden jag vill ha av henne när jag vaknar. Jag hatar drömmar som gör att man känner sig ledsen när man vaknar.

Jag saknar & älskar dig mamma

A hard work work

Det är dålig uppdatering just nu, jag vet. Men har man hemtenta som ska skrivas tis-fre och omtenta på lördag, så finns det varken tid eller energi över.

Bor ni i Skellefteå eller har bra humor så kan ni kika in denna länk. (Jag hoppas att det fungerar)
Nu ska här ätas lite kvällsfika i form av riskakor, ny favorit här hemma

tänk om man bara hade mer tid

Godmorgon!
Sitter och skriver hemtenta så det ryker om tangenterna. Det känns ändå rätt okej, känns skönt att få någon nedskrivet. När man sitter och pluggar genom att läsa dagarna i enda, så är det svårt att få ett mått på vad man gjort under dagen. När man sitter och skriver en hemtenta ser man exakt hur mycket man gjort och hur mycket man har kvar. Det tycker jag är skönt som omväxling.

Ringde just och pratade med min gammelmormor, hon mådde inte bra. Och jag fick ont i magen och dåligt samvete, det var alldeles för länge sedan jag var och hälsade på henne. Ska se om jag får någon tid över mellan studierna ikväll eller någon annan dag i veckan, så jag kan åka till henne.



Här har ni min vackra mormor och hennes mamma


We are the world!

Man kan säga mycket om kändisar, med detta berörde mig.



Godnatt!

Upplyftande grattishälsningar

Det har strömmat in grattis hälsningar från alla dess håll. Och tack för dom, ni har gjort min morgon!

Men detta sms tar nog ändå täten
- " Grattis :) Hade tänkt ringa och sjunga för dig. Men fick en högerkrok på os temporale av min självinsikt. Liggandes på golvet efter smällen insåg jag att jag skulle förstöra din dag ;) Så det blev ett sms istället. Ha en bra dag "

Är inte detta klockrent så säg! Os temporale är tinningbenet för er som inte kan latin.


min tjugonde födelsedag

Idag har jag alltså funnits på denna jord i 20 år. Kan ni förstå det? Det kan inte jag.

Vilken uppväckning jag fick i morse, älsklingen skulle iväg till skolan men innan det så hoppade han upp i sängen, han tyckte att jag blivit gråhårig och rynkig under natten. Men det kan jag leva med, blev på underbart bra humör efter en puss av honom. Så nu sitter jag här och bara ler för mig själv. Det är underbart väder ute, solen skiner, det är några minusgrader ute och det kunde inte kännas bättre.



Här är tavlan jag fick igår. Skulle gissa att detta är ganska exakt 20 år sedan

Jordnöts muffins

Jag är trött, förväntansfull och aningens myssugen.

Men tänkte att jag ändå skulle visa er hur fina muffinsarna blev


imorgon lämnar jag tonåren

Godmorgon
Vilken dag, alla hjärtans dag och det är strålande väder ute, kan man begära så mycket mer. Jag delar min dag tillsammans med skrutt och min kära far. Är nämligen hemma hos pappa idag. Ska baka inför morgondagens kalas. Vi ryms nämligen inte i våran lägenhet. Man kan tycka att den är rymlig med sina 69 kvadrat, men det finns begränsningar. Tur att vi kan vara hemma hos pappa då, och låna in bord från grannen.

Idag ska det alltså bakas, två nya muffins sorter som jag aldrig tidigare testat. Men dom verkar helt klart smarriga. Eller vad säger ni om motot & apelsin muffins med mascarponeglasyr och muffins med jordnötssmör & cream cheesglasyr. Om någon är intresserad av recepten så kan jag lägga ut dom sen. Men nu ska här bakas. Eller måste ju handla ingredienser först.

Jag hoppas ni alla får en bra alla hjärtans dag!

Det är mitt sätt att uttrycka mig på

Att jag skriver ut mycket här på bloggen är nog ingen nyhet för någon. Att jag fått höra att folk inte förstår hur jag ska vara så självutlämnande på bloggen har jag fått höra både en två och sex gånger. Och jag måste bara få förklara mig.

Innan jag startade bloggen så skrev jag dagbok, skrev om saker jag gjort, hur jag kände och allt mellan himmel och jord. Sen när jag startade bloggen blev den min nya dagbok. Självklart cencuerar jag vissa delar, för jag känner inte att jag har rätt att hänga ut någon annan. Men sen hamnar mycket av både händelser och känslor just här på bloggen.

Här delar jag med mig både av roliga saker som hänt, men även tankar som snurrar i mitt ständigt fulla huvud.

Jag vet inte hur ni ser på mig, men jag kan ibland tycka att jag har svårt att uttrycka mina känslor. Och hur konstigt det än låter så har detta blivit ett sätt att kunna göra det. Ni får tycka att det är konstigt, men om det fungerar för mig så låt mig få ha det så.

Och sen en till sak, kom ihåg att alla är olika, och man behöver inte vara som alla andra, man behöver bara kunna acceptera varandra.


Önskelista

Godmorgon!
Eller får man säga att det är morgon klockan ett? Jag gör i alla fall det idag, trots att jag varit vaken i flera timmar. Sitter men hårrullar i håret och ser ut som en pensionär som gått vilse. Väldigt smickrande.. Hatar dessa hårrullar dessutom, så jag har önskat mig nya när jag fyller år. Och på måndag får jag se om jag varit tillräckligt snäll, jag hoppas!

Här har ni några saker från min önskelista


Remington Rag rollers, lockrullar. Eleven.se


Bodymilk Lakrits/björnbär. Eleven.se


Microshadow Make up store, Endless


Microshadow Make up store, Dagger


Eyepencil Make up store, Duschess


Sweet bowl Indiska


MP3 Philips Vibe


Duschkräm The body shop, Satsuma

Världens bästa mormor och morfar

Ska åka till Mormor och Morfar nu och äta middag där och mysa ikväll. Ska bli härligt. Jerker ska bowla och äta middag med hans gammla jobb. Så det kunde ju inte passa bättre.

Kan ju bara påminna er om att dom som heter Evelina har namnsdag idag.. Hehe

Och vet ni, egentligen skulle jag fylla år idag, den 12 var jag beräknad, men jag ville helt enkelt stanna inne hos mamma längre. Mamma och pappa påstår att det inte är därför jag fick heta Evelina, men vem vet.

Nu måste jag iväg, så jag inte missar maten, och alla vet ju att man inte vill missa mormors mat!

Kärleksfredag!

Både jag och min älskling är lite less på plugg, lite less på att göra samma sak varje dag. Så vid middagen idag bestämde vi oss för att "skolka" imorgon. Jag ska på ett seminarium fram till klockan 11.15, men sen tänkte vi faktiskt smita iväg till Piteå. Tänkte åka till dollarstore, köpa lite onödigt och bara umgås med varandra. Så även om jag förmodligen kommer att få sitta och plugga extra mycket någon annan dag så tar jag det. Ibland behöver man lite mys och kärleks tid. Så det är vad vi satsar på imorgon.


Tänkte visa er lite av det jag gör

musculus sternocleidomastiodeus, musculus orbicularis ochli, glandulae parathyroideae.
Kan ni förstå att det ska vara nödvändigt att lära sig typ 38291073821 sånna här ord. Inte konsigt att man glömmer andra saker, som att 1+1=2.





Såhär pluggar jag in orden just nu

Vi blev båda livrädda

God förmiddag!
Kan ni gissa vad jag sitter och gör? Rätt, pluggar! Och det går faktiskt lite segt. Hjärnan känns som sirap, kanske den behöver lite näring.

Inatt har jag sovit som en klubbad, sov ensam för att min kära sambo är hos hans föräldrar och kommer hem ikväll. Men när jag skulle gå och lägga mig igår kom jag på att jag glömt berätta vad som hände härom kvällen/natten när vi låg i sängen. Jerker höll om mig och vi låg och pratade, han hade ena sin arm på mitt bröst och handen på kinden min. Så typ mitt i vårat samtalat så somnar han och får världen ryckningar. Dessa ryckningar just när han somnar är inte alls ovanligt, men i sitt ryck slog han till mig och jag blev livrädd, Jerker blev livrädd. Så ett tips, har ni en sambo som rycker i sömnen, låt honom inte ha sina armar i närheten av erat ansikte!

Han berättade att han drömde att han gick i en trapp med sina kryckor och missade sista trappsteget och föll, därav rycket.

A wake up call

Jag vet inte om det var mina hårda och raka ord här på bloggen som gjorde det eller om det var något annat. Har fått svar från alla utom en nu och några ursäkter för att det inte hört av sig. Så nu är jag på bättre humör och känner för att ta tag i kalaset och göra något riktigt kul av det.

Sitter och planerar nu, och för att det ska vara extra kul tänker jag faktiskt inte skriva ut något här. Det kommer efter kalaset, då lovar jag att berätta allt.

Nu ska jag återgå till planeringen. Vet inte riktigt hur jag ska hinna allt, men jag antar att jag får ta till lite hjälp med vissa saker.


Gör det innan det är försent

Verkar inte få något gjort idag, kanske inte är helt världen. Man får väl ha såna dagar?

Sitter i alla fall och ser tv, och jag blir lika förbryllad varje gång jag ser någon sjukhusserie eller något liknande. Jag vet inte hur många av er som kan HLR, men om man hittar på tvn och inte kan det redan så lovar jag att man blir ännu mer förvirrad. När man utför HLR så krävs det rätt mycket kraft för att trycka ned bröstkorgen tillräckligt. Och tittar man på de som utför det på tvn så har dom böjda armar, och jag kan lova att ingen orkar göra HLR med böjda armar. Så snälla ni, BÖJ INTE ARMARNA! Och framförallt gör inte som dom på tvn!

Nu tänker säger ni, jamen vadå, man förstår ju att skådespelare inte gör allt rätt. Men hur svårt vore det att utföra det på rätt sätt. Det vore väl en otroligt lätt metod att undervisa på..

Och snälla ni, alla ni som läser detta och fortfarande inte har lärt er HLR, gör det! För tänk att kunna hjälpa personen som plötsligt faller ihop framför er i kön på ica, eller någon i eran närhet som plötslit faller ihop under middagen. Tänk att kunna hjälpa någon som är i stort behov av hjälp.

Någon som vill läsa mer? http://www.hlr.se/

Måste få avreagera mig lite!

Nu kanske jag är hård, men om man får en inbjudan via sms att man är inbjuden på födelsedagskalas. I inbjudan står det att jag innan det 10 februari vill veta om personen ska komma eller inte. Är det då så frukstanvärt svårt att hålla detta? Att svara på det där stackars smset. Att skicka iväg ett litet svar. Jag tycker faktiskt inte att det är så mycket begärt! Känner mig irriterad och besviken. För jag har trots att försökt styra ihop något roligt. Jag försöker planera fika, lekar och annat kul och det går ju inte när jag inte får veta vilka som kommer. Jag känne mig bara uppgiven, kanske lika bra att skita i allt om det ändå är så få som kan meddela om man kommer eller inte..

Och till er som anmält er, jag återkommer om det blir något.. För för tillfället så blir vi bara 7 personer, och det gör mig både besviken och jävligt irriterad. Men som sagt, jag återkommer till er!


Styrs ni också av vädret?

Efter att blogg.se krånglat hela kvällen, jag misslyckats med mina livs första köttfärsbiffar, jag var rastlös, hade ont i huvudet och lyckades trycka i mig 4 cocosbollar så gick jag och la mig igår. Vaknade tyvärr upp med huvudvärk i morse så då var det bara att ställa om väckaren.

Har suttit och pluggat på förmiddagen och fått i mig lite mat i magen. Jag är på betydligt bättre humör idag. Kan det bero på det fina vädret?

På tal om det, i söndags var det oerhört fint väder ute, -2 grader och strålande sol. Jag och Jerker började då disskutera om hur vädret påverkar hur vi mår. Jag vet inte hur ni fungerar och är. Men jag känner direkt av när det är bra väder. Är det sol, blåhimmel då blir jag direkt på bra humör, men är det däremot grått och trist ute, mörkt och allmänt dystert så blir jag likaså. Det är lite intressant tycker jag. Beror det på att vi behöver ljuset eller är det bara så att det känns mer hoppfullt och härligt med bra väder?

Fungerar ni också så att erat humör styrs lite efter vädret?



Denna bild är tagen i söndags, tyvärr gjorde den kanske inte vädret riktigt rättvisa



Här är ännu en bild tagen i veckan. Ser ni hur sjukt mycket snö det är?
Vi bor trots allt mitt inne i stan! Mellan snöhögarna går alltså en väg samt en järnväg, och dom syns knappt!

Att välja glädje

Allt kan man ta ifrån människan
Utom en sak- den yttersta friheten
att välja förhållningssätt
till det som livet för med sig
- Kaj Pollak

Någon av er som läst Kaj Pollaks bok? Om inte, tycker jag att varenda en av er ska överväga saken. Det står så mycket på dessa sidor som får en att fundera.

Jag köpte min för 41 kronor på adlibris.

Bokens grund handlar om hur man genom olika sätt att se på saker, genom medvetna val kan välja glädje.





Vad har du på fötterna?

Fick frågan om jag hade svårt att välja sockar i morse, kollade på ner på mina fötter och upptäckte detta



Det var väl inte ett alltför tokigt val såhär en måndag? Jag blev då på bra humör då jag insåg vad jag dragit på mig imorse

Hurra hurra hurra!


Här har ni söta Sigge som också ville vara med och fira farfar!

Idag har vi varit på kalas, Jerkers farfar fyllde 80 år och det ska så klart firas. Vi kom direkt från frukosten så maten som serverades lockade mig inte riktigt, åt en skiva kärlknöl och lite potatis sallad, men kompenserade det hela med en stor tårtbit. Har varit så mätt av den att vi skippade att laga middag idag. Blev en fil tallrik, men det kändes rätt lagomt.

Vi tänkte äta lite ostbricka ikväll och mysa. Gårkvällen blev allt utom det vi tänkte. Men jag är bara glad att allt löste sig.


Ibland måste man ta sig över hinder för att utvecklas

Tänkte börja med att skriva att jag är ledsen för dåligt uppdatering, men jag skippar det. För jag skulle gissa att det kommer att bli så den närmaste tiden. Är lite upptagen med skolan, fick ju som sagt omtenta på anatomin och nu tänker jag klara den.

Men jag har problem, hur läddar man om efter ett misslyckande. Hur ändrar man inställning och hur börjar man plugga? Jag vet inte riktigt hur man gör, detta är mitt första underkända prov i hela mitt snart 20 åriga liv. Och det sved minst lika mycket som jag trodde att det skulle göra. Men man lär sig väl av sina misstag, man utvecklas väl? Jag hoppas det, för vad ska annars ett misslyckande vara värt.. Jag tänker i alla fall lära mig av detta, kanske lär jag mig mer än jag skulle ha gjort om jag klarat det på första försöker. Det jag menar är att jag förhoppningsvis kommer att lära mig att ett misslyckande inte är hela världen, att man måste få göra fel ibland, att man måste göra fel ibland och hur vi bearbetar kan leda till att vi stärks som människor.

När jag började på universitetet var jag livrädd, hur gör man, hur ska man bete sig, hur fungerar allt, tänk om jag inte klarar det. Och även om jag någonstans där inne fortfarande känner samma sak så har jag inte backat ur, jag har inte gett upp. Jag har kämpat och tänker fortsätta att göra det.


Hur kan en så seg hjärna göra så ont...

Hinner inte riktigt andas här just nu, för mycket att göra. Men jag lever och det gör min hjärna också, ett eget liv tydligen. Migränen har kommit krypande under kvällen, så jag ska bara läsa igenom det sista inför seminariumet imorgon (suck!) och sedan krypa isäng. Känns som jag snart ska upp. Önskar att jag kunde skriva helg imorgon, men det är det inte i mitt lilla liv. Tentaplugg, nu ska jag klara det här! Annars äter jag upp alla a4 papper..

Godnatt!

Livet kan vara svårt ibland och kännas tungt, men med vänner som er vid min sida så går allt så mycket lättare. Tack för alla era fina ord, ni stärker mig och hjälper mig när dagarna kännas grå.


Hej jag heter Evelina och idag är jag misslyckad..

Kuggade på anatomi/fysiologi tentan, har haft migrän hela natten och halva dagen. Jag känner mig allmänt lyckad..

Jag borde inte sitta och deppa, men det är svårt. Jag hatar att misslyckas. Och jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna klara den tentan. Hur jag någonsin ska klara av hela denna utbildning.

Nu ska jag slänga dessa dumma tankar i toaletten och spola, länge! För jag ger inte upp, om det är något jag lär mig genom mina snart 20 år i denna värld är det att man ibland måste kämpa för det man vill ha. Många säger att jag är envis, ibland funderar jag på om jag verkligen är det.. Om jag verkligen är allt det folk säger om mig..


Paramore & Pixie Lott

Två versioner av samma låt, vilken tycker ni är bäst? Själv kan jag inte välja.


När hann det bli februari?

Underliga nätter, när man bara drömmer drömmar som det inte går att förstå sig på..

Vaknade upp till detta väder, blir man sugen på att göra något vettig på hela dagen? Nej krypa ner i sängen igen skulle inte vara helt fel. Tyvärr får man ju inte det på en tisdag, så nu ska jag se en webföreläsning.



Jag känner mig alls inte särskillt kreativ. Inte när det gäller skolarbete i alla fall. Har lite andra saker som jag är sugen på, så det tror jag att jag ska göra idag. Blanda måsten med saker som jag vill göra själv. Lite födelsedagsfirande ska planeras, fika med släkt och bekanta på själva födelsedagen samt ett barnkalas den 20 är planerna. Ska skicka ut inbjudan idag tror jag.


Kärleksattack!

Igår stod jag och Jerker i hallen och skulle klä på oss för att fara bort på middag. Jerker bad mig stänga igen mig stora fluffiga vinterjacka. Jag gjorde det och helt plötsligt utan förvarning så slänger han sig upp från kryckorna och försöker gränsla mig i luften. Han slänger alltså sina ben runt min kropp. Jag höll på att flyga omkull och blev livrädd. Skrattade hysteriskt i några minuter medans han försökte förklara att det var en kärleksattack..

Så om någon får för sig att göra en kärleksattack på er, skynda er och spring!

40 grader hit eller dit..

Med en sambo som sitter i fotöljen, med en spikmatta på ryggen och tränar foten genom att lyfta sin elgitarr, inte konstigt att man är som man blev..




40 graders skillnad inne och ute, antar att vi egentligen borde vara glada för att vi har tak över huvudet, och att vi har element som håller värmen inne. Så precis det tänker jag vara!

RSS 2.0